هارمونی زیبای تفاوت‌ها در زندگی مشترک

اختلاف نظر و تفاوت سلیقه میان زوجین، ریشه در تفاوت‌های شخصیتی، تجربیات زندگی و پیشینه‌های فرهنگی دارد که این اختلاف‌ها می‌تواند در موضوعات مختلفی بروز کند، اما در صورتی که این تفاوت‌ها با گفت‌وگوی شفاف و درک متقابل مدیریت شود، می‌تواند فرصتی برای رشد و تقویت ارتباط زوجین فراهم کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اختلاف سلیقه میان زوجین موضوعی طبیعی است که از تنوع شخصیت، تجربه‌های زندگی و تفاوت‌های فرهنگی ناشی می‌شود، این اختلافات می‌تواند شامل موضوعات روزمره مانند انتخاب غذا باشد و هرچند گاهی به چالش تبدیل می‌شود، اما می‌تواند به شناخت بهتر طرفین از یکدیگر نیز کمک کند.

ویژگی‌های فردی زوجین نقش مهمی در شکل‌گیری اختلافات ایفا می‌کند؛ هر فرد شخصیت منحصربه‌فردی دارد که بر اساس تجربیات زندگی، تربیت خانوادگی و محیط اجتماعی شکل گرفته است و این تفاوت‌های فردی می‌تواند به ایجاد دیدگاه‌های متفاوت در مسائل مختلف منجر شود و در عین حال زمینه‌ساز گسترش افق‌های فکری طرفین باشد.

تفاوت‌های اجتماعی ناشی از طبقات اقتصادی، باورهای فرهنگی یا پیشینه‌های مذهبی است که می‌تواند باعث ایجاد تضاد یا سوءتفاهم شود، اما در عین حال می‌تواند فرصتی برای تعامل و یادگیری بیشتر در زندگی مشترک فراهم کند.

یکی از جنبه‌های مهم اختلافات سلیقه‌ای، تأثیر آن بر نحوه ارتباط زوجین است، زمانی که یکی از طرفین نتواند دیدگاه‌های خود را به درستی بیان کند یا در درک دیدگاه‌های همسر خود ناتوان باشد، ممکن است ارتباط آنها دچار چالش شود و به همین دلیل مهارت‌های ارتباطی نقش حیاتی در کاهش تنش‌ها دارد.

هارمونی زیبای تفاوت‌ها در زندگی مشترک

وجود تفاوت اجتناب‌ناپذیر است / لزوم توجه به در تضاد نبودن باورها، اعتقادات و سبک زندگی افراد

مهرداد دشتی، زوج درمانگر، مشاور خانواده و مدرس کشوری سازمان بهزیستی در تربیت مربی مهارت‌های زندگی و آموزش زندگی خانواده با بیان اینکه افراد به منظور پیشگیری از بروز تعارضات ناشی از تفاوت‌های فردی و اجتماعی در زندگی مشترک باید پیش از ازدواج از نظر اعتقادی، سبک زندگی و ارزش‌ها یکدیگر را بررسی کنند، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: تفاوت میان افراد اجتناب‌ناپذیر است و افراد باید توجه داشته باشند که با اعتقادات، سبک زندگی و ارزش‌های یکدیگر در تضاد نباشند.

وی با بیان اینکه در صورتی که تضاد میان افراد وجود داشته باشد، ازدواج آنها بسیار پرچالش خواهد بود، می‌افزاید: به هر میزانی که زوجین پیش از ازدواج از نظر تفاوت‌ها از یکدیگر شناخت پیدا کرده باشند، پس از آغاز زندگی مشترک بازهم با تفاوت‌هایی روبه‌رو می‌شوند که باید برای آنها راه حل پیدا کنند.

زوج درمانگر، مشاور خانواده و مدرس کشوری سازمان بهزیستی در تربیت مربی مهارت‌های زندگی و آموزش زندگی خانواده با بیان اینکه تفاوت‌ها در باورها، عقاید و سبک زندگی می‌تواند جنبه شخصی و فردی داشته باشد و زوجین می‌توانند با احترام گذاشتن به یکدیگر از ایجاد چالش پیشگیری کنند، تصریح می‌کند: بخشی از این تفاوت‌ها در روند زندگی مشترک نیز تأثیرگذار است و می‌تواند در سبک فرزندپروری، تفریحات و مشورت با دیگر افراد بروز کند.

