به گزارش خبرگزاری ایمنا از تهران، محمدصادق معتمدیان امروز _شنبه بیستوپنجم اسفند_ در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان تهران که با حضور مسعود پزشکیان، رئیسجمهور و سایر مسئولان در استانداری تهران برگزار شد با تأکید بر مشکلات ساختاری و زیرساختی این استان، اظهار کرد: تغییر نوع حکمرانی، افزایش اختیارات استانداران و اجرای شهر هوشمند برای مدیریت چالشهایی نظیر نابرابری، آلودگی، ترافیک و کمبود زیرساختها مورد توجه قرار گیرد و بر نقش تهران در تأمین مالیات کشور و نیاز به توزیع عادلانه اعتبارات تأکید کرد.
وی با اشاره به نقش اقتصادی تهران افزود: مزیت اصلی استان تهران، درآمدهای مالیاتی است که بیش از ۵۰ درصد مالیاتهای کشور از آن تأمین میشود و نمایندگان مجلس نیز هرگاه نیاز به درآمد بیشتر دارند، تمرکز خود را بر این استان قرار میدهند.
استاندار تهران گفت: برای سال آینده درآمد پیشبینیشده استان تهران ۷۲۸ هزار میلیارد تومان است اما با وجود این نقش کلیدی، تهران از نظر سرانه اعتبارات رتبه سی و یکم را دارد و از نظر درآمدهای تملک دارایی، سومین استان هستیم اما از نظر سرانه عمرانی، آخرین استان محسوب میشویم.
معتمدیان با انتقاد از نابرابری در امکانات گفت: در حالی که ۳۵۰ هزار میلیارد تومان هزینه کل کشور است و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب شده، تنها ۱۵۰ میلیارد تومان آن به اعتبارات عمرانی اختصاص دارد و این در حالی است که ۷۰ درصد مردم شهرستانهای استان تهران از نابرابری در امکانات احساس نارضایتی دارند.
وی خواستار اجرای بند «پ» ماده ۱۷ برنامه پنجساله هفتم شد که به استقرار نظام نوین درآمد-هزینه اختصاص دارد و آئیننامه آن در کمیسیون دولت در حال تدوین است.
استاندار تهران با الهام از مدل مناطق نفتخیز پیشنهاد داد: مانند استانهای نفتخیز که ۸ درصد از درآمدهای نفت و گاز به آنها اختصاص مییابد، بخشی از مزیت مالیاتی تهران نیز باید به این استان بازگردد، این امر میتواند به بهبود زیرساختها، از جمله بیمارستانها و مدارس کمک کند که از تکالیف ملی و حاکمیتی محسوب میشوند.
معتمدیان به حوزه حمل و نقل اشاره و تصریح کرد: در سفر اخیر رئیسجمهور محترم، مشاهده شد که نیازی به سرمایهگذاری جدید نیست و بر اساس مصوبه سال ۹۹ مجلس، شرکت حملونقل ریلی عمومی تهران باید راهاندازی شود تا ظرفیت راهآهن موجود با همکاری شهرداری به شبکهای بهرهور تبدیل شود، این طرح از نظر هزینه، زمان و بهرهوری سریعالاجراست و تنها به دستور رئیسجمهور برای راهاندازی نیاز دارد.
وی با انتقاد از تمرکزگرایی اضافه کرد: استانداران بهعنوان رؤسای ۸۰ تا ۹۰ کارگروه و شورا مسئولیت دارند، اما اختیارات کافی ندارند و این مشکل ناشی از نگاه وزارتخانهها به تمرکزگرایی است که در ادوار مختلف دولتها وجود داشته و مانع نتیجهگیری شده است.
استاندار تهران افزود: کشور باید استانمحور اداره شود، وزارتخانهها باید نقش نظارتی و هماهنگی داشته باشند و اختیارات را به مدیران استانی، فرمانداران، بخشداران، و رؤسای ادارات واگذار کنند.
معتمدیان با اشاره به چهار دهه مدیریت گفت: نوع حکمرانی در تهران باید تغییر کند، تهران از نظر اقتصادی ظرفیتهایی بالا اما چالشهای عجیب و غریبی نیز دارد که با ساختارهای موجود قابل مدیریت نیست.
وی پیشنهاد تشکیل کارگروهی با مسئولیت معاون اجرایی رئیسجمهور، عضویت سازمان استخدامی، وزارت کشور و استانداری تهران را مطرح کرد و افزود: این کارگروه باید با تمرکز بر بهرهوری، اختیارات را سازماندهی کند، بدون اینکه به دنبال تشکیلات گسترده یا افزایش هزینهها باشیم.
استاندار تهران با اشاره به مشکلات ساختاری عنوان کرد: تداخل کاری به دلیل حضور وزارتخانهها وجود دارد که باعث شده بسیاری از مسائل مردم حلنشده باقی بماند؛ لذا بازنگری در ساختار اداری استان تهران ضروری است.
وی ادامه داد: هیچ نظمی در ساختار اداری تهران وجود ندارد و این امر باید اصلاح شود.
معتمدیان با تأکید بر اهمیت امنیت پایدار گفت: امنیت، پایه همه فعالیتهاست و رئیسجمهور محترم در سفر اخیر، دغدغههای ویژهای در تقویت نیروهای نظامی نشان دادند.
وی خواستار حمایت برای تکمیل زیرساختهای نظامی، انتظامی، امنیتی، و قضائی شد و افزود: پروژههای تعریفشده در تهران از نظر زیرساختها وضعیت بدتری نسبت به شهرستانهای مرزی دارند و هنوز از رادیو ارتباط دارد و فیبر نوری به دلیل هزینه بالا برای اپراتورهای خصوصی جذاب نیست و تهران کمترین امکانات را در استان در این زمینه است.
استاندار تهران با تأکید بر نیاز به شهر هوشمند برای مدیریت چالشها یادآور شد: شهر تهران با شیوه سنتی فعلی قابل مدیریت نیست و در آینده با چالشهای جدی در حوزههای امنیتی، انتظامی، انرژی، آلودگی، و ترافیک مواجه خواهیم شد.
وی اضافه کرد: ما بهصورت جزیرهای عمل میکنیم و نیازمند اجرای شهر هوشمند در تهران هستیم، اقدامات اولیه انجام شده و با حمایت دولت، میتوانیم این طرح را در حوزههای امنیتی، انتظامی، مدیریت انرژی، و کاهش آلودگی هوا اجرا کنیم.
معتمدیان خاطرنشان کرد: روشهای سنتی نیاز به بازنگری و بازتعریف دارند تا تهران بهعنوان پایتخت و امالقرای جهان اسلام مدیریت شود.
بر اساس گزارش روابط عمومی استانداری تهران، استاندار تهران در پایان، از رئیسجمهور خواست تا با حمایت از این طرحها، تهران را به شهری پایدار تبدیل کند و گفت: با پتانسیل موجود و تغییر رویکرد، میتوان چالشهای تهران را مدیریت کرد و این موضوع نیازمند اراده و برنامهریزی مشترک است.
نظر شما