برترین قدرت اقتصادی جهان بر اساس نسبت جمعیت به تولید ناخالص داخلی + اینفوگرافی

جایگاه قدرت اقتصادی و نسبت آن به جمعیت یک منطقه در چشم‌انداز آشفته اقتصادی جهان امروز بسیار اهمیت دارد و تعیین‌کننده قدرت‌های اقتصادی است. طبق بررسی‌ها، آمریکای شمالی و اروپا از نظر اندازه جمعیت، قدرت‌های اقتصاد جهانی محسوب می‌شوند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در چشم‌انداز اقتصادی جهانی که تحت‌تأثیر جنگ‌های تجاری بازارها، صنایع و مشاغل، به‌طور فزاینده‌ای آشفته است، جایگاه قدرت اقتصادی و نسبت آن به جمعیت یک منطقه بسیار اهمیت دارد. پنج منطقه اصلی جهان بر اساس سهم آن‌ها از جمعیت جهانی در مقابل تولید ناخالص داخلی بر اساس پیش‌بینی‌های سال ۲۰۲۵ برای جمعیت و تولید اقتصادی از سازمان ملل و صندوق بین‌المللی پول (آخرین به‌روزرسانی اکتبر ۲۰۲۴) به شرح زیر است:

منطقه جهانی

جمعیت ۲۰۲۵

سهم جمعیت جهانی

GDP ۲۰۲۵

سهم GDP جهانی
آفریقا ۱.۵ میلیارد ۱۹ درصد ۲.۸ تریلیون دلار ۲ درصد
آسیا-اقیانوسیه ۳.۵ میلیارد ۴۲ درصد ۲۵.۴ تریلیون دلار ۲۲ درصد
چین ۱.۴ میلیارد ۱۷ درصد ۱۹.۵ تریلیون دلار ۱۷ درصد
آمریکای لاتین و کارائیب ۶۶۸ میلیون ۸ درصد ۶.۹ تریلیون دلار ۶ درصد
اروپا ۷۴۴ میلیون ۹ درصد ۲۸.۲ تریلیون دلار ۲۴ درصد
آمریکا و کانادا ۳۸۸ میلیون ۵ درصد ۳۲.۷ تریلیون دلار ۲۸ درصد
جهان ۸.۲ میلیارد ۱۰۰ درصد ۱۱۵.۴ تریلیون دلار ۱۰۰ درصد

مقایسه جمعیت هر قاره در مقابل تولید ناخالص داخلی

آمریکای شمالی و اروپا از نظر اندازه جمعیت، قدرت‌های اقتصادی جهان محسوب می‌شوند. آن‌ها در مجموع بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی جهانی را با تنها ۱۵ درصد از جمعیت جهان تشکیل می‌دهند و هر منطقه دیگری از نظر وزن جمعیتی عملکرد ضعیف‌تری دارد. آمریکای لاتین با ۸ درصد از جمعیت جهان و ۶ درصد از تولید ناخالص داخلی، جایگاه بعدی را به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر آسیا ۶۰ درصد از جمعیت جهان را دارد، اما تنها ۴۰ درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص می‌دهد. در این منطقه، چین سهم بسزایی را بر عهده دارد که شامل ۱۷ درصد جمعیت در مقابل ۱۷ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان است. در نهایت آفریقا قرار دارد، جوان‌ترین قاره جهان از نظر میانگین سنی و جایی که بسیاری از انسان‌های آینده جهان در آن متولد خواهند شد.

داستان آفریقا

دومین قاره پرجمعیت جهان، آفریقا، تنها ۲ درصد از اقتصاد جهانی را تشکیل می‌دهد. کل تولید اقتصادی این منطقه برابر با فرانسه (حدود ۳ تریلیون دلار) است. اقتصاددانان برای چندین دهه است که نسبت به آفریقا خوش‌بین بوده‌اند و به این نکته اشاره می‌کنند که با سرمایه‌گذاری مناسب و اقدامات بهداشت عمومی، جمعیت جوان و رو به رشد این منطقه می‌تواند تقاضای مصرف‌کننده و فعالیت‌های اقتصادی را افزایش دهد، با این حال یک‌سوم از جمعیت ۱.۵ میلیاردی این قاره هنوز در فقر زندگی می‌کنند و تولید ناخالص داخلی سرانه آن در ۴۵ سال گذشته از ۱۰۰۰ دلار به تنها ۲۰۰۰ دلار افزایش داشته است. اقتصاد این منطقه در طول تاریخ شاهد شوک‌های بسیاری از جمله تجارت برده و استعمار، همچنین فقدان نهادسازی بوده است که بخشی از مشکلات این منطقه را توضیح می‌دهند.

برترین قدرت اقتصادی جهان بر اساس نسبت جمعیت به تولید ناخالص داخلی + اینفوگرافی

کد خبر 862607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • رادمهر IR ۱۶:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    0 0
    تولید ناخالص اسمی که شما فقط از اون استفاده میکنید اصلا نمیتونه آمار دقیقی فقر و ثروت و کیفیت زندگی کشور ها رو بده وقتی هزینه های تولید و خدمات و ارزش کالاها و در کشورهای مختلف یکی نیست چطوری همه کشورها رو بر مبنای قیمت های داخلی آمریکا میشه سنجید در اصل نرخ برابری تولید ناخالص تقسیم بر جمعیت کشورها آمار دقیق‌تری از فقر و ثروت می‌تونه بده اونم تازه یکی از فاکتور ها هست اینکه اختلاف طبقاتی درآمد و هزینه ها چقدر هست هم مهمه