پیش از ازدواج خواسته‌های خود را مطرح کنید

دشتی با بیان اینکه زوجین باید تلاش کنند اختلافات و تعارضات را با یکدیگر حل کنند، ادامه می‌دهد: نوع اختلافات و تفاوت‌های میان زوجین و شیوه حل آنها از اهمیت بالایی برخوردار است؛ افراد باید پیش از ازدواج به تفاوت‌هایی که ممکن است در روند زندگی مشترک باعث ایجاد مشکل شود، توجه داشته باشند و درباره آنها به توافق برسند.

وی با بیان اینکه افراد به منظور پیشگیری از بروز تعارضات در زندگی مشترک باید عقیده، ارزش‌ها، باورها و سبک زندگی مورد نظر خود را پیش از ازدواج مطرح کنند، می‌گوید: چشم‌پوشی از تفاوت‌های حائز اهمیت برای افراد پیش از ازدواج، چالش‌های پس از زندگی مشترک را بیشتر می‌کند، از همین رو افراد باید نسبت به اهمیت مطرح کردن تفاوت‌ها و حل کردن آنها با یکدیگر، توجه جدی داشته باشند.

زوج درمانگر، مشاور خانواده و مدرس کشوری سازمان بهزیستی در تربیت مربی مهارت‌های زندگی و آموزش زندگی خانواده با بیان اینکه تفاوت‌های میان افراد حتی در امر معاشرت با دیگر افراد نیز دیده می‌شود، اضافه می‌کند: احترام به حریم شخصی یکدیگر، داشتن تجربیات شخصی و ایجاد اشتراک میان یکدیگر، از جمله راهکارهایی است که زوجین می‌توانند تفاوت‌های میان یکدیگر را بهتر درک و از بروز مشکلات پیشگیری کنند.

برای مدیریت اختلاف‌نظرها، پذیرش و احترام به دیدگاه‌های متفاوت ضروری است و زوجین باید درک کنند که اختلاف‌نظرها بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی مشترک است، در واقع زوجین نباید اختلاف‌نظرها را به عنوان تهدیدی برای رابطه خود تلقی کنند، بلکه باید به آنها به عنوان فرصتی برای تقویت ارتباط و تفاهم نگاه کنند.

هارمونی زیبای تفاوت‌ها در زندگی مشترک

تفکرها همواره متفاوت است / اختلاف سلیقه در ابعاد مختلف وجود دارد

حمید نصیری، مشاور خانواده و روانشناس، عضو انجمن روان‌پزشکی ایران و عضو انجمن روان‌شناسی بالینی ایران با بیان اینکه اختلاف سلیقه میان زوجین یکی از موضوعاتی است که می‌تواند بسیار چالش‌برانگیز باشد، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: برخی افراد به دنبال ازدواج با فردی هستند که سلیقه یکسانی با او داشته باشند.

وی با بیان اینکه به تعداد افراد، تفکر متفاوت وجود دارد و افراد همواره در هر لحظه در حال تغییر هستند، می‌افزاید: افراد حتی به صورت کامل با خواهر و برادر خود نیز مشابه نیستند و تفکر، سلیقه، باورها یا تفریحات یکسانی ندارند و این موضوع در خصوص دوقلوهای یکسان هم صدق می‌کند.

مشاور خانواده و روانشناس، عضو انجمن روان‌پزشکی ایران و عضو انجمن روان‌شناسی بالینی ایران با بیان اینکه هیچ دو انسانی مشابه و هم‌سلیقه با یکدیگر نیستند، تصریح می‌کند: داشتن انتظار پیدا کردن فردی که مشابه با خود باشد، انتظار معقولی نیست، در واقع اختلاف سلیقه در ابعاد مختلف میان تمام افراد وجود دارد و گریزی از آن نیست.

