شکست پروژه ایران‌هراسی با حضور ۱۰۰ تور اپراتور بین‌المللی در اصفهان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان درباره هدف از برگزاری برنامه ۱۰۰ تور اپراتور گفت: در برنامه ۱۰۰ تور اپراتور یکی از اولویت و اهداف از بین بردن پروژه ایران‌هراسی بود و باید توجه داشت این میهمانان، افرادی نبودند که برای سرگرمی آمده باشند و خودشان فعال حوزه گردشگری بوده‌اند و هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیر کرم‌زاده پیش از ظهر امروز _دوشنبه هشتم اردیبهشت_ در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تسلیت در پی انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس اظهار کرد: بر حسب دستورالعمل جدید به‌صورت ماهانه نشستی با اصحاب رسانه خواهیم داشت که در آن هم گزارش ارائه خواهد شد و هم از نمایندگان مردم اخباری کسب خواهیم کرد تا در نهایت به رضایتمندی مردم منجر شود.

وی با اشاره به آسیب‌هایی که به‌تازگی به میراث فرهنگی وارد شده است، افزود: شاید گاهی قدرت ما برای فرهنگ‌سازی کافی نبوده است و در این راستا شاهد بودیم که رسانه‌ها در اوقات مختلف حضور داشتند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به لزوم توجه رسانه‌ها و افکار عمومی به میراث فرهنگی عنوان کرد: در رسانه‌ها تا چه میزان به اهمیت میراث فرهنگی اشاره کردیم؟ آثاری که شناسنامه شهرها و کشورهای ما به حساب می‌آید.

کرم‌زاده بیان کرد: میراث فرهنگی به‌تنهایی قادر نیست تمام مأموریت‌ها را انجام دهد چون دستگاهی حاکمیتی است و دستگاه‌های اجرایی به بهتر شدن شرایط کمک خواهند کرد و اگر با آن‌ها همکاری نشود، مأموریت‌ها پیش نخواهد رفت.

در استان تاریخی ۳۳ بافت تاریخی وجود دارد

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از ابنیه هیئت امنا دارند و در کنار آن دیگر دستگاه‌ها از جمله شهرداری‌ها، اوقاف و امور مساجد موظف هستند و در این راستا باید توجه داشت از ۱۶۸ بافت تاریخی کشور، ۳۳ بافت در اصفهان قرار دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اظهار کرد: سال گذشته برای ما سال سختی بود و شهادت رئیس‌جمهور بر کارکرد دستگاه‌ها تأثیر داشت، اما حق دولت‌ها است که بتوانند تغییرات را لحاظ و نیروها را جایگزین کنند.

کرم‌زاده عنوان کرد: البته باید توجه داشت که یکی‌از عوامل افزایش تخریب‌ها تغییرات پی‌درپی مدیران است و در این راستا باید مدیران برنامه‌ریزی طولانی‌مدت داشته باشند.

وی با بیان اینکه در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی مبلغی را دریافت نکردیم، یادآور شد: شرکت‌های دولتی موظف به کمک به این حوزه هستند و در این راستا قوانین مالیاتی داشتیم، اما بیشتر تمرکز بر آب بود و در حوزه بناهای تاریخی اعتبار خاصی دریافت نکردیم و در این مسیر نیازمند همت همگانی هستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان مطرح کرد: در سال مالی ۱۴۰۲ اعتبار استانی ما در حوزه عمرانی حدود ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده و امسال با توجه به رویکرد ویژه و با توجه به همراهی استاندار و نمایندگان این اعتبار به ۵۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان رسید که تخصیص داده شده هرچند کافی نیست، اما با همین مبالغ حدود ۲۳۰ تا ۲۴۰ پروژه مرمتی و زیرساختی را مدنظر قرار دادیم.

کرم‌زاده اظهار کرد: اعتبار ملی‌مان در کشور رتبه اول را دارد، یعنی آنچه که وزارت میراث به استان‌ها اختصاص داده و حدود ۷۲ میلیارد تومان اعتبار ملی کسب کردیم و در این باره کل تخصیص حدود ۴۶ درصد و حوزه استانی حدود ۵۳ درصد شد، اما با کمک نمایندگان اوضاع بهتر شد.

وی با اشاره به امکان تخصیص اعتبار از سمت نمایندگان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در سال مالی ۱۴۰۴ از سمت زهرا سعیدی، نماینده مبارکه ۲۵ میلیارد، نماینده ارامنه ۲۵ میلیارد، آقای رحیمی نماینده فلاورجان ۵ میلیارد و آقای قاسمی نماینده شهرضا ۱۰ میلیارد تومان در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی اختصاص داده شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان خاطرنشان کرد: در ایام نوروز ۷۹۰ هزار بازدیدکننده از بناهای تاریخی داشتیم که در این راستا شاهد ۲۱ درصد رشد بازدید و یک درصد رشد تردد بودیم و در مجموع استان حدود ۵۰ درصد رشد بازدید داشتیم.

