شبکه فاضلاب در گیلان ۴۰ درصد از میانگین کشوری پایین‌تر است

استاندار گیلان با بیان اینکه در دهه‌های گذشته به طرح‌های شبکه فاضلاب و تصفیه‌خانه‌ها در استان توجه نشده است، گفت: میانگین ایجاد شبکه فاضلاب در گیلان ۴۰ درصد از میانگین کشوری پایین‌تر است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، هادی حق‌شنای امروز_چهارشنبه سوم اردیبهشت_ در دومین سمینار جامع بیماری‌های گوارشی و کبد شمال کشور در سالن اجتماعات هتل کادوس رشت با بیان اینکه بیماری‌های گوارشی و کبدی ناشی از سبک زندگی و یا عوامل محیطی است، اظهار کرد: سبک زندگی در جهان به سبک صنعتی شدن رفته و همین امر مردم و به ویژه جوانان را در حوزه گوارش و کبد با مشکلاتی مواجه کرده است.

وی با تأکید بر لزوم توجه به حل عوامل محیطی در کاهش بیماری‌های گوارشی و کبدی افزود: کاهش عوامل محیطی ایجاد بیماری‌های گوارشی و کبدی به تمام دستگاه‌های اجرایی و حاکمیتی مربوط می‌شود لذا باید این عامل را کاهش دهیم.

استاندار گیلان با اشاره به وجود مشکل آب و هوا در کلانشهرهای کشور خاطرنشان کرد: در کشور، کلانشهرها با مشکل آب و هوا مواجه هستند ولی در گیلان هیچ‌کدام از این مشکلات وجود ندارد ولی زیرساخت‌های فاضلاب در استان مناسب نیست.

حق‌شناس با بیان اینکه در دهه‌های گذشته به طرح‌های شبکه فاضلاب و تصفیه‌خانه‌ها در گیلان توجه نشده است، افزود: میانگین ایجاد شبکه فاضلاب در گیلان ۴۰ درصد از میانگین کشوری پایین‌تر است و همین امر مشکلاتی را برای مردم استان در حوزه گوارش و کبد ایجاد کرده است، از این‌رو توسعه شبکه تصفیه خانه فاضلاب به کاهش بیماری‌های گوارشی در گیلان کمک می‌کند.

وی باران را مایه حیات در کشور دانست و تصریح کرد: باران به‌عنوان مایه حیات، در گیلان به فراوانی یافت می‌شود ولی به دلیل نبود شبکه تصفیه خانه فاضلاب با انواع فاضلاب‌های شهری، صنعتی و کشاورزی آمیخته شده است و بعضاً وارد زنجیره غذایی می‌شود، لذا برای کاهش انواع بیماری‌های گوارشی و کبدی، باید برنامه‌ی ویژه‌ای داشته باشیم.

به گزارش ایمنا، در پایان این سمینار با حضور استاندار گیلان، سه تن از نخبگان متخصص حوزه گوارش و کبد تجلیل شدند.

کد خبر 860174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.