به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسمزاده امروز _سهشنبه بیستویکم اسفند_ در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن خوشآمدگویی به اهالی رسانه و تسلیت بهمناسبت فرارسیدن سالروز وفات حضرت خدیجه (س) اظهار کرد: طبق روال هرساله، پایان سال ساعاتی را در خدمت عزیزان هستیم؛ ابتدا نگاهی به سال گذشته و سپس نیمنگاهی به سال آینده خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه طی سال جاری بهرغم مشکلاتی که در سطح کلان کشور و کلانشهرها با آن روبهرو بودند، توانستیم در حوزه مالی و اقتصادی از مرز ۷۰ درصد درآمد عبور کنیم که نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است و امیدواریم روزهای پایانی سال به حدود ۸۰ درصد برسیم، افزود: در حوزه درآمد، نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش بودجه شهرداری اصفهان را پیشبینی کرده بودیم، یعنی در بودجه ۱۴۰۲، ۲۰ همت و در بودجه ۱۴۰۳ به ۳۰ همت درآمد را پیشبینی کره بودیم.
شهردار اصفهان با اشاره به رکوردزنی شهرداری اصفهان در جذب منابع ملی طی سال ۱۴۰۳ ادامه داد: در این راستا اوراق مشارکت ۵۰ درصدی که بازپرداخت آن بر عهده دولت و شهرداری است را از ۶۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته به ۱,۹۰۰ میلیارد تومان در سال جاری رساندیم که همه آن تحقق پیدا کرد و منتشر شد.
قاسمزاده با بیان اینکه موافقت ۳ همت اوراق مشارکت ۵۰ درصدی را برای شهرداری اصفهان دریافت کردیم، خاطرنشان کرد: سالجاری ۴,۳۰۰ میلیارد تومان از طریق حوزه مشارکتهای سرمایهگذاری جذب کردیم که اتفاق بزرگی بود، همچنین پروژههای آن تعریف و بیشتر آنها آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: نحوه مشارکت بهاین گونه است که زمین یا پروانه ساخت بر عهده شهرداری و سرمایهگذاری بر عهده بخش خصوصی بوده و درآمد نیز بهصورت شراکتی است؛ از سوی سرمایهگذار هزینههای ما را کم میکند و در این راستا بخشی از پروژههای خدمات شهری را بخش خصوصی وارد سرمایهگذاری شده است.
شهردار اصفهان عنوان کرد: در شرایط سخت اقتصادی توانستیم به روشهای جایگزین مالی دست پیدا کنیم؛ روشهایی که شهرداری اصفهان را از بعضی تنگناها نجات داد.
قاسمزاده اظهار کرد: رقم قطعی تهاتر سهجانبه ۴۰۰ میلیارد تومان بوده و پیشبینی این است تا پایان سال به حدود ۸۰۰ میلیارد تومان درآمد برسیم.
وی با بیان اینکه در حوزه حملونقل و ترافیک توانستیم حفاری تونل فاز نخست خط دو متروی اصفهان حدفاصل دارک تا ابنسینا به اتمام برسانیم و عملیات روسازی این خط را آغاز کنیم، گفت: ریلگذاری خط دو مترو از ایستگاه دارک به سمت میدان قدس در حال انجام است و از سویی میزان پیشرفت ایستگاههای خط دو در بخش سازه بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد است، همچنین عملیات نازککاری چهار ایستگاه را به علاوه تکنیکال را انجام دهیم.
بودجه ۸ همتی برای مترو در بودجه ۱۴۰۴ شهرداری اصفهان
شهردار اصفهان بیان کرد: توانستیم ۴۰ رام قطار یعنی ۲۰۰ واگن با منابع دولتی پیشخرید کنیم، همچنین یک تفاهمنامه سهجانبه میان شهرداری، معاون علمی ریاست جمهوری و شرکت مپنا برای تولید واگن ملی ساخت اول منعقد شده است که این امر برای بار بود و در این مسیر ۵ میلیون یورو شهرداری و ۳.۵ میلیون یورو معاونت علمی سرمایهگذاری کرده است و مجری هم شرکت مپنا خواهد بود.
