تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در خرداد  ۱۴۰۴/ بخش خصوصی در آذربایجان شرقی کارنامه خوبی دارد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: این کمیسیون برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی تلاش‌های زیادی انجام و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور به تازگی قول عملیاتی کردن این مصوبه را تا خرداد سال جاری داده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان شرقی، بنا بر بررسی‌های انجام شده استان آذربایجان شرقی از جمله استان‌های موفق در بحث سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است، این استان که مرکز آن یعنی کلان‌شهر تبریز به تازگی به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا معرفی شده است، تلاش دارد تا با اجرای طرح‌های عمرانی و به سرانجام رساندن طرح‌های نیمه‌تمام، همچنین تسهیل‌گری در مسیر تولید گام‌های مؤثری در راستای تحقق شعار سال بردارد.

در این میان نقش نمایندگان در پیگیری مسائل استانی حائز اهمیت است به ویژه آنکه بسیاری از چالش‌ها اکنون در سطح ملی مطرح است و رفع آن‌ها کمک زیادی به افزایش بهره‌وری در سطوح انسانی و اجرایی خواهد کرد؛ تبدیل نیروهای شرکتی و معیشت کارگران از جمله مسائلی است که نه تنها در سطح یک استان بلکه در سطح ملی مطرح است و رفع آن‌ها در کنار پیگیری‌های استانی می‌تواند به تحقق شعار سال کمک کند.

آنچه در ادامه می‌خوانید، حاصل گفت‌وگوی خبرنگار ایمنا با رضا صدیقی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره مهمترین اقدامات در دست اقدام این کمیسیون و اهم مسائل استان آذربایجان شرقی است.

تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در خرداد  ۱۴۰۴/ بخش خصوصی در آذربایجان شرقی کارنامه خوبی دارد

احداث نیروگاه بزرگ با هدف تولید انرژی‌های تجدیدپذیر

ایمنا: تاکنون چه اقداماتی با هدف جذب سرمایه‌گذار برای استان انجام شده است؟

صدیقی: سالیان متمادی است که مقام معظم رهبری، محور اقتصادی را به دلیل اهمیت مسائل اقتصادی در کشور به عنوان شعار سال نامگذاری کرده‌اند. شعار سال جاری که (سرمایه‌گذاری برای تولید) است، برای هریک از ما یک الگودهی و تاکید از سوی مقام معظم رهبری است تا به مسائل سرمایه‌گذاری توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

لازم است مجلس شورای اسلامی، دولت و دستگاه قضائی موانع سرمایه‌گذاری را از بین ببرند و فعالیت ستاد تسهیل تشکیل شده در استان‌ها به نحوی باشد که شهروندان آن را لمس کنند و به عنوان خادم مردم در مجلس شورای اسلامی تلاش می‌کنیم تا مسیرهای سرمایه‌گذاری هموار شود و این مورد در کسوت نمایندگی مجلس تبریز، آذرشهر و اسکو مدنظر ما است.

از ابتدای ورود به مجلس به دو موضوع پرداخته‌ایم؛ نخست دریافت مجوز راه‌اندازی کارخانه تولید لاستیک‌های سنگین از شستا است؛ مجوز را از شرکت بارز گرفته بودیم که یکی از زیرمجموعه‌های شستا است، اما تاکنون و به دلیل همراه نبودن آن کارخانه، نتوانسته‌ایم مسائل میدانی را به خوبی پیش ببریم.

اگر همراهی نکنند به طور قطع و با همراهی بخش خصوصی این کار را انجام خواهیم داد، به این علت که کریدور ارس در مسائل اقتصادی یک ظرفیت بزرگ برای ما، شمال غرب و آذربایجان و عضویت ما در اوراسیا یک ظرفیت بزرگ است.

این محصول مورد نیاز کشورهای عضو اوراسیا و همسایگان ما است و اکنون خریدها از شرکت بارز انجام می‌شود تا با انجام این کار، هزینه تولید کاهش پیدا کند.