دنیای احساسات، نیازها، هیجانات و انتظارات تمام افراد با یکدیگر متفاوت است

نصیری با اشاره به اینکه هر فردی در یک محیط پیش از تولد متفاوتی رشد کرده‌اند و حتی در مراحل جنینی، شرایط روحی مادر و شرایط فیزیکی محیط متفاوت است، ادامه می‌دهد: میان هیچ دو فردی، شرایط یکسان پیش از تولد وجود ندارد و زمانی که افراد متولد می‌شود، از نظر ویژگی‌های زیستی با یکدیگر متفاوت هستند.

وی با بیان اینکه دنیای احساسات، نیازها، هیجانات و انتظارات تمام افراد با یکدیگر متفاوت است، می‌گوید: ساختار ژنتیک افراد نیز با یکدیگر تفاوت دارد و هر فردی در فضای مختلفی رشد می‌کند که این فضا می‌تواند شامل سن نیز باشد، در واقع بایدها، نبایدها، خوب‌ها و بدها، ارزش‌ها و ضدارزش‌هایی که والدین برای افراد تعریف کرده‌اند با یکدیگر متفاوت است.

مشاور خانواده و روانشناس، عضو انجمن روان‌پزشکی ایران و عضو انجمن روان‌شناسی بالینی ایران با اشاره به اینکه افراد از نظر ارزش‌ها با یکدیگر متفاوت هستند، اضافه می‌کند: افراد از نظر توانمندی‌های ذهنی نیز متفاوت هستند و قدرت پردازش اطلاعات افراد با یکدیگر متفاوت است و نمی‌توان انتظار داشت که دو نفر مشابه یکدیگر رفتار کنند.

هارمونی زیبای تفاوت‌ها در زندگی مشترک

بیان خواسته‌ها و انتظارات در دوران نامزدی و پیش از ازدواج نیز نقش کلیدی در جلوگیری از بروز اختلافات دارد، زمانی که هر یک از طرفین به طور صریح و بدون ابهام، نیازها و توقعات خود را بیان می‌کنند، سوءتفاهم‌ها و تضادهای ناشی از اختلاف سلیقه کاهش می‌یابد و این شفافیت نه تنها باعث درک بهتر میان زوجین می‌شود، بلکه زمینه‌ساز ساختن پایه‌های مستحکم برای یک رابطه سالم و پایدار است.

تمرکز بر نقاط مشترک زندگی، یکی از راهکارهای پیشگیری از بروز تعارضات میان زوجین است و هنگامی که زوجین به جای تأکید بر تفاوت‌ها، تلاش کنند زمینه‌های مشترک را شناسایی و پیدا کنند، تعارضات کمرنگ‌تر و فضای مناسبی برای همکاری و همدلی ایجاد می‌شود.

مشورت با متخصصان حوزه خانواده و روانشناسی می‌تواند در حل تعارضات ناشی از تفاوت‌ها مفید باشد و افراد باید توجه داشته باشند که اختلافات سلیقه‌ای و تفاوت‌های فردی و اجتماعی میان زوجین در صورتی که به درستی مدیریت شود، نه تنها تهدیدی برای زندگی مشترک نخواهند بود، بلکه فرصتی برای رشد و تقویت رابطه ایجاد می‌کند، چراکه پذیرش تفاوت‌ها، بنیانی برای ایجاد همدلی، درک متقابل و همکاری در زندگی مشترک است.

در این میان، مشاوره‌های پیش از ازدواج از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چراکه به زوجین کمک می‌کند پیش از ورود به زندگی مشترک، تفاوت‌ها و شباهت‌های خود را درک کنند و این جلسات به شناخت بهتر ویژگی‌های فردی و اجتماعی هر طرف و توقعات و دیدگاه‌های آن‌ها درباره زندگی مشترک می‌پردازد و در چنین فضایی، موضوعاتی مانند اختلاف سلیقه، باورها و اولویت‌های زندگی به صورت شفاف بررسی می‌شود.

کد خبر 848572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.