دلیل کوچ زودهنگام عشایر کهگیلویه و بویراحمد چیست؟

سرپرست امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: کمبود آب در پی خشکسالی و کم‌بارشی باعث شده که عشایر ساکن در مناطق گرمسیری استان زودتر از موعد مقرر کوچ کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، صادق فتاحی، امروز _پنجشنبه بیست‌وهشتم فروردین_ در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: دستگاه‌های اجرایی زیادی متولی خدمات‌رسانی به عشایر هستند تا نیازهای این جامعه در فصل ییلاق و قشلاق رفع شود.

وی افزود: هرساله در زمان ییلاق و قشلاق عشایر زمان خاص آن‌ها تعیین و با استان‌های هم‌جوار مکاتبات لازم صورت می‌گیرد.

سرپرست امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: در واقع پنجم اردیبهشت سال‌جاری زمان تعیین شده برای کوچ عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد از مناطق گرمسیر به سردسیر استان بود، اما با توجه به کاهش بارندگی‌ها و خشکسالی‌ها در سراسر کشور بالاخص در استان کهگیلویه و بویراحمد به‌ویژه در مناطق گرمسیری این عشایر عزیز حضور دارند.

وی با بیان اینکه عشایر در مناطق گرمسیری با زردی علوفه‌ها و نفوذ گیاهان خودرو به بدن دام عشایر شده و سبب افت لاشه آنان می‌شود مواجه هستند، تصریح کرد: از این‌رو عشایر کوچ زودهنگام داشته و چند روز زودتر به مناطق ییلاقی خود آمده‌اند که مانعی ندارد.

فتاحی خاطرنشان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد محل عبور عشایر استان‌های فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری و خوزستان است، همه ایل‌راه‌ها باز هستند و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: نیروی انتظامی در مسیر تردد در کنار سپاه عشایر تأمین‌کننده امنیت عشایر به وسیله گشت‌ها و استقرار پایگاه‌های سیار هستند.

سرپرست عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: همانند سال‌های قبل کوچ عشایر توسط گلوگاه‌های ثابت و سیار و نیروهای منابع‌طبیعی در شهرستان‌های کهگیلویه، گچساران، باشت، بویراحمد، بهمئی، لنده و دنا مدیریت و چرای دام آنان نیز کنترل می‌شود.

وی تصریح کرد: برای آبرسانی به عشایر هیچ‌گونه مشکلی نداریم، به محض استقرار این عزیزان فوراً خدمات در این زمینه ارائه می‌شود.

کد خبر 858561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.