۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۶
کشف گورستان ۳۰۰۰ ساله در ابوظبی

باستان‌شناسان در امارات متحده عربی موفق به کشف اولین گورستان مهم عصر آهن در منطقه العین ابوظبی شدند که شامل بیش از ۱۰۰ آرامگاه ۳۰۰۰ ساله همراه با اشیای تدفینی ارزشمند است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از آرت نیوز، اداره فرهنگ و گردشگری ابوظبی از کشف نخستین گورستان مهم عصر آهن در منطقه العین امارات متحده عربی خبر داد؛ این گورستان ۳۰۰۰ ساله که بیش از ۱۰۰ آرامگاه حاوی اشیای تدفینی را شامل می‌شود، یافته‌های ارزشمندی از زندگی ساکنان این منطقه در هزاره اول پیش از میلاد ارائه کرده است.

باستان‌شناسان بخش محیط تاریخی در این محوطه، آثار متعددی از جمله قطعات کوچک جواهرات طلا، ظروف تزئینی ساخته شده از صدف، گردنبندهای مهره‌دار، دستبند، انگشتر، ظروف دهاندار، کاسه و فنجان‌های کوچک، همچنین سلاح‌های مفرغی شامل سرنیزه و پیکان را کشف کرده‌اند؛ کیفیت این اشیا نشان‌دهنده سطح پیشرفته صنعت و تجارت در آن دوره است.

بقایای انسانی یافت‌شده در این گورستان بسیار شکننده هستند و انتظار می‌رود تحلیل‌های بیشتر، اطلاعاتی درباره سن، جنسیت و سلامت این افراد ارائه دهد، همچنین بررسی DNA آن‌ها می‌تواند بینش جدیدی درباره روابط خانوادگی و الگوهای مهاجرت ساکنان آن دوران فراهم کند.

بر این اساس جابر صالح المرری، مدیر بخش محیط تاریخی DCT Abu Dhabi اظهار کرده است: این کشف درک ما از امارات در دوران باستان را متحول خواهد کرد. برای سال‌ها، سنت‌های تدفین در عصر آهن یک راز باقی مانده بود، اما اکنون شواهد ملموسی داریم که ما را به مردمی که ۳۰۰۰ سال پیش اینجا زندگی می‌کردند، نزدیک‌تر می‌کند. این یافته‌ها تلاش‌های ما برای حفظ، ترویج و حمایت از میراث ابوظبی برای نسل‌های آینده را تقویت می‌کند.

آرامگاه‌های این گورستان با حفر گودالی به عمق حدود ۲ متر ساخته شده و سپس یک حفره بیضی شکل در کنار آن ایجاد می‌شده است. پس از قرار دادن جسد و اشیای تدفینی، ورودی آرامگاه با آجرهای گلی یا سنگ مسدود و با خاک پر می‌شده است. به گفته کارشناسان، نبود نشانه‌های سطحی از گورها، یکی از دلایل نادر بودن کشف آرامگاه‌های عصر آهن در این منطقه است. دلیل دیگر، غارتگری در دوران باستان بوده است.

در عصر آهن، سیستم قنات زیرزمینی اختراع شد که به گسترش کشاورزی در این منطقه کمک کرد. پیش از این، باستان‌شناسان روستاها، قلعه‌ها، معابد و باغ‌های نخلی متعلق به این دوره را در العین کشف کرده بودند.

تاتیانا والنته، باستان‌شناس میدانی DCT Abu Dhabi نیز گفته بود: ما میدانیم مردم در عصر مفرغ و دوره پیش از اسلام مردگان خود را چگونه دفن می‌کردند، اما عصر آهن همیشه بخش گمشده این پازل بوده است. اکنون می‌توانیم تحول آئین‌های تدفین را در طول زمان درک کنیم و بفهمیم که این تغییرات چه ارتباطی با باورها و سنت‌های ساکنان این منطقه داشته است.

محوطه‌های فرهنگی العین از سال ۲۰۱۱ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند؛ این کاوش بخشی از پروژه مناظر تدفینی العین است که در سال ۲۰۲۴ برای بررسی آرامگاه‌های پیش از تاریخ شناسایی شده حین عملیات عمرانی آغاز شد.

این کشف تاریخی، پنجره‌ای جدید به گذشته دور امارات متحده عربی گشوده و نقش این منطقه را به‌عنوان یکی از کانون‌های تمدنی خلیج‌فارس برجسته‌تر می‌کند.

کد خبر 860056

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.