به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، شهرام کرمی امروز _پنجشنبه بیستوهشتم فروردین_ در همایش «گلریزان با پویش هر شهروند یک خیر اجتماعی» که با حضور مسئولان، خیران، فعالان اجتماعی، کارآفرینان و جمعی از قضات در اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد با تأکید بر لزوم گسترش فرهنگ خیر اجتماعی اظهار کرد: پس از تدوین سند تحول قضائی، دستگاه قضا رویکردی فعالتر در برابر آسیبهای اجتماعی در نظر گرفته است و تلاش دارد بهعنوان نهادی تأثیرگذار در کاهش این معضلات اجتماعی مشارکت کند.
وی با اشاره به تشکیل مجمع خیران اجتماعی به عنوان یکی از ثمرات این رویکرد جدید، افزود: هدف اصلی این مجمع، فراهمسازی شرایط زندگی شرافتمندانه برای گروههای آسیبپذیر، کاهش آسیبهای اجتماعی و ارتقای شاخصهای انسانی در جامعه است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: کار خیر نباید محدود به ساخت بناهای عمومی همچون مدرسه و بیمارستان باشد، هر شهروند حتی با توان مالی اندک، میتواند از طریق فعالیتهای اجتماعی و حمایت از افراد نیازمند، به یک خیر اجتماعی تبدیل شود و این پویش میخواهد خیر بودن را به مسئولیتی عمومی و فراگیر تبدیل کند.
کرمی با اشاره به اینکه کرمانشاه سومین استان مجری این طرح ملی است، ابراز امیدواری کرد: این استان با مشارکت مردمی بتواند در اجرای این پویش در سطح کشور سرآمد شود.
وی تأکید کرد: سازمان قضائی استان بهویژه رؤسای دادگستری و دادستانهای شهرستانها، باید برای گسترش این طرح تلاش کنند، مشارکت در این پویش نهتنها موجب حمایت از گروههای ضعیف میشود، بلکه گامی مهم برای ساختن جامعهای ایمنتر و انسانیتر خواهد بود.
سیدامیر مرتضوی، قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در همایش «گلریزان با پویش هر شهروند یک خیر اجتماعی» که با هدف حمایت از کودکان و زنان آسیبپذیر و با حضور مسئولان، خیرین، کارآفرینان و قضات در کرمانشاه برگزار شد آسیبهای اجتماعی را همردیف بلایای طبیعی دانست و اظهار کرد: این پدیدهها اگرچه ویرانگرند، اما با مشارکت جمعی و احیای روحیه مسئولیتپذیری قابل پیشگیری هستند.
وی با استناد به آموزههای دینی، افزود: برترین انسانها نزد خداوند، کسانی هستند که بیشترین خیر را به دیگران میرسانند. او بر لزوم بازگشت به این ارزشها برای حل ریشهای معضلات اجتماعی تأکید کرد.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به تحولات رویکردی در این دستگاه طی سالهای اخیر، گفت: امروز حرکت قوه قضائیه به سوی اجتماعیسازی عدالت و پیشگیری مردمی است و هرجا مردم در کنار ما بودهاند، نتایج موفقتری حاصل شده است.
مرتضوی اقتصاد را محور امنیت، توسعه و سلامت خانواده دانست و با اشاره به فرمایشات امام علی (ع)، گفت: سامان اقتصادی لازمه بهبود سایر شاخصهای اجتماعی است.
وی با تأکید بر اینکه مسئولیت پیشگیری از آسیبها تنها بر دوش قوه قضائیه نیست، اظهار داشت: از خانواده تا نهادهای مختلف، همه در این مسیر نقش دارند. بیتفاوتی امروز، مسئولیت سنگین فردا را به دنبال خواهد داشت.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه از خیرین اجتماعی به عنوان پیشگامان سلامت جامعه یاد کرد و افزود: بیش از هر زمان نیازمند تقویت حس همدلی و مسئولیتپذیری در جامعه هستیم. بازدید از مراکزی مانند زندان، کانون اصلاح، شیرخوارگاه یا کمپهای ترک اعتیاد، ضرورت این مشارکت را بهوضوح آشکار میکند.
مرتضوی آسیبهای اجتماعی را در عین قابل پیشگیری بودن، بسیار مخرب خواند و تصریح کرد: مقابله با این بحرانها، نیازمند برنامهریزی پیشگیرانه و مشارکت همهجانبه مردم، خیرین و نهادهای اجتماعی است.
نظر شما