مرکز مدیریت بحران شهرداری اصفهان اتاق فکر مدیریت شهری است

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان گفت: مرکز مدیریت بحران و کنترل عملیات کلان‌شهر اصفهان قرار است به‌عنوان یک اتاق فکر برای مدیریت شهری عمل کند و با بهره‌گیری از داده‌ها و تحلیل‌ها زمینه‌ساز تصمیم‌سازی‌های دقیق و علمی شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهدی بقایی امروز _چهارشنبه سی‌ویکم اردیبهشت_ در آئین افتتاح مرکز مدیریت بحران و کنترل عملیات کلان‌شهر اصفهان در مجاورت باغ فدک در قالب شصت‌وهشتمین ویژه‌برنامه «به احترام مردم اصفهان» اظهار کرد: ساختمان مرکز مدیریت بحران و کنترل عملیات کلان‌شهر اصفهان با مساحت ۴۵۰۰ متر مربع در سه طبقه ساخته شده و در سال ۱۳۹۵ با توجه به نزدیکی به رینگ چهارم شهری، آزادراه کناری شهر و فرودگاه اصفهان انتخاب مکان آن صورت گرفته است، همچنین مجاورت آن با مجموعه باغ فدک امکان بهره‌برداری اضطراری از ظرفیت‌های آن را فراهم کرده است.

وی افزود: در پشت‌بام ساختمان سیستم خورشیدی مجهز به باتری ذخیره‌سازی نصب شده است و ساختمان می‌تواند به‌صورت مستقل از برق شهری عمل کند.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان گفت: در طبقه اول اداره‌کل بحران و پدافند غیرعامل و HSE شهرداری مستقر است؛ در طبقه همکف مرکز فرماندهی بحران طراحی شده است؛ تمام نرم‌افزارهای مورد نیاز و اطلاعات شهری از جمله دوربین‌های شهری به این مرکز متصل هستند.

بقایی تاکید کرد: در طبقه پایین ساختمان یک سالن جلسات با ظرفیت ۴۰ نفر برای تشکیل ستاد بحران در سه سطح طراحی شده است؛ ورود به این طبقه در شرایط بحرانی به‌صورت کامل بسته و ایمن است.

وی با اشاره به اداره کنترل عملیات این مرکز تصریح کرد: این اداره از حدود یک سال و هفت ماه پیش به‌صورت آزمایشی فعالیت خود را آغاز کرد و مشابه آن در سیستم‌های نظامی تحت عنوان «مرفوک» وجود دارد، اما برای نخستین‌بار در شهرداری پیاده‌سازی شده است؛ چهار وظیفه اصلی این اداره شامل پاسخ‌گویی به پیام‌های فوری ۱۳۷، رصد عملیات شبانه، مدیریت هوشمندانه بر پایه داده‌ها و واحد بازخورد است.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان ادامه داد: اطلاعات تمام نرم‌افزارهای مرتبط به‌ویژه سامانه «رسا» در این مرکز بارگذاری شده و قابلیت رصد لحظه‌ای فعالیت‌های شهری فراهم شده است.

بقایی خاطرنشان کرد: چهار میز کار مستقر در مرکز کنترل عملیات در شرایط عادی غیربحرانی توسط کارکنان رصد می‌شود؛ یک واحد نیز برای تحلیل شبکه‌های اجتماعی و بازخوردهای مردمی اختصاص پیدا کرده است، به‌نحوی که ۱۴ نفر به‌صورت دائمی در شهر به ثبت بازخوردها می‌پردازند.

وی با اشاره به نرم‌افزارهای متنوع موجود در مرکز گفت: هر روز رأس ساعت ۱۷:۳۰ داشبورد کاملی از وضعیت خدمات شهری شامل ماشین‌آلات، حضور و غیاب کارگران، پرداخت حقوق، وزن زباله و دیگر شاخص‌ها تهیه و در اختیار تیم خدمات شهری قرار می‌گیرد؛ این اطلاعات در قالب نمودارهای دقیق و لایه‌لایه برای مدیریت شهری قابل استفاده است.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان تاکید کرد: در افق توسعه این مرکز راه‌اندازی سامانه «نبض شهر» نیز در دستور کار قرار دارد تا امکان آگاهی لحظه‌ای از وضعیت نقاط مختلف شهر فراهم شود.

بقایی بیان کرد: سومین کارکرد تعریف‌شده برای این مرکز ایجاد رصدخانه شهری است؛ این فضا قرار است به‌عنوان یک مرکز داده و تحلیل اطلاعات در موضوعات مختلف شهری همچون فرهنگ، عمران، خدمات شهری و ترافیک عمل کند؛ به‌عنوان مثال اطلاعات آتش‌نشانی طی یک سال گذشته با دقت ثبت و تحلیل و خطرات خاصی شناسایی شده است که نیاز به تحلیل کارشناسی و تصمیم‌گیری دارد.

وی گفت: این مرکز قرار است به‌عنوان یک اتاق فکر برای مدیریت شهری عمل کند و با بهره‌گیری از داده‌ها و تحلیل‌ها زمینه‌ساز تصمیم‌سازی‌های دقیق و علمی شود.

کد خبر 868147

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.