رتبه اول اصفهان در کاهش تصادفات در نوروز

کرم‌زاده عنوان کرد: در کاهش تصادفات و فوتی‌ها رتبه اول کشور را کسب کردیم که با همکاری استانداری و مجموعه پلیس راهنمایی رقم خورد، همچنین در حوزه پروژه‌های سرمایه‌گذاری نیز با ۶۰ همت و ۱۴۸ پروژه یکی از استان‌های پیشتاز هستیم، همچنین برای منطقه گردشگری سلامت نیز مجوزهایی را تصویب کردیم که به دولت ارسال شده، در حوزه میراث فرهنگی نیز ۱۹۶ پروژه به‌صورت اضطراری مرمت شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در خصوص معضل فرونشست در سطح استان عنوان کرد: فرونشست یک معضل ملی است و بارها تاکید کردم اگر فکری برای آن نشود، تخریب بیشتری رقم خواهد خورد.

کرم‌زاده بیان کرد: در عید ۶۰۰ غرفه سوغات صنایع دستی داشتیم، همچنین در چهلستون ۵۰ غرفه آماده خواهد شد که به‌صورت دائمی و رایگان در اختیار هنرمندان صنایع دستی استان و کشور قرار خواهد گرفت و در این راستا به دنبال آن هستیم برنامه شب‌های فرهنگی را با دیگر استان‌ها برقرار کنیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره هدف از برگزاری برنامه ۱۰۰ تور اپراتور خاطرنشان کرد: در برنامه ۱۰۰ تور اپراتور یکی از اولویت و اهداف، از بین بردن پروژه ایران‌هراسی بود و باید توجه داشت این میهمانان افرادی نبودند که برای سرگرمی آمده باشند و خودشان فعال حوزه گردشگری بوده و هستند.

شناسنامه‌دار کردن صنایع دستی از اولویت‌های اصلی اداره کل میراث فرهنگی است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به خانه‌های ناایمن تاریخی اظهار کرد: بخشی از این خانه‌ها بناهایی هستند مالکان آن‌ها را رها کردند که در ابتدا به مالکان اخطار می‌دهیم و پس از آن رویکردمان در سال جدید این است که از دستگاه قضائی کمک می‌گیریم، اما اگر موفق نشویم، خودمان استحکام‌بخشی خواهیم کرد و خسارت را دریافت می‌کنیم.

وی با اشاره به برنامه‌های پیش‌بینی شده برای حوزه صنایع دستی گفت: شناسنامه‌دار کردن صنایع دستی با کمک دانشگاه هنر از برنامه‌های مدنظر در سال جدید است تا هم قیمت روز و هم مشخصات آن‌ها به ثبت برسد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به کمبود نیرو در حوزه یگان حفاظت میراث فرهنگی مطرح کرد: تمام نیروهای یگان حفاظت استان اصفهان با ۳۲ بافت تاریخی و ۲۲ هزار بنا، ۷۰ نفر هستند که تجهیزات لازم را ندارند.

کرم‌زاده اظهار کرد: قرار است ۴۲۰۰ نیرو اضافه شود که احتمالاً حدود ۲۰۰ نفر برای استان اصفهان خواهند بود و شرایط بهتر خواهد شد.

وی در بخشی دیگر با اشاره به کمبود زیرساخت‌ها در حوزه گردشگری ادامه داد: در حوزه ایرلاین و هواپیما نیازمند سرمایه‌گذار داریم و در این راستا با کمبود ۷۰۰ هواپیما روبه‌رو هستیم، اما استان اصفهان باید همتای دیگر استان‌ها باشد و در این راستا جلسات خوبی با استاندار و اتاق بازرگانی جلساتی برگزار شده است تا موضوع ایرلاین را حل کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان خاطرنشان کرد: در اندونزی نشستی برگزار شد و با توجه به تمهیدات استاندار و مجموعه وزارتخانه برای رویدادهای بین‌المللی درخواست میزبانی دادیم و در آن نشست ۳۰ کشور به میزبانی اصفهان رأی دادند.

کرم‌زاده عنوان کرد: در زمینه گذر کمرزرین سال گذشته با شهرداری همکاری صورت گرفت و قرار بود تا آخر اردیبهشت طرح اجرایی شود.

