تزریق آب به چاه‌های زیرزمینی راهکاری ارزان و فوری برای توقف فرونشست است

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی راهکار تزریق آب به چاه‌های حفر شده در عمق زمین را راه‌حلی ضروری، فوری و با هزینه پایین برای مقابله با فرونشست زمین معرفی کرد و گفت: این پروژه ظرف چند ماه آینده قابلیت اجرا دارد و می‌تواند به سرعت روند فرونشست را مهار کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسول بخشی در جلسه مشترک مجمع نمایندگان شهرستان و شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: مسئله فرونشست زمین یکی از مشکلات بسیار جدی این شهر است که نیازمند اقدام‌های فوری و کارآمد است.

وی افزود: برای حل این معضل، علاوه بر راهکارهای بلندمدت، باید به راهکارهای کوتاه‌مدتی نیز توجه ویژه‌ای داشت و راهکار بلندمدت اصلی برای رفع مشکل فرونشست زمین در اصفهان، بازگشت جریان طبیعی و دائمی رودخانه زاینده‌رود است که می‌تواند به شکل پایدار این مشکل را کاهش دهد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در شرایط کنونی و برای جلوگیری از پیشرفت بیشتر فرونشست، راهکارهای فوری‌تری مورد نیاز است که در این جلسه به آن‌ها پرداخته شده است.

بخشی با اشاره به راهکار کوتاه‌مدت پیشنهادی اظهار داشت: برای جلوگیری از ادامه فرونشست زمین در مناطق مختلف شهر، باید اقدام به حفر تعدادی چاه‌های عمقی در نقاط مختلف شهر کرد.

وی ادامه داد: این چاه‌ها باید به عمق ۱۰ تا ۱۵ متر برسد تا بتواند به لایه‌های زیرین شن‌زار دسترسی پیدا کنند و با تزریق آب به این چاه‌ها، مشکل افت سطح آب زیرزمینی و فرونشست کنترل شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۳۰ چاه در شهر وجود دارد که به‌همین منظور مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما باید تعداد این چاه‌ها به حدود ۶۰ عدد افزایش یابد تا اثر بخشی مطلوبی حاصل شود.

بخشی گفت: این چاه‌ها باید در مناطق مختلف شهر به صورت استراتژیک حفر شود و پس از آن با تزریق آب به داخل آن‌ها، روند فرونشست زمین متوقف شود یا کاهش پیدا کند.

وی افزود: اجرای این راهکار کوتاه‌مدت ضروری و حیاتی است و هزینه‌های آن نیز نسبت به سایر راهکارهای بلندمدت بسیار پایین‌تر است، همچنین پیش‌بینی می‌شود که با اختصاص منابع لازم و همکاری دستگاه‌های مرتبط، بتوان این پروژه را در مدت زمانی کوتاه، حدود چند ماه، به مرحله اجرا رساند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت اجرای سریع این طرح اظهار داشت: توجه به این راهکارها می‌تواند کمک مؤثری به حفظ زیرساخت‌های شهری، جلوگیری از خسارات مالی و انسانی ناشی از فرونشست و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان اصفهانی داشته باشد.

کد خبر 870527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • منصور IR ۰۰:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۰
    4 0
    چاههای اب فعال داخل شهر را پلمپ کنید
  • علی IR ۰۰:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۰
    6 1
    خوب الان مسئله همان اب هست از گجا بیاوریم
  • شهروند IR ۱۹:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۰
    5 0
    لازم است در حاشیه دریای عمان و خلیج فارس آبشیرین کن های زیادی با استفاده از روش اسمز معکوس و برق خورشیدی و همچنین جمع آوری گازهای مشعل شرکت نفت جهت تبخیر آب و تولید نمک صنعتی استفاده کرد تا از شورشدن آب دریا هم جلوگیری شود.
  • علی IR ۲۰:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۰
    6 0
    وای خدای من این چه مدیریتی و بی سوادی تزریق آب به چاه زیرزمینی آخه بی سواد با این روش که فرو نشست زیادتر می کنی بر مطالعه کن
  • IR ۲۰:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۰
    5 1
    عجب پیشنهادی لابد اب رو از چاه پمپاژ میکنین و درون این چاهها میریزیم
  • کرتیر فارسانی IR ۲۲:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۰
    7 1
    در شگفتم از اصفهانی ها،یکی به این حالی کنه،مشکل همون آبه که نیست وگرنه اونقدر برداشت نمی شد تا فرونشست ایجاد بشه،بخدا دیونه خونه است.
  • روح اله IR ۱۳:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
    1 1
    خخخ آب برای خوردن نیست اونوقت چی پیشنهاد میدی نابغه
  • عباس IR ۱۳:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
    1 0
    اگر آب بود که فرو نشست صورت نمی گرفت الان تامین این آب برا تزریق از کجاست😇😇
  • گروگان ایرانی IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
    1 0
    شیطونا ، آب از کجا میارین برای تزریق🤔😳
  • IR ۱۵:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
    0 0
    تمام شهرهای کلان وبزرگی که طرح لوله کشی فاضلاب در آنها اجرا شده کنسل کنید و هر خانواده یک چاه در منزل خود حفر کنند خیلی کمک میکنه
  • رضا IR ۲۱:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
    0 0
    دقیقا اگر میخواهیم خشم طبیعت ما را گرفتار نکند باید به ان احترام بگذاریم باید حقابه رودها و تالابها داده شود و گرنه نابودی ایران در پیش است قوم و قبیله و استان هم نمیشناسد
  • صالحه IR ۱۴:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
    2 0
    به نظر من باید خانوارهایی که بیش از حد آب مصرف میکنن وحتی برشون زیاد مصرف میشه رو جریمه کنن تا بحران کم آبی بر طرف بشه
  • احمد IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    0 0
    چاه باید از خودش آب داشته باشه نه اینکه آب داخل چاه بریزید راهکار باز بودن دائمی زاینده رود است بیشتر آب را فولاد مبارکه وذوب آهن ودیگر صنایع دارند استفاده می‌کنند در حقیقت طبیعت قربانی صنایع می‌شوند ودیگر روند کاشتن درختان میوه در بالادست رودخانه است که آب را میبلعد
  • کشاورز IR ۱۰:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۵
    1 0
    این چاهها باید در مسیر یا کنار رودخانه های فصلی که آب باران در کنار آنها رد میشود باید زده شود مخصوصا در استانهای جنوبی و فضایی برای هدایت آب که در آنجا نگهداری تا ته نشین آب گلالود و بعد هدایت آن به چاه باشد. به این شکل سفرهای زیر زمینی تقویت و آب شیرین ورودی به دریا کم میشود.
  • مجید IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۶
    0 0
    بهترین راه وکار است وکسانی که می‌گویند اب از کجا باید مقداری از اب باران ورودخانه با مدیریت صحیح تزریق شده واین از بین نمیره واز تبخیر آب نیز جلوگیری می‌شود دمت گرم
  • IR ۱۶:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۷
    0 0
    تمام صنایع فولاد و ذوب آهن و پتروشیمی و پالایشگاه و کاشی و سرامیک مستقر در کویر را به سواحل مکران منتقل کنید تا هم صنایع برن و هم جمعیت....