سعید فردانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: شهر هوشمند نه یک پروژه موقت بلکه یک راهبرد دائمی و پویا در مسیر توسعه شهری بهشمار میرود.
وی افزود: برخلاف پروژههای معمول که دارای نقطه آغاز و پایان مشخص است، فرایند هوشمندسازی شهر پایانی ندارد و این مسیر بهصورت مستمر نیازمند بهروزرسانی، بازنگری و انطباق با تحولات تکنولوژیکی، بازخوردهای اجرایی و نیازها و مطالبات مردم و محیط شهری است که این ویژگیِ استمرار و پویایی، شهر هوشمند را به رویکردی بنیادین در برنامهریزی و مدیریت شهری تبدیل کرده است.
دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر، توجه به این رویکرد نسبت به گذشته با پیشرفت قابل توجهی همراه بوده و نگاه به شهر هوشمند در سطوح تصمیمگیری ارتقا یافته است، با این وجود، هنوز با نقطه مطلوب فاصله قابل توجهی وجود دارد.
فردانی گفت: بستر تکنولوژی امروز بهعنوان یکی از مهمترین ابزارهای تعامل میان مدیریت شهری و شهروندان عمل میکند و این تعامل باید ساختاریافته، هدفمند و همراستا با تحولات اجتماعی و تکنولوژیکی باشد؛ یکی از مهمترین چالشهایی که در این مسیر با آن روبهرو هستیم، مربوط به حوزه نگرشها است، در واقع هنوز نتوانستهایم در حوزه فناوری، نگرشها را آگاه و همراه کنیم.
وی با بیان اینکه فناوری باید بهعنوان یک مؤلفه بنیادین در ذهنیت مدیران نهادینه شود، اظهار کرد: اگر مدیران بتوانند فناوری را بهعنوان بعد دوم فکری خود در نظر بگیرند و تیمهایی کارآمد و متناسب با این رویکرد ایجاد کنند، بیتردید شاهد گامهای بسیار مؤثر و بلندی در عرصه هوشمندسازی شهری خواهیم بود و از آنجا که پروژه شهر هوشمند با تحولات بنیادین و ساختاری سروکار دارد، ضروری است از هماکنون اقدامات عملیاتی و راهبردی برای رویارویی با چالشهای آن بهویژه در حوزه فناوری طراحی و پیادهسازی شود.
دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان ادامه داد: یکی از چالشهای اساسی در کشور ما بهویژه در شهرهای ایران، تعارض ساختاری میان نهادهای تصمیمگیر است. در حال حاضر در حوزه مدیریت شهری، تعدد تصمیمگیرندگان و وجود سازمانها و دستگاههای متعدد، فرایند هوشمندسازی را با کندی و پیچیدگی روبهرو ساخته و این در حالی است که از منظر شهروندان، هوشمندسازی باید در بستری یکپارچه و منسجم رخ دهد.
فردانی تاکید کرد: حرکت بهسمت یکپارچهسازی فرایندها و نهادها، لازمه تحقق شهر هوشمند و افزایش کارآمدی مدیریت شهری است.
وی تصریح کرد: آنچه میتواند سرعت و کیفیت حرکت بهسوی شهر هوشمند را افزایش دهد، ارتقای نگرش مدیران، ایجاد تعامل ساختاریافته میان بخشهای مختلف، تقویت سرمایه انسانی و پذیرش فناوری بهعنوان یک مؤلفه بنیادین در تمام سطوح مدیریت شهری است که امیدواریم با عزم راسخ مدیران و همراهی آگاهانه کارشناسان و شهروندان، مسیر تحقق شهر هوشمند با گامهایی استوار و مؤثر طی شود.
نظر شما