۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۲
شیوع بالای سرطان معده در کردستان

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: سرطان معده جزو شایع‌ترین سرطان‌ها در استان کردستان بوده که شیوع آن در کردستان به نسبت سایر استان‌ها بالاتر است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، فرزام بیدارپور، در آستانه هفته سلامت (یکم تا هفتم اردیبهشت) با تاکید بر اهمیت ارتقای آگاهی و سواد سلامت جامعه، اظهار کرد: وضعیت شاخص‌های سلامت در استان کردستان، نگران کننده بوده که نیازمند توجه جدی است.

وی شعار هفته سلامت امسال را "سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد" عنوان کرد و با ابراز تأسف از پایین‌تر بودن شاخص بهره‌مندی از سواد سلامت در استان نسبت به میانگین کشوری؛ این مسئله را مرتبط با سبک زندگی مردم دانست.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، کم‌تحرکی، کمبود سبزیجات در سبد غذایی و مصرف بالای نمک را از جمله عوامل اصلی برشمرد که منجر به شیوع بیشتر برخی بیماری‌ها از جمله چاقی و فشار خون در میان مردم استان در مقایسه با میانگین کشوری شده است.

بیدارپور با استناد به مطالعات کشوری، به وضعیت نامطلوب تحرک فیزیکی در استان اشاره کرد و گفت: به‌رغم کوهستانی بودن منطقه و فرصت‌های موجود برای فعالیت بدنی، میزان تحرک فیزیکی مردم ما نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است.

وی در خصوص وضعیت تغذیه در استان نیز عنوان کرد: در بحث تغذیه، مصرف نمک یکی از موارد بسیار مهم است، در حالی که استاندارد مصرف نمک روزانه پنج تا شش گرم است، متأسفانه استان کردستان بالاترین رتبه مصرف نمک در کشور را دارد و میزان مصرف آن به بیش از ۱۲ گرم در روز می‌رسد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با ابراز نگرانی از شیوع چاقی در استان گفت: حدود ۵۶ درصد افراد بالای ۱۸ سال در استان از چاقی رنج می‌برند، در حالی که میانگین کشوری در این زمینه ۵۲ درصد است.

بیدارپور، سرطان معده را از شایع‌ترین بیماری‌ها در استان معرفی و تصریح کرد: شاخص‌هایی همچون سبک زندگی ناسالم و استفاده بی‌رویه از نمک نقش مهمی در افزایش این بیماری در استان ایفا می‌کنند.

وی ادامه داد: اگرچه آمار مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی در استان تفاوت چندانی با میانگین کشوری ندارد، اما شیوع سرطان معده در کردستان به نسبت سایر استان‌ها بالاتر است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، مصرف زیاد نمک، ترشیجات و استفاده از آب چاه‌های خانگی آلوده در برخی مناطق روستایی را از جمله عوامل احتمالی افزایش سرطان معده در استان برشمرد.

بیدارپور، استعمال دخانیات، عدم تحرک، تغذیه ناسالم، مصرف الکل و آلودگی هوا را نیز از مهم‌ترین عوامل تهدیدکننده سلامت مردم دانست و تاکید کرد: با برگزاری همایش‌ها، فرهنگ‌سازی صحیح، اجرای برنامه‌های آگاهی‌بخشی و توجه به ورزش می‌توان به ارتقای سطح سواد سلامت مردم در استان کمک شایانی کرد.

کد خبر 859922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.