به گزارش خبرگزاری ایمنا، سال ۱۴۰۳ با شعار «سرمایهگذاری برای تولید» آغاز شد؛ شعاری که بیش از هر زمان دیگر بر اهمیت بسترهای اقتصادی، حمایت از کارآفرینان و توسعه زیرساختهای تولیدی در کشور تأکید دارد.
این شعار، نقشه راهی است برای حرکت از اقتصاد وابسته به خامفروشی به سمت اقتصاد مولد و اشتغالزا، با این حال، واقعیت میدانی در بسیاری از نقاط کشور در با این هدف فاصله دارد. شهرک گلخانهای کردکوی یکی از همین نمونههاست، ظرفیتی ارزشمند که نهتنها میتواند اشتغالآفرین باشد، بلکه بخشی از امنیت غذایی کشور را نیز تأمین کند، اما همچنان درگیر مشکلاتی است که رنگ تولید را کدر کرده است.
در شهرک گلخانهای کردکوی، روزانه نزدیک به ۱۰۰ نفر مشغول به کارند، از بانوانی که در برداشت توتفرنگی نقش کلیدی دارند تا تولیدکنندگان خلاقی که گوجههای صادراتی پرورش میدهند، با این حال، مسیر دسترسی نامناسب و قطعی مکرر برق، توان و انگیزه این فعالان را تحلیل برده است، زمستان، که فصل اصلی برداشت است، رفتوآمد را برای کارگران سخت میکند و در تابستان، قطعی برق مانع رسیدگی به محصولات میشود.
وحید آقاخانی از تولیدکنندگان توت فرنگی در این رابطه به خبرنگار ایمنا میگوید: یکی از مشکلات جدی این گلخانه مسیر دسترسی آن است که در فصل زمستان تردد را بسیار دشوار میکند.
وی با تاکید بر اینکه اوج کار و تولیدد ر زمستان است، میافزاید: مسیر دسترسی در این فصل به گونهای است که نه تنها حمل بار بلکه تردد کارگران را با مشکل روبهرو میکند.
جواد احسانی، یکی از تولیدکنندگان گوجه در شهرک صنعتی است که از قطعی طولانی مدت برق به عنوان یک مشکل جدی برای تولید یاد میکند و میگوید: قطع برق چاه شهرک صنعتی را با چاههای زراعی در نظر گرفتند و به این ترتیب در تابستان روزانه بین شش تا هشت ساعت برق چاه شهرک قطع است که این برای آبدهی و رسیدگی به محصولات مشکل ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه نبود برق رشد محصولات را متوقف میکند، میافزاید: با قطعی برق تهویه گلخانه و آبدهی به محصولات با مشکل روبهرو میشود.
حل مشکلات شهرک گلخانه نیازمند همکاری بین دستگاهی است
حمیدرضا مقصودلو، مدیر شهرکهای کشاورزی گلستان در این رابطه به خبرنگار ایمنا میگوید: تقریباً پنج کیلومتر از مسیر دسترسی نیاز به آسفالت دارد و با توجه به اینکه این مسیر از جادههای روستایی محسوب میشود، نیاز به همکاری دستگاههایی از جمله فرمانداری و اداره کل راه و ترابری است.
وی ادامه میدهد: در زمینه قطعی برق جلساتی را با مدیران شهرستانی و استانی برگزار کردیم، قول مساعد داده شده تا در سالجاری این محدودیتهای برق به نوعی احصا شود.
مدیر شهرکهای کشاورزی گلستان در توضیح صدور مجوز فعالیت در گلانه برای تولیدکنندگان میگوید: از مجموع ۶۷ هکتار مجوزی که برای احداث شهرک گلخانهای در گلستان صادر شده است، هفت هکتار فعال، ۲۰ هکتار در حال احداث و ۴۰ هکتار بلاتکلیف مانده که باید فکری برای آن شود.
به گزارش ایمنا، شعار سال دعوتی به همه نهادها برای بسترسازی جهت جهش تولید است، تولید بدون سرمایهگذاری ممکن نیست و سرمایهگذاری بدون زیرساخت بیثمر خواهد ماند. اگر قرار است شهرک گلخانهای کردکوی الگویی برای اقتصاد کشاورزی منطقه باشد، باید از مرحله «وعده» عبور کرده و به مرحله «عمل» برسیم، سرمایهگذار نیاز به امنیت، دسترسی، و امکانات دارد. تولید، از خاک شروع میشود اما در بستر سیاست و زیرساخت رشد میکند.
نظر شما