اطلس خوراک کرمانشاه تدوین می‌شود

رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه گفت: رویدادهای مختلفی با هدف معرفی کرمانشاه در بستر خوراک و فرهنگ برگزار شده است و در حال حاضر نیز تدوین اطلس خوراک کرمانشاه در دست انجام است.

ایمان درخشی، امروز در حاشیه نشست شهرداران شبکه شهرهای خلاق یونسکو در ایران که در شهر سنندج برگزار شد، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کردستان، اظهار کرد: کرمانشاه با تدوین پروپوزال جامع و بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاهیان، فعالان گردشگری و متخصصان حوزه خوراک، رویکردی مبتنی بر مشارکت مردمی و برگزاری رویدادهای متنوع در سطح ملی و بین‌المللی را در پیش گرفته و در همین راستا شاهد نتایج مثبتی در جذب گردشگر و معرفی ظرفیت‌های خوراکی خود بوده است.

وی افزود: در حوزه شهرهای خلاق، نخستین گام تدوین یک پروپوزال جامع بود که این امر تنها با مشارکت شهرداری میسر نمی‌شد و نیازمند همکاری جامعه دانشگاهی، فعالان گردشگری و متخصصان حوزه مربوطه در شهر، به ویژه در زمینه خوراک و خوراک‌شناسی بودیم، بر همین اساس، پروپوزالی قوی بر پایه زیرساخت‌ها، توانمندی‌های محیطی، نیروی انسانی، مفاخر و طرفیت‌های موجود تدوین و در نهایت در سال ۱۴۰۰، کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک شناخته شد.

رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: پس از انتخاب کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو، با فعالان و ذینفعان اصلی این حوزه وارد تعامل شدیم تا ضمن مردمی‌سازی مفهوم شهر خلاق خوراک، به سمت پویایی اقتصادی نیز حرکت کنیم.

درخشی ادامه داد: در حال حاضر نیز تدوین اطلس خوراک کرمانشاه در دست انجام است و علاوه بر این، چندین رویداد با هدف معرفی کرمانشاه در بستر خوراک و فرهنگ برگزار کرده‌ایم که از جمله آن‌ها می‌توان به میزبانی از فودبلاگرهای مطرح در کشور، منطقه و حتی حوزه خلیج فارس اشاره کرد که این اقدام به معرفی گسترده کرمانشاه منجر شد و نتایج آن را در ایام نوروز و رشد چشمگیر جذب گردشگر در این شهر شاهد بودیم.

وی تصریح کرد: تاریخ کرمانشاه با خوراک عجین شده و نشانه‌ها و ردپای آن حتی در سنگ‌نوشته‌ها و آثار باستانی این منطقه نیز قابل مشاهده است، لذا به منظور برجسته‌سازی این وجه از هویت شهر، مسابقه طراحی المان‌های خوراکی را برگزار کردیم که نتایج آن هفته گذشته مشخص شد و به زودی این المان‌ها در سطح شهر نصب خواهند شد.

رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه همچنین به همکاری سایر نهادها در این زمینه اشاره کرد و گفت: استانداری، اداره صنعت، معدن و تجارت و سایر سازمان‌ها و تشکل‌های دولتی، نیمه‌خصوصی و خصوصی مرتبط از جمله انجمن صنایع غذایی، انجمن صنعت و معدن و خانه صنعت کرمانشاه با ما همکاری نزدیک دارند و جلسات متعددی به منظور هم‌افزایی و پیشبرد اهداف مشترک برگزار شده است که ثمره این همکاری‌ها، تدوین بسته خلاق کرمانشاه بوده که طی چند ماه گذشته در نمایشگاهی در کشور همسایه، عراق، نیز معرفی شد.

درخشی در خصوص مشارکت مردم و آشپزها در رویدادهای فرهنگی تصریح کرد: ما حداقل ماهیانه یک رویداد با حضور آشپزها و سرآشپزهای مختلف چه از رستوران‌ها و چه منازل برگزار می‌کنیم و در این رویدادها، ضمن تبادل تجربیات و نمایش هنر آشپزی به احیای غذاها و رسوم فراموش شده نیز پرداخته می‌شود و بدین ترتیب، توده‌های مردمی نیز در این فرآیند مشارکت فعال دارند.

وی خاطرنشان کرد: نشست اخیر شهرهای خلاق یونسکو در سنندج و نشست قبلی که در کرمانشاه برگزار شد، در تسهیل یا کاهش موانع اداری پیش روی شهرهای خلاق بسیار مؤثر بوده است، لذا هرچه تعداد این نشست‌ها بیشتر شود و تعامل و همدلی بین شهرهای خلاق افزایش یابد، می‌توان امیدوار بود که مسائل اداری که نیازمند توجه بیشتر به شهرهای خلاق و قائل شدن تمایز بین آن‌ها و سایر شهرهای ایران است، حل شده و زمینه برای مراودات بین‌المللی این شهرها بیش از پیش فراهم شود.

کد خبر 860977

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۹:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۷
    0 0
    کاس اول اشغال های سطح شهر را جمع کنند بعداً بروند سراغ غذا آخه مگه کار شهرداری موضوع خوراکه فقط دنبال سرپوش گذاشتن روی ناکارآمدی شهرداریه