به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان غذا و دارو، عبدالعظیم بهفر اظهار کرد: طی سال گذشته تلاش شد که از بستر الکترونیک در ارائه خدمات استفاده کنیم و بتوانیم ثبت فراوردههای غذایی و آشامیدنی را به صورت هوشمند و الکترونیک برقرار کنیم، بر همین اساس در سطح قابلتوجهی از دیتابیس این فراوردهها، سامانه تکمیل شده است و بهزودی این سامانه بهصورت کامل در اختیار همه شرکتها و دانشگاهها قرار میگیرد و مسئولان فنی نیز میتوانند بهصورت آنلاین درخواست پروانههای خود را تهیه و ارسال کنند.
وی به راهاندازی سامانه صدور گواهی بهداشت صادرات فراوردههای غذایی، آشامیدنی و محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: شرکتهایی که فعالیت صادرات به کشورهای دیگر را دارند، میتوانند برای دریافت گواهی بهداشت، در صورت نیاز، وارد این سامانه شوند و بهصورت آنلاین و برخط این گواهی را دریافت کنند. این گواهی دارای اعتبار رسمی و بینالمللی است و قابلیت ارزیابی و استعلام در سایت کشورهای مقصد را نیز دارد.
مدیرکل امور فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: کشورهایی مانند ژاپن، آمریکا، اتحادیه اروپا و استرالیا از جمله کشورهایی هستند که نظامهای نظارتی بسیار پیشرفتهای دارند و میتوان گفت کشور ما جزو کشورهای پیشرو در این حوزه است که این سامانه را تأیید و عملیاتی کرده است.
بهفر گفت: سامانهای طراحی و راهاندازی شده با عنوان سامانه هشدار سریع (Rapid Alert System) که مربوط به ایمنی مواد غذایی است و در مواقعی که نبود انطباق یا موارد تهدیدکنندهای در ایمنی مواد غذایی مشاهده شود، این سامانه میتواند بهسرعت و بهراحتی اطلاعرسانی داخلی انجام دهد.
وی از تدوین ضوابط برچسب الکترونیک خبر داد و گفت: در حال تدوین ضوابط مربوطه هستیم و در صورت نهایی شدن این ضوابط، این امکان فراهم خواهد شد که شرکتهایی که تمایل دارند، بهصورت اختیاری برچسبی را روی محصولاتشان درج کنند که حاوی یک اسکن (کد QR یا مشابه آن) باشد؛ به این ترتیب، چه مصرفکننده و چه سیستمهای نظارتی میتوانند با استفاده از این برچسب، به تمام اطلاعات مرتبط و اختصاصی محصول، بهصورت دقیق و شفاف دسترسی پیدا کنند.
مدیرکل امور فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو غذا را اولین دارو دانست که با غذا میتوان از بسیاری از بیماریها پیشگیری کرد و با اشاره به استفاده از هوش مصنوعی در فرایندهای مرتبط با ایمنی غذا ادامه داد: استفاده از هوش مصنوعی برای اصالتسنجی مواد غذایی در مرحله آزمایشگاهی و در سطح عرضه است که این موارد بسیار مهم و مدنظر هستند و تا حد خوبی نیز کارها پیش رفته است.


نظر شما