وی اظهار کرد: در موضوع بازار اصفهان به‌طور شخصی ورود کردم، اما به تنهایی نمی‌توانم ادارات را مکلف کنم و به‌همین دلیل مکاتبه‌ای با دادستان داشتم تا به دستگاه‌های خدمات‌رسان تذکر بدهد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان عنوان کرد: رتبه سوم کشور در حوزه فروش صنایع دستی برای اصفهان است و بر این اساس شاهد رشد نمودار فروش هستیم.

ماجرای دیوارنویسی سی‌وسه‌پل چه بود؟

سید روح‌الله سیدالعسگری، معاون میراث فرهنگی اصفهان در پاسخ به خبرنگار ایمنا درباره دیوارنویسی روی سی‌وسه‌پل در نوروز اظهار کرد: در محوطه سی‌وسه‌پل دو نیروی یگان حضور داشتتند و از سویی خشکی زاینده‌رود بر آسیب زدن به پل تأثیر داشت و شاهدیم عمده آسیب‌ها در بدنه زیرین پل است که کنترل آن‌ها سخت‌تر است.

وی افزود: از طریق یگان حفاظت تذکراتی داده شد، اما پایش به‌دلیل کمبود نیرو و تجهیزات با مشکلاتی روبه‌روست، در این راستا فرهنگ‌سازی مردم نکته قابل توجهی است تا به‌جای اینکه فیلم بگیرند یا بی‌توجه رد شوند، خودشان میراث‌بان باشند. از مردم می‌خواهیم در صورت مشاهده چنین مواردی با شماره ۳۲۲۴۱۱۶۰ تماس بگیرند که به‌صورت بیست‌وچهارساعته پاسخگو خواهند بود و یگان حفاظت در کمترین زمان حضور خواهند داشت.

معاون میراث فرهنگی اصفهان در پاسخ به سوالی درباره عبور مترو در محدوده مسجد جامع عنوان کرد: پیگیر ماجرای مترو هستیم و مکاتباتی صورت گرفته و مقرر شد به وزارتخانه اعلام شود تا بررسی از آنجا صورت بگیرد و بر این اساس مکاتبات را با دستگاه قضائی و شهرداری انجام دادیم.

سیدالعسگری عنوان کرد: در سطح استان ۴۵ موزه داریم که ۱۱ مورد در اختیار میراث فرهنگی است که باید ۱۵ موزه دیگر نیز افزوده شود.

رتبه پنجم استان اصفهان در ورود مسافران در نوروز ۱۴۰۴

علیرضا حبیبی، معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان نیز اظهار کرد: در حوزه احصا آمار گردشگران انقلابی در سال جدید رقم خورد و بر این اساس از تکنولوژی روز استفاده کردیم.

وی افزود: ۱۰ درصد اقامت ما مربوط به اقامتگاه‌های رسمی، ۴۰ درصد اقامتگاه‌های غیررسمی، ۶ درصد اقامتگاه‌های اضطراری و ۴۴ درصد اقامتگاه‌های غیرقابل احصا است، همچنین ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار ورودی به اصفهان داشتیم که رتبه پنجم کشور را داشتیم و جمع کل تردد یک میلیون و ۹۰۰ هزار مورد بوده است.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان با بیان اینکه ۳۲۹۸ بازدید از مراکز نظارتی داشتیم که منجر به خدمت‌رسانی بهتر شد، گفت: ۲ میلیون و ۹۶۵ هزار اقامت در سطح استان احصا شد و بر این اساس شاهد توزیع متوازن مسافران در سطح استان بودیم.

در بخشی دیگر نیز محمدرضا اکبری، معاون سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان با اشاره به لزوم توجه به حوزه گردشگری در سطح استان اظهار کرد: سال گذشته نزدیک به ۱۰۰ هکتار از اراضی با کاربری گردشگری که در حال تغییر کاربری بودند را بازگرداندیم.

وی با بیان اینکه ۵۶۳ پروژه با حجم سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همت و اشتغال ۲۲ هزار نفر برنامه‌ریزی شده، افزود: ۱۴۲ پروژه با ارزش ۶۰ همت و اشتغال ۱۱ هزار نفر در حال اقدام و اجرا است، همچنین در سال ۱۴۰۴ با توجه به شعار سال در دو جلسه ۱۲ پروژه تصویب شده و پیش‌بینی می‌کنیم ۲۵ پروژه بزرگ سرمایه‌گذاری در سال جاری انجام شود.

معاون سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان تاکید کرد: برای نخستین بار شماره ۳۲۲۲۶۳۱۰ را اختصاص دادیم تا به سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری کمک کنند.

کد خبر 861577

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.