ایران، محکومیت جهانی تهدیدهای ترامپ را خواستار شد

معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست معاونان وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، محکومیت سخنان رئیس جمهور آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی مجامع بین‌المللی از جمله این سازمان را خواستار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مجید تخت‌روانچی در نشست معاونان وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای با اشاره به تهدید اخیر رئیس‌جمهور آمریکا برای استفاده از زور علیه جمهوری اسلامی ایران، این سخنان را خطرناک و در تضاد با اصول اساسی حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل خواند که استفاده از زور علیه تمامیت ارضی و استقلال سیاسی کشورها را منع می‌کند.

وی با اشاره به درخواست ایران از شورای امنیت سازمان ملل برای محکومیت این سخنان، از سازمان شانگهای نیز خواست تا موضع مشابهی را در محکومیت این رویکرد آمریکا، در جهت حفظ صلح و امنیت بین‌المللی اتخاذ کند.

لزوم تدوین نقشه راه جامع برای سازمان شانگهای

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سازمان شانگهای نزدیک به نیمی از جهان را تحت پوشش دارد، اهمیت ژئوپلیتیکی و ژئواکونمیک همکاری در سازمان را یادآور شد و گفت برای اینکه سازمان بتواند نقش خود را به خوبی ایفا کند لازم‌است یک نقشه راه جامع تدوین شده که مهمترین مسائل سازمان در حوزه صلح، امنیت و ثبات منطقه‌ای را در بر بگیرد، داشتن چنین نقشه راهی برای توسعه پایدار منطقه ما ضروری است چراکه این منطقه در طول تاریخ همواره از جنگ‌ها، منازعات، دخالت خارجی و چالش‌های معاصر چون تروریسم و قاچاق مواد مخدر رنج برده است.

تخت روانچی استفاده غیرقانونی از اهرم تحریم‌های یکجانبه را یکی از چالش‌های دنیای امروز خواند که بویژه از سوی دولت‌های غربی علیه کشورهای در حال توسعه استفاده می‌شود.

پیشنهاد همکاری در مقابله با تروریسم

معاون وزارت خارجه کشورمان با یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از قربانیان تروریسم، نقشی پیشرو در مقابله با تهدیدات ناشی از تروریسم، جرایم سازمان یافته و قاچاق مواد مخدر در منطقه داشته و در این راه شهدای بسیاری تقدیم کرده است، به مبارزه ماندگار سردار شهید قاسم سلیمانی با گروه‌های تروریستی منطقه بویژه داعش اشاره کرد و افزود که جمهوری اسلامی ایران آماده است با ساختار منطقه‌ای مبارزه با تروریسم سازمان شانگهای(RATS) نیز همکاری کند. از جمله پیشنهاد می‌شود مرکز تحقیق و پژوهش برای بررسی ریشه‌های افراط گرایی و تروریسم ایجاد شود.

منبع: ایرنا

کد خبر 854478

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.