تغییر کاربری زمین‌های جنگلی ضربه جدی به زیست‌بوم گلستان وارد کرده است

استاندار گلستان با هشدار نسبت به اختصاص دادن زمین‌های جنگلی به بخش خصوصی و تغییر کاربری غیرمجاز گفت: این موارد ضربه جدی به زیست‌بوم منطقه وارد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان، علی‌اصغر طهماسبی بعد از ظهر امروز_ یکشنبه هجدهم خرداد_ در نشست خبری با رسانه‌های استان که به مناسبت روز محیط زیست برگزار شده بود، اظهار کرد: حفظ محیط زیست وظیفه‌ای همگانی است و همه مردم و مسئولان باید در این مسیر تلاش کنند.

وی بابیان اینکه محیط زیست یکی از مهم‌ترین نمادهای جمهوری اسلامی ایران است که باید آن را گرامی بداریم، افزود: گاهی در عرصه منابع طبیعی اقدامات غیرقانونی و دور زدن قانون رایج است که حاصل آن قطع برخی از درختان در استان بوده است.

استاندار گلستان همچنین با هشدار نسبت به اختصاص دادن زمین‌های جنگلی به بخش خصوصی و تغییر کاربری غیرمجاز گفت: این موارد ضربه جدی به زیست‌بوم منطقه وارد می‌کند.

وی راه‌حل حفاظت از محیط زیست را آموزش و فرهنگ‌سازی دانست و خاطرنشان کرد: این کار فقط با تحکم امکان‌پذیر نیست، بلکه باید با مشارکت مردم و فعالان محیط زیست همراه باشد، باید کودکان و نسل‌های آینده را با ارزش‌های محیط زیستی آشنا کنیم تا فرهنگ حفاظت نهادینه شود.

طهماسبی از کمبود نیروی انسانی در اداره کل محیط زیست به عنوان یک معضل جدی یاد کرد و افزود: براساس ساختار مصوب، باید حدود ۵۰۰ نیرو داشته باشیم اما بیش از ۶۰ درصد پست‌ها خالی است و این کمبود مانع از انجام صحیح وظایف می‌شود.

وی با تشکر از همدلی مردم، مسئولان و فعالان محیط زیست گفت: همه موظف هستیم دست در دست هم، استانی آباد، آزاد و سرشار از نعمت‌های طبیعی بسازیم، حفاظت از محیط زیست فقط وظیفه یک دستگاه نیست، بلکه مسئولیتی ملی و دینی است که باید به آن پایبند باشیم.

کمبود نیروی انسانی در محیط زیست گلستان

قدیر حسن‌زاده، سرپرست اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان گلستان در ادامه این نشست ضمن تأیید سخنان استاندار مبنی بر کمبود نیروی انسانی گفت: بر اساس ساختار مصوب سال ۱۳۹۱، باید ۵۸۹ پست سازمانی فعال باشد، اما اکنون بیش از ۶۰ درصد این پست‌ها خالی بوده، در واقع هر نیروی محیط‌زیست باید به اندازه سه نفر فعالیت کند، که این غیرممکن است.

وی با بیان این‌که طی سال گذشته ۴۰ مورد حیوان آسیب‌دیده توسط مردم به محیط زیست تحویل و پس از تیمار رهاسازی شدند، گفت: یکی از آخرین موارد، آزادسازی یک عقاب طلایی بود که خبر آن نیز منتشر شد.

حسن‌زاده با گلایه از برخی انتقادات ناعادلانه در صدور مجوزها افزود: از مجموع ۱۴ هزار و ۳۹۴ استعلام، فقط ۶/۳ درصد مخالفت صادر شده که آن هم بر اساس ضوابط قانونی و معمولاً مربوط به مناطق چهارگانه بوده است.

وی با هشدار نسبت به میزان تولید فاضلاب شهری و پسماند افزود: در استان گلستان ۵۶ میلیون مترمکعب فاضلاب تولید می‌شود که تنها حدود ۲۶ درصد آن وارد شبکه تصفیه می‌شود، در حالی که میانگین کشوری بیش از ۵۰ درصد است، این یک معضل جدی زیست‌محیطی است که باید با مشارکت دستگاه‌های اجرایی مرتبط حل شود.

کد خبر 873255

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.