با توجه به اینکه استان ما یک استان معدنی است و ظرفیت‌های مهمی دارد، این محصول به ماشین‌آلات معدنی نیازمند است، همچنین با توجه به ناترازی انرژی تلاش شده است تا با صندوق آینده‌سازان نشستی برگزار و از اعتبارات آن‌ها برای سرمایه‌گذاری برای احداث نیروگاه بزرگ با هدف تولید انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده شود، مجوز دریافت کرده‌ایم و پیگیر این موضوع بودم، اکنون مجوز آن در استانداری است و در انتظار تعیین مکان برای آغاز کار است.

بخش خصوصی در استان ما کارنامه خوبی دارد و بیشترین سرمایه‌گذاری را بعد از انقلاب در استان و شهر تبریز انجام داده است؛ حمایت و پیگیری رفع موانع بخش خصوصی، مدنظر ما است و به این منظور با وزارتخانه‌ها همراه شدیم تا در بحث سرمایه‌گذاری گام برداریم، زیرا هرچقدر سرمایه‌گذاری افزایش پیدا کند تولید، صادرات، درآمد و منابع بانکی نیز افزایش پیدا خواهد کرد و موجب رفع مشکل بیکاری می‌شود.

یکی از وظایف مهم هر مسئول، تلاش برای عملیاتی کردن شعار سال است و ما نیز تا حدودی در این ارتباط، فعالیت‌هایی را انجام داده‌ایم.

تلاش داریم تا سرمایه‌گذاری در استان ما بیشتر انجام شود

ایمنا: بعضی موارد زمین غیرقابل استفاده برای نیروگاه‌های خورشیدی به بخش خصوصی واگذار می‌شود، در این مورد بفرمائید.

صدیقی: چنین اخباری را می‌شنوم. اکنون این امکان و شرایط در استان ما و در تبریز فراهم است و زمین‌های منابع طبیعی محور تبریز به دریاچه ارومیه که از خاصبان می‌گذرد بسیار است، حتی در شهرک‌ها هم وجود دارد.

امیدوارم مسئولان اجرایی در این مورد حساس شوند و اجازه ندهند که برخورد ناصحیح یک کارشناس موجب شود تا سرمایه‌گذاران در مکان دیگری سرمایه‌گذاری کنند؛ درست است که تفاوتی نمی‌کند که در کدام منطقه از کشور سرمایه‌گذاری انجام شود، اما تلاش داریم تا سرمایه‌گذاری در استان ما بیشتر رخ دهد.

اتوبان تبریز-ارومیه بزرگ‌ترین نیاز شهر تبریز است

ایمنا: وضعیت نامطلوب آزادراه تبریز-زنجان یکی از مطالبات شهروندان است، چه اقداماتی در این راستا انجام شده است؟

صدیقی: یکی از نارضایتی‌های مردم آذربایجان و شاید سایر استان‌ها، آسفالت تخریب شده این اتوبان است؛ این مورد برای نمایندگان استان و برای بنده مهم است که مطالبه مردم است. در این زمینه با وزیر راه و شهرسازی جلساتی برگزار شده است.

هفته گذشته با معاون وزیر راه جلسه‌ای تشکیل شد و قول‌هایی مبنی بر اینکه اقداماتی در مورد روکش آسفالت این محور انجام شود، داده شد، البته در این محور بانک ملی نیز سرمایه‌گذاری کرده و کوتاهی تا حدی نیز از سوی بانک بوده است.

با وزیر پیشین راه و شهرسازی گفت‌وگوهایی مبنی بر اینکه جلسه‌ای با بانک ملی تشکیل شود، انجام شده بود تا منتج به نتیجه شود؛ اکنون آمادگی بانک ملی ضعیف است و پای کار نیست زیرا نگهداری پروژه نیز برعهده آن‌ها است، بنابراین رفع این مشکل باید توسط مسئولان اجرایی در سطح استانی و ملی بررسی شود تا به یک نتیجه ختم شود.

در ارتباط با اتوبان تبریز-ارومیه به‌ویژه قطعه ششم که بزرگ‌ترین نیاز شهر تبریز است، تلاش‌هایی انجام شده است و پیمانکار به طور مناسب فعالیت می‌کند؛ دولت نیز بعضی اعتبارات را تأمین کرده است و امیدواریم این اعتبارات تکمیل شود.

