به گزارش خبرگزاری ایمنا، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی امروز _ سه شنبه نوزدهم فروردین _ به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، سخنگوی کمیسیون عمران گزارش این کمیسیون در مورد ارزیابی نتایج اجرا و آسیبشناسی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان را قرائت کرد.
پس از قرائت این گزارش، معاون پارلمانی وزیر راه و شهرسازی با حضور در صحن مجلس گفت: گردش پولی سازمان نظاممهندسی در ۳۱ استان حدود دو همت است. ۶۰ درصد از این دو همت مربوط به حقوق و مزایا میباشد و ۲۰ درصدش مربوط به تجهیزات و امور اداری است و ۲۰ درصد دیگر آن برای توسعه است.
علیاصغر یوسفنژاد عنوان کرد: در مورد خدمات مهندسی، نقطه نظراتی که کمیسیون محترم عمران اشاره کرده است را به آن واقف هستیم. بومیسازی بعضی از این پیشنهادات و نقطه نظرات از نظر خدمات مهندسی و بحث عدم تمرکز مدیریت هم مورد نظر دوستان بوده است. نهاد نظاممهندسی چهار رکن دارد. یک رکن آن استانداران هستند. رکن دوم آن وزارت راه و شهرسازی رکن سوم آن شهردار و رکن بعدی مرکز استان است. در خیلی از استانها عملکرد این ارکان قابل دفاع است. گردش پولی که در این ۳۱ استان داریم حدود دو همت است. ۶۰ درصد از این دو همت مربوط به حقوق و مزایا میباشد و ۲۰ درصدش مربوط به تجهیزات و امور اداری است. ۲۰ درصد دیگر آن برای توسعه است. بنابراین گردش پولی بسیار زیاد ندارد که بخواهیم آن را خارج کنیم.
در جریان بررسی گزارش کمیسیون عمران در مورد ارزیابی نتایج اجرا و آسیبشناسی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، تعدادی از نمایندگان بر لزوم اصلاح این قانون تاکید کردند.
امین مقومی سرپرست سازمان نظاممهندسی ساختمان کشور هم گفت: برای تحقق دفاع از حقوق بهرهبردار باید از مهندسان صاحب صلاحیت استفاده شود. بخشی از بودجه برای آموزش نظارت و ترویج اهداف هزینه میشود و سال گذشته حدود شش میلیون نفر ساعت آموزش مهندسی را در کشور داشتهایم. همچنین تخلف مهندسین در کل جامعه مهندسی نیم درصد است. میانگین درآمد یک مهندس در سال گذشته کمتر از حداقل حقوق قانون کار است و این آمار مستند است؛ خدمات جمعی باید برای این جامعه تعریف شود.
در ادامه بررسی گزارش کمیسیون عمران در مورد ارزیابی نتایج اجرا و آسیب شناسی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران گفت: سازمان نظام مهندسی استقلال لازم را ندارد، لذا اگر میخواهیم کیفیت ساخت و سازها را افزایش دهیم، باید استقلال نظام مهندسی کشور را بازگردانیم.
همچنین رئیس مجلس با تاکید بر اینکه هدف از نظارت، مچگیری نیست بلکه دستگیری و اصلاح روشها است، افزود: اگر امروز مرد و زن خانه هر دو سر کار بروند اما مسکن نداشته باشند، همه درآمدشان صرف هزینه مسکن میشود. ما میتوانیم بحران مسکن را طی برنامه هفتم حل کنیم و به رشد ۹ درصد در این حوزه برسیم؛ این موضوع به یک تحرک جدی احتیاج دارد که باید انجام دهیم. شخصاً به عنوان خدمتگزار مردم در مجلس موضوع معیشت را حتماً پیگیری میکنیم تا بتوانیم فشار را از دوش مردم برداریم.
محمدباقر قالیباف در خلال برگزاری جلسه علنی امروز، در جایگاه خبرنگاران مجلس حضور پیدا کرد و گفتوگوی کوتاهی با خبرنگاران مجلس داشت و با آنها عکس یادگاری گرفت.
در بخش دیگری از جلسه علنی امروز، عضو هیئت رئیسه مجلس بیانیه ۲۵۰ نماینده در محکومیت تحریم وزیر نفت را قرائت کرد.
نظر شما