توصیه‌های امام درباره قضاوت اساس کار در قوه قضائیه است

رئیس دیوان عالی کشور با گرامیداشت سالروز ارتحال امام خمینی (ره) و قیام خونین ۱۵ خرداد گفت: توصیه‌های امام خمینی (ره) درباره امر قضا و منصب خطیر قضاوت اساس کار در قوه قضائیه است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری در ابتدای این جلسه ضمن تسلیت به مناسبت سالروز شهادت پنجمین پیشوای شیعیان حضرت امام محمد باقر (ع) به بیان روایتی در خصوص وصیت آن حضرت به امام صادق (ع) پرداخت و اظهار کرد: امام باقر (ع) در وصیت تاریخی خود به امام صادق (ع) بر برگزاری ده سال مراسم عزاداری برای ایشان در منا، هنگام حج تأکید کرد.

وی با طرح این سوال که هدف و پیام این وصیت چه بود، افزود: این وصیت سنت فرهنگی ولایت و شیعه را بنیان نهاد و فرصتی بی‌نظیر برای تبیین مرام اهل بیت و تثبیت امامت در جهان تشیع پدید آورد.

رئیس دیوان عالی کشور گفت: اگر امروز برای امامان معصوم (ع) مراسم عزاداری برپا می‌کنیم در قالب همین فرهنگ ولایت و شیعه است، افزون بر این گرامیداشت سالروز رحلت رهبر کبیر انقلاب و بنیانگذار انقلاب اسلامی نیز ریشه در فرهنگ اسلامی ما دارد.

منتظری توضیحاتی درباره قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ ارائه داد و اضافه کرد: یاد و خاطره شهدای قیام خونین ۱۵ خرداد را که با مجاهدت‌های خود و با تبعیت از رهبری امام راحل عظیم الشان علیه استبداد دیکتاتوری و خودکامگی رژیم پهلوی ایستادند و در تاریخ انقلاب اسلامی ایران حماسه آفرینی کردند، گرامی می‌داریم.

وی ادامه داد: حضرت امام خمینی (ره) با توکل به پروردگار و پشتیبانی عمیق مردم انقلاب را تعمیق بخشید و آن را ریشه‌دار کرد به نحوی که درخت تنومند انقلاب در برابر توطئه‌های دشمنان مستحکم‌تر از گذشته ایستاده است.

رئیس دیوان عالی کشور خاطرنشان کرد: بنیانگذار انقلاب اسلامی شخصیتی عالم، فقیه، عارف، مجتهد، متعهد و خودساخته بود که حرکتی در تاریخ اسلام به وجود آورد که مشابه آن را در هیچ کجا سراغ نداریم، انقلابی که امام (ره) بنیانش را نهاد نه تنها در ایران بلکه در اکثر کشورهای دنیا آثار آن مشهود است.

منتظری با بیان اینکه انقلاب اسلامی یعنی فرهنگ قرآن و ولایت گفت: نظام اسلامی امانتی است که به دست ملت سپرده شده است و همه مردم و به خصوص مسئولین امر باید توجه داشته باشند که همه ما به امام راحل (ره) و خون شهدا مدیونیم، امیدوارم خداوند به ما توفیق دهد در مسیر پاسداری از نظام و حراست از ارزش‌های دینی کوتاهی نکنیم.

وی ادامه داد: حضرت امام خمینی (ره) از همان اوایل انقلاب خطر بزرگ صهیونیست و آمریکا را به دنیای اسلام معرفی کرد، امام (ره) می‌دانست که این غده سرطانی چه خطری برای امت اسلامی دارد، اگر دنیای اسلام به این پیام تاریخی امام خمینی (ره) وحدت و یکپارچگی نشان می‌داد امروز ما شاهد این جنایات رذیلانه رژیم غاصب صهیونیستی نبودیم.

رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب توجه ویژه‌ای به دستگاه قضائی داشتند، تصریح کرد: ایشان حقوق ملت و مراقبت از آن را از جمله وظیفه‌های مهم و اساسی این نهاد برشمردند، مهمترین نکته در دستورالعمل امام (ره) به قضات توجه آنها به امنیت و شناخت جایگاه امنیت اجتماعی و قضائی و همچنین ضرورت تجلی استقلال و قدرت و عدالت در دستگاه قضائی برای پیشبرد امور و رسیدگی به جرایم و احقاق حقوق ملت و توجه به آموزه‌های اخلاقی و رفتاری به ویژه از سوی قضات جوان در حوزه قضاوت است.

منتظری اضافه کرد: توصیه‌های امام خمینی (ره) درباره قضا و قضاوت اساس کار در قوه قضائیه است.

وی با اشاره به اولین همایش سراسری دیوان عالی کشور که در روزهای هفتم و هشتم خرداد در مشهد مقدس برگزار شد ضمن تشکر و قدردانی از رئیس قوه قضائیه، رؤسای کل دادگستری، معاونان قضائی و تمام مدعوین حاضر در جلسه اظهار امیدواری کرد: خروجی این همایش آثار مثبت و تبعات خیری برای مردم و قوه قضائیه به همراه داشته باشد.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به اینکه دبیرخانه پیگیری مصوبات همایش در دیوان عالی کشور تشکیل شده است، تصریح کرد: باید با زمان‌بندی و برنامه‌ریزی جامع تمام مواردی که در همایش ارائه شده است را به جد پیگیری کرد.

کد خبر 871965

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.