همچنین بخشی از قطعه دوم که کنارگذر ایلخچی نیز جزو آن است، از نیازهای شهروندان شهر تبریز و کل شهرهای جنوبی استان محسوب و از مسیر پالایشگاه به شهر تبریز وارد می‌شود.

تمام تلاش ما این است که به‌ویژه قطعه ششم در اسرع وقت تکمیل شود، زیرا ترافیکی که در اتوبان شهید کسایی وجود دارد به راحتی می‌تواند به این محور متصل شود تا خودروهای سنگین نیز به‌راحتی از این ظرفیت استفاده و ترافیک و تصادفات در اتوبان شهید کسایی کاهش پیدا کند، همچنین پیگیر محور ادامه اتوبان تبریز-مرند هستیم که در بخش صوفیان، به اتمام رسیده است.

این محورها، برای استان ما شاهراه است و به توسعه اقتصادی استان کمک می‌کنند.

Rewind 10 Seconds
00:00
00:00
00:00
Settings
Fullscreen
 

تبدیل وضعیت برای تمام نیروها با عضویت شرکتی حل شود

ایمنا: آخرین اقداماتی که برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی انجام شده چه بوده است؟

صدیقی: در بحث تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی یکی از نیات بنده و دوستان دیگر این بوده است که موضوع را برای تمام نیروهایی که با عضویت شرکتی کار می‌کنند، حل کنیم؛ بنده در مجموعه‌های اقتصادی فعالیت کردم و ناعدالتی وجود دارد. افرادی با امتیازهای مساوی اما با دریافتی‌های نامساوی فعالیت می‌کنند.

کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این زمینه تلاش‌های مضاعفی انجام داده و مصوبات در صحن مجلس تصویب شده است، به تازگی که با رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور جلسه‌ای داشتیم، قول عملیاتی کردن این مصوبه مجلس تا خرداد را دادند.

توجه به معیشت کارگران و کارمندان اولویت نخست کمیسیون اجتماعی

ایمنا: برای حمایت از کارگران در کمیسیون اجتماعی مجلس، چه تمهیداتی اندیشیده شده است؟

صدیقی: کمیسیون به این موضوعات حساس است، اکنون نمایندگان مجلس از دریافتی که کارگران و حتی کارکنان دولت دارند، باتوجه به افزایش روزافزون تورم و تغییر قیمت‌ها رنج می‌برند، اگر قادر به کنترل تورم نبودیم به تناسب آن باید در حقوق‌ها ترمیم وجود داشته باشد.

این مهم همیشه جزو برنامه‌های کمیسیون اجتماعی مجلس است و به دنبال آن هستیم تا توجه به معیشت کارگران و کارمندان اولویت نخست کمیسیون باشد؛ آخرین مصوبه ما درباره حقوق بود زیرا فوق‌العاده خاصی که برای بعضی ادارات مصوب کرده‌اند، در مدیریت شهری رخ نداده بود که این مورد میسر و ابتدا در کمیسیون اجتماعی و سپس در صحن مجلس تصویب شد تا ابلاغ و عملیاتی شود.

البته این اتفاق، به‌راحتی رخ داد زیرا مدیریت شهری منابع خود را دارد و به دنبال منابعی است که دولت برای آن تعریف کند، البته این مهم در سازمان‌ها و ادارات دیگر نیز مطرح است و نمایندگان، به دنبال این هستند که بحث منابع حل و به دولت ابلاغ شود.

مشکلات معلولان را به نمایندگان انتقال می‌دهیم

ایمنا: برای تحقق حقوق معلولان چه اقداماتی انجام شده است؟

صدیقی: نخستین موضوع در ارتباط با حقوق معلولان، بحث جذب این افراد است، پیگیر این هستیم که بحث سه درصد در تمام استخدام‌ها رعایت شود و هر دستگاهی که مجوز جذب را دریافت می‌کند، مجبور است تا حقوق معلولان را مدنظر قرار دهد، همچنین به دنبال این هستیم که مسائل مرتبط با معیشت و درآمد این افراد برنامه‌هایی عملیاتی شود.

در ارتباط با معلولان از ۱۰۰ نماینده، امضا جمع‌آوری شد تا فراکسیون معلولان تشکیل شود و به دنبال آن هستیم تا مراحل طی و کمکی به معلولان کشور شود تا بخشی از مشکلات آن‌ها رفع شود.

زمانی که ۱۰۰ نماینده امضا می‌کنند تا در آن فراکسیون عضویت داشته باشند، به این معنا است که ما مشکلات معلولان را به نمایندگان انتقال می‌دهیم و از این ظرفیت برای حل مسائل، استفاده می‌کنیم.

تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در خرداد  ۱۴۰۴/ بخش خصوصی در آذربایجان شرقی کارنامه خوبی دارد

یارانه افراد با درآمد بالا به سمت دهک‌های پایین سرازیر شود

ایمنا: روند نظارت بر اجرای مصوبات مرتبط با اصلاح ساختار و رویه‌های نظام اداری چگونه است؟

صدیقی: واقعیت این است که این مشکلات در دستگاه‌های اجرایی ما بسیار است، به این منظور جلسات متعددی با کارشناسان، مرکز پژوهش‌های مجلس و سازمان مدیریت اداری و استخدامی تشکیل و گفت‌وگوهایی در مورد اصلاح ساختار دستگاه‌های اجرایی انجام شده است که امیدواریم اگر نهایی و ابلاغ شود، بخشی از مشکلات بوروکراسی در دستگاه‌های اجرایی را حل کند.

ایمنا: در مورد نرخ حداقل دستمزد کارگران چه اقداماتی انجام شده است؟

صدیقی: دستمزد کارگران تعیین شده و ۲۰ تا ۲۸ درصد و برای دهک‌های پایین تا ۵۰ درصد افزایش داشته است؛ درباره معیشت دهک‌های پایین کالابرگ الکترونیکی اجرا می‌شود که جزو مصوبات کمیسیون اجتماعی مجلس است و دولت موظف شده است تا در سال جاری و به صورت مرتب به قشر آسیب‌پذیر کمک‌رسانی کند.

اطلاعاتی که توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها جمع‌آوری شده است در بعضی موارد صحیح نیست و اعتراضاتی شده است، از آن‌ها دعوت می‌شود تا این اطلاعات را از سراسر کشور جمع‌آوری کنند و مقرر شد تا هفته آینده در این زمینه و طی برنامه‌ای با عوامل صحبت کنم.

دولت باید یارانه‌های بعضی افراد به دلیل درآمدهای بالا را قطع و به دهک‌های پایین سرازیر کند، زیرا در نظر داریم به افرادی یارانه پرداخت شود که درآمدهای آن‌ها پایین است.

توجه ویژه‌ای به اداره بهزیستی و کمیته امداد نسبت به سال‌های گذشته شده است

ایمنا: آخرین لوایح کمیسیون اجتماعی برای ایجاد بستر مناسب شکل‌گیری مشارکت‌های مردمی چیست؟

صدیقی: به تازگی از کمیته امداد دعوت و گفت‌وگوهایی انجام شد تا از ظرفیت‌های مردم در حوزه‌های مختلف استفاده کنیم، بخشی از آن، کمک مالی و بخش دیگر، سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال و توانمندسازی افراد نیازمند و آسیب‌پذیر است.

این مهم جزو برنامه‌های کمیته امداد قرار گرفته و اعتباراتی که در سال جاری برای کمیته امداد مصوب شده است، توجه ویژه‌ای به اداره بهزیستی و کمیته امداد نسبت به سال‌های گذشته شده است تا در این زمینه گام بردارند تا هم از مشارکت‌های مردمی به طرز صحیح استفاده شود و هم از ظرفیت‌هایی که خود ادارات ایجاد می‌کنند؛ امیدوارم بتوانیم در کنار جامعه‌ای که آسیب‌پذیر است باشیم.

تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در خرداد  ۱۴۰۴/ بخش خصوصی در آذربایجان شرقی کارنامه خوبی دارد

ایمنا: سخن پایانی…

صدیقی: بعضی اقدامات را در حوزه‌هایی همچون آموزشی، بهداشت و ورزشی انجام داده‌ایم. واقعیت امر این است که دستگاه‌های بسیاری مسئولیت‌های اجتماعی دارند و مطابق قانون باید به مسئولیت‌های اجتماعی خود توجه کنند، ما نیز به نوبه خود با وزارتخانه‌های مرتبط صحبت کرده‌ایم و کمک‌هایی در مورد این حوزه‌ها به‌ویژه در طرح هادی و در مورد مسیرهای روستایی و آسفالت این محورها دریافت کرده‌ایم.

شهرهای استان علاوه‌بر سهمیه قیر رایگان کمک دریافت کرده‌اند تا بتوانیم مشکلات مردم را رفع کنیم، در حوزه بهداشت نیز، تأمین آمبولانس مدنظر ما بود و طی هفته جاری اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به تبریز سفر خواهند کرد و در خدمت آن‌ها خواهیم بود. علت دعوت، تخصصی‌ترین وزارتخانه این کمیسیون اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که نشستی با نماینده کارگران برای بررسی مشکلات آن‌ها برگزار خواهد شد.

برگزاری جلسه با تمام نمایندگان بازنشستگان استان، چه نیروهای مسلح و چه کشوری، بازدید از کارخانه‌جات ایجاد شده توسط شستا برای توسعه این مجموعه‌ها جزو محورهای این دعوت است تا از این ظرفیت برای توسعه اقتصادی استان استفاده کنیم، به ویژه حضور اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس در تبریز را در حوزه درمان مهم می‌دانم زیرا تمام صندوق‌های بازنشستگی حوزه درمان، حرفی برای گفتن دارند.

استان ما در حوزه درمان، تعداد صندوق‌های کمی دارد و سازمان تأمین اجتماعی سرمایه‌گذاری کمی انجام داده است؛ ما به دنبال آن هستیم که در بیمارستان ۲۹ بهمن تبریز، ساختمان جدیدی ضمن حفظ وضعیت کنونی احداث شود، از شهرداری تبریز دعوت خواهیم کرد که زمینی به‌ویژه در شهرک خاوران برای سرمایه‌گذاری مشخص کند. همچنین استان ما در حوزه توریست‌درمانی، مطرح است و مردم بیشتر استان‌ها برای درمان به استان ما سفر می‌کنند.

درباره اقدامات انجام شده می‌توان به بیمه قالیبافان و کارگران ساختمانی اشاره کرد که تلاش کردم در بودجه لحاظ شود اما مورد پذیرش واقع نشد با این وجود سهمیه آن‌ها را افزایش دادیم، امیدواریم سال آینده در بودجه لحاظ و آرزوی همیشگی این گروه زحمت‌کش به واقعیت تبدیل شود.

در زمینه بیمه روستاییان و عشایر همانطور که مستحضر هستید، در دوره مجلس دوازدهم سن بازنشستگی افزایش و پرداخت زمان بیمه از ۳۰ سال به ۳۵ سال تغییر پیدا کرد که اکنون دارای مشکلاتی هستند؛ این مسئله با انجام گفت‌وگو با صندوق بیمه روستاییان و عشایر، مورد قبول واقع شد که با همراهی کمیسیون اجتماعی مجلس و مصوبات آن، روستاییان و عشایر با ۱۰ سال سابقه پرداخت بیمه و با ۷۰ سال سن بازنشسته شوند.

اقداماتی در زمینه راه‌اندازی بخش رادیوتراپی بیمارستان عالی‌نسب انجام و بیمارستان اسکو به آمبولانس مجهز شده است. به تمام شهرهای استان به جز تبریز، ۴۶ تن قیر رایگان علاوه‌بر سهمیه خود اختصاص داده شده است که به آسفالت‌ریزی بعضی محلات کمک می‌کند.

گفت‌وگو از شاهین بدرحیدری، سولماز کاظمی

کد خبر 865100

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.