قاسمزاده گفت: تملک زمین و عملیات احداث دپوی خط دو متروی اصفهان نیز آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: بودجه مترو از سال ۱۴۰۰ تاکنون بیش از پنج برابر افزایش داشته است، در این راستا سالجاری شش همت و سال آینده هشت همت برای توسعه متروی اصفهان در بودجه پیشبینی شده است.
شهردار اصفهان با بیان اینکه در حوزه حملونقل موفق شدیم، ناوگان اتوبوسرانی را با سرعت نوسازی و آن را پیش ببریم، ادامه داد: نخستین سری تاکسی برقی را در شهر اصفهان فعال کردیم و هماکنون ۵۰ تاکسی برقی مشغول ارائه خدمت است، همچنین قرارداد ۱۵۰ تاکسی برقی قطعی شده و در این راستا فراخوان جذب راننده انجام شده است و در حال مقدمات انتخاب راننده هستیم.
قاسم زاده تصریح کرد: بهار سال آینده ۱۵۰ تاکسی برقی به حملونقل شهر افزوده میشود.
وی گفت: نخستین ایستگاه شارژ برقی را فعال کردیم و در حال حاضر سه ایستگاه فعال در صفه، فرایبورگ و میدان بزرگمهر داریم، همچنین ۲۰ ایستگاه تا پایان سال در پارکینگهای شهرداری فعال میشود که تمام این اقدامات در راستای حرکت به سمت کاهش آلایندگی و مسائل زیستمحیطی است.
شهردار اصفهان تصریح کرد: طی سه سال گذشته موفق شدیم خطوط اتوبوس تندرو را از ۴۲ کیلومتر به ۸۸ کیلومتر افزایش دهیم.
افتتاح رینگ پساب شهر اصفهان تا بهار سال آینده
قاسمزاده با بیان اینکه طی سه ماه گذشته دوربینهای ثبت تخلف شهر اصفهان بار دیگر فعال شد، گفت: با توجه به اینکه پلیس راهور امکان تأمین نیرو را ندارد، پیشبینی کردیم همه تقاطع، چهارراهها و محورهای اصلی شهر مجهز به دوربین ثبت تخلف شود که این اقدام با یک شیب آغاز شده است و جرایم به صورت آنی ثبت و برای راننده خاطی ارسال میشود.
وی ادامه داد: بهدلیل ناترازی انرژی و مشکل قطعی برق که منجر به ترافیک میشد، در بازه زمانی کوتاه ۱۲۰ چهارراه و تقاطع شهر اصفهان مجهز به برق اضطراری شد که این میزان باید به ۲۱۸ چهارراه برسد.
شهردار اصفهان با بیان اینکه در حوزه خدمات شهری توانستیم شبکه پساب را ایجاد کنیم و بهزودی نیز صاحب نخستین شبکه آبیاری پساب در کشور خواهیم شد، تصریح کرد: این رینگ تا کنون ۹۰ درصد پیشرفت داشته است و تا بهار سال آینده شاهد افتتاح آن خواهیم بود که شامل ۱۰۰ کیلومتر لولهگذاری، هفت تصفیهخانه و بیش از ۷۰ مخزن است.
قاسمزاده ادامه داد: به همت گذشتگان در زمینه مدیریت پسماند رتبه نخست کشور را داریم و در این راستا سال گذشته قراردادهای خوبی برای استفاده از آخرین فناوریها منعقد کردیم که از جمله آنها امضای قرارداد چهار همتی با ساتنا و بخش خصوصی برای داشتن زبالهسوز در اصفهان است که تولید برق میکند.
وی با بیان اینکه گام به گام به سمت کاهش وابستگی شهرداری اصفهان در حوزه انرژی الکتریکی حرکت میکنیم، گفت: پیشبینی شده است که تا سال ۱۴۱۰ در تأمین روشنایی ساختمان خود و پارکها نیاز به شبکه سراسری نداشته باشیم و فکر میکنیم به این مهم تا سال ۱۴۰۵ دست پیدا کنیم؛ در این راستا جشن ۲۰ درصد استقلال را خواهیم گرفت.
شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: در زمینه مدیریت پسماند بهعنوان شهر پیشتاز در خشکالهها شناخته شدیم و در این مسیر سامانه «اصپاک» از حدود یک سال پیش فعال است و درِ منازل خشکالهها را دریافت میکند، البته نخستین ایستگاه دریافت خشکاله نیز بهصورت آزمایشی در میدان بزرگمهر فعال شد.
قاسمزاده با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگی اظهار کرد: در توسعه زیرساختها نخستین سالن چندسویه شهر و بزرگترین سالن چندسویه کشور در اصفهان راهاندازی شده است که این سالن را حفظ خواهیم کرد و به کار خود ادامه خواهد داد، چراکه در این مدت شاهد رخدادهای پیوسته فرهنگی هنری در این سالن بودیم و پس از چندسال وقفه در آن، شاهد اجرای تئاتر کمدی در ایام عید نیز خواهیم بود.
وی عنوان کرد: قول پردیس سینمایی کودک را داده بودیم که به پایان رسید و از سال آینده درِ آن را در شهر رویاها باز خواهیم کرد و پنج سالن با آخرین استانداردها آماده بهرهبرداری است.
شهردار اصفهان با بیان اینکه بزرگترین کنسرت نمایش را بهطور مشترک با سپاه برگزار کردیم، گفت: کنگره ۲۴ هزار شهید استان در سه شب اجرا هر شب با حضور بیش از ۱۰ هزار مخاطب برگزار شد که این موضوع اتفاقی مهم بود و بخشی حاکی از قدرت و هنری بود که به انجام رسید.
۴۸ هکتار فضای سبز تفرجگاهی به بوستانهای شهر اضافه میشود
قاسمزاده با بیان اینکه کنسرتنمایش «رفیق بازی» نیز در تالار چند سویه اصفهان طی ۱۷ شب با هر اجرا هزار مخاطب برگزار شد که برای کارهای بعدی جای رشد بیشتری وجود دارد، تصریح کرد: برنامه «تب و تاب» را در حوزه تفریح کودکان و نوجوانان داشتیم که به اذعان اساتید، رخدادی بینظیر بود، چراکه شاهد حضور و استقبال پرشور خانوادهها از آن بودیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره مدیریت فضای سبز شهری و تأمین آب مورد نیاز برای آبیاری آن ادامه داد: در حال حاضر ۴۸ هکتار فضای سبز تفرجگاهی در حال احداث است که به بوستانهای شهر اضافه خواهد شد و ۵۳ هکتار فضای اکولوژیک نیز در روز درختکاری در شمال غربی اصفهان احداث شد که در این راستا ضمن حفظ حدود شش هزار هکتار فضای سبز اکولوژیک، از توسعه نیز دست برنداشتیم.
شهردار اصفهان درباره نحوه تأمین آب فضاهای سبز توضیح داد: در گذشته آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز این کلانشهر بهطور کامل از رودخانه و چاهها تأمین میشد، اما با خشکی زایندهرود منبع جایگزین پساب شد؛ در این راستا ابتدا برای ۴۰۰ لیتر بر ثانیه پساب قرارداد بستیم، سپس ۶۰۰ لیتر بر ثانیه و سال جاری در توافقنامه برد-برد برای شهر قول ۲۱۰۰ لیتر بر ثانیه را گرفتهایم و که برای شرایط فعلی کفایت میکند.
قاسمزاده ادامه داد: برای طرحهای توسعه تا ۳۰۰۰ لیتر پساب نیاز داریم که با این منبع جایگزین نگران نگهداشت فضای سبز نخواهیم بود و برداشت از چاهها را به حداقل و متمایل به صفر میبریم، زیرا نگران فرونشست هستیم.
وی عنوان کرد: در زمان خشکی زایندهرود در بنبستهای دوسویه بودیم، زیرا اگر آب از چاه برمیداشتیم، دچار فرونشست میشدیم و اگر بر نمیداشتیم، درختها خشک میشدند و بر این اساس در سختیها به راهحل رسیدیم؛ اصفهان شهر تابآور است، بنابراین باید بهترین عملکرد در سختترین شرایط را داشته باشیم، زیرا شهر قوی باید در برابر مشکلات بایستد و از حقوق خود دفاع کند.
شهردار اصفهان اظهار کرد: در زمینه مولدسازی برای تأمین آب زایندهرود، شهرداری نیز نقشی بر عهده گرفت؛ در این راستا مخازن نفتی که دولت شهید