به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، یوسف یوسفی صبح امروز _سهشنبه دوم اردیبهشت_ به مناسبت روز زمین پاک با اشاره اینکه امسال پنجاه و پنجمین سالگرد روز زمین است اظهار کرد: شعار جهانی روز زمین برای سال ۲۰۲۵ «توان ما، زمین ما» با تمرکز بر استفاده از انرژیهای تجدید پذیر است.
وی افزود: شعار «انرژی پاک، زمین پاک» به عنوان شعار ملی روز زمین پاک امسال انتخاب شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه سرانه تولید زباله در این استان ۵۵۰ تا ۶۰۰ گرم است گفت: روزانه ۹۰۰ تن پسماند خانگی و شهری در استان تولید میشود.
یوسفی تصریح کرد: روز زمین پاک یک رویداد سالانه است که در سراسر جهان برای نشان دادن حمایت از حفاظت از محیط زیست برگزار میشود، این روز اهمیت حفاظت از محیط زیست و پایداری را به شهروندان جهان یادآوری و آنها را با افزایش آگاهی، تشویق میکند برای سیارهای سالم و آیندهای روشنتر دست به اقدام بزنند.
وی عنوان کرد: ۵۸ هزار تن پسماند عادی روزانه در کشور تولید میشود که سهم استان مرکزی در این بخش حدود ۹۰۰ تن در روز است و در حدود ۷۸ درصد آن مواد آلی و فساد پذیر و ۲۲ درصد آن مواد غیر آلی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با اشاره به تولید روزانه ۵۰۰ تن پسماند پزشکی یا بیمارستانی در کشور تصریح کرد: میزان پسماند پزشکی در استان مرکزی با ۲۱ بیمارستان و دو هزار مرکز درمانی و تشخیصی، روزانه به ۷.۵ تن در استان و ۵.۵ تن در شهر اراک است که ۵.۳ تن مربوط به بیمارستانها و باقی متعلق به مراکز درمانی و تشخیصی است.
یوسفی ادامه داد: پسماندهای عفونی در کل مراکز درمانی اعم از در بیمارستانها و مراکز درمانی خصوصی (مطبها و کلینیکها) اتو کلاوو سپس دفن بهداشتی میشوند که در این زمینه وضعیت مطلوبی نسبت به سایر استانها وجود دارد.
وی گفت: سالانه حدود هشت میلیون تن پسماند ویژه در کشور تولید میشود که در استان مرکزی این میزان پسماند به حدود یک میلیون تن در سال میرسد، و نقل و انتقال پسماندهای صنعتی و ویژه از طریق سامانه محیط زیست و تنظیم صورتجلسه با حضور نماینده محیط زیست انجام میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی عنوان کرد:: در سال گذشته هفت کارگروه مدیریت پسماند استان ،۳۶ جلسه کارگروه مدیریت پسماند شهرستانی، سه جلسه مدیریت پسماند عفونی، سه جلسه مدیریت پسماند صنعتی و یک جلسه مدیریت پسماند کشاورزی برگزار و تعداد ۱۷۳ اخطاریه و ۳۵ پرونده معرفی به دادگاه در حوزه پسماند صادر شده است.
یوسفی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۹ تا سال گذشته، در قالب پویش ملی مسیر سبز- ایران پاک، پاکسازی محورهای مواصلاتی و جادههای استان با بهکارگیری گروههای آسیبدیده و حمایت افراد خیر و شرکتهای صنعتی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در این پویش تاکنون ۸۰۰ هکتار طول مسیر جادههای مواصلاتی پاکسازی و هزار و ۸۱ کیسه زباله جمعآوری شده است.
وی گفت: به منظور دفن اصولی و بهداشتی پسماندها در سال گذشته با پیگیری این اداره کل و همت شهرداری اراک لندفیل اراک در فضای ۲۵۰ هزار متر مربع برای انباشت اصولی و بهداشتی زباله احداث و آماده بهره برداری است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی عنوان کرد: در سالهای اخیر در راستای سیاست تجمیع محلهای دفن پسماند عادی برای کاهش محلهای آلوده کننده آب و خاک اقدامات خوبی از جمله انتقال زبالههای شهرهای شازند، کمیجان، بازنه، توره، حصار، فراهان و خنداب به محل دفن اراک انجام شده و پیگیریهای لازم به منظور احداث لندفیل در محل دفن زباله ساوه که زبالههای زرندیه و تفرش در اینده به آنجا انتقال داده شود در حال پیگیری است.
یوسفی با اشاره به مقوله مدیریت پسماند، تاکید کرد: تولید خشکاله از روشهای کاهش زباله است و با توجه به اینکه حدود ۷۰ درصد پسماند خانگی را زبالهتر تشکیل میدهد، تولید خشکاله مورد توجه است که این اقدام شایسته توسطNGO فعال حافظان طبیعت در ساوه و زرندیه در تأمین خوراک دام در حال انجام است.
وی افزود: این طرح به عنوان طرح مدیریت پسماندهای عادی به سازمان محیط زیست نیز ارسال شده است و امید میرود این طرح به عنوان یک پویش ملی در سراسر کشور اجرایی شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست تصریح کرد: امید است با اصلاح و بازنگری قانون مدیریت پسماند، خلاءهای قانونی در زمینه مدیریت پسماند مرتفع میشود.
یوسفی گفت: بهطور قطع محیط زیست هم به عنوان ناظر با بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی امکان نظارت دقیقتر و جامعتری نیز خواهد داشت و نتیجه آن بهبود وضعیت مدیریت پسماند در کشور خواهد بود تا آثار زیانبار ناشی از پسماندها به محیط زیست به حداقل برسد.
نظر شما