چابهار و بندرعباس، کلید توسعه تجارت ایران و تاجیکستان/رشد ۴۸ درصدی تجارت

وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان بر ضرورت استفاده از بنادر چابهار و بندرعباس برای افزایش تجارت و همچنین بهره‌گیری از ظرفیت‌های گردشگری شیراز برای تقویت روابط دو کشور تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، دلیر جمعه امروز _دوشنبه پانزدهم اردیبهشت_ در هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان که به میزبانی استانداری فارس در شیراز برگزار شد، ضمن ابراز همدردی با ایران در پی حادثه بندر شهید رجایی، بر اهمیت روابط دو کشور تاکید کرد.

وی ایران را یکی از مهم‌ترین شرکای اقتصادی تاجیکستان در منطقه دانست و سفر اخیر رئیس‌جمهور ایران به دوشنبه و امضای ۲۳ سند همکاری را گامی مؤثر در جهت گسترش این روابط توصیف کرد و افزود: تبادل هیئت‌های دولتی و پارلمانی و برگزاری نمایشگاه مشترک سرمایه‌گذاری از دیگر عوامل تقویت همکاری‌های دوجانبه است.‌

وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان گفت: حجم تجارت دوجانبه ایران و تاجیکستان در سال ۲۰۲۴ با رشدی ۴۸ درصدی به ۳۷۸ میلیون دلار رسید و این رقم که نسبت به سال ۲۰۲۳، ۱۲۳ میلیون دلار افزایش نشان می‌دهد، نشان از اهمیت فزاینده روابط تجاری دو کشور دارد.

وی گفت: صادرات تاجیکستان به ایران ۱۱۵ میلیون دلار و واردات از ایران ۲۶۳ میلیون دلار بود که نسبت به سال ۲۰۲۳، ۱۵ درصد افزایش یافته است. این روند رو به رشد در سه ماهه اول ۲۰۲۵ نیز ادامه یافت و با افزایش ۴۳ درصدی به ۱۱۱ میلیون دلار رسید.

وزیر انرژی و منابع آبی تاجیکستان، بر ضرورت استفاده از بنادر چابهار و بندرعباس برای افزایش تجارت و همچنین بهره‌گیری از ظرفیت‌های گردشگری شیراز برای تقویت روابط دو کشور تاکید کرد.

وی با اشاره به علاقه‌مندی تاجیکستان به همکاری با ایران در حوزه‌های انتقال برق، حمل‌ونقل، آموزش، فرهنگ، صنعت و کشاورزی، امیدوار است که اجلاس اخیر گامی مهم در جهت آغاز مرحله جدیدی از همکاری‌های متقابل باشد.

حسینعلی امیری، استاندار فارس هم، برگزاری این اجلاس را گامی مهم در توسعه روابط دوجانبه دانست و با اشاره به هم‌جواری، دین مشترک و مشترکات فرهنگی و تاریخی دو کشور، از رشد پرشتاب روابط سیاسی و اقتصادی در سال‌های اخیر و سفر اخیر مسعود پزشکیان به تاجیکستان با بازتاب بین‌المللی مثبت یاد کرد.

استاندار فارس، ضمن اشاره به سفر اخیر ریاست جمهوری به تاجیکستان و امضای ۲۳ سند همکاری که گامی مؤثر در تحکیم روابط دوجانبه محسوب می‌شود، بر اهمیت توسعه همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور تأکید کرد.

وی با برجسته‌سازی ظرفیت‌های کم‌نظیر کلان‌شهر شیراز در زمینه‌های گردشگری، سلامت و میراث فرهنگی، و اشاره به سفرهای متعدد شهروندان تاجیک برای استفاده از خدمات درمانی، برقراری پرواز مستقیم شیراز-دوشنبه را به عنوان عاملی مهم در تسهیل مبادلات اقتصادی و فرهنگی مطرح کرده و آمادگی کامل استان فارس برای همکاری در این زمینه را اعلام کرد.

امیری همچنین، پیشنهاد راه‌اندازی شرکت هواپیمایی مشترک "نوروز ایرلاین" با دیگر کشورهای منطقه و برگزاری مستمر هفته فرهنگی شیراز و دوشنبه در هر دو شهر، در راستای تقویت روابط دوجانبه مطرح شد. خواهرخواندگی شیراز و دوشنبه نیز به عنوان بستری مناسب برای توسعه مناسبات دو شهر مورد تأکید قرار گرفت.

کد خبر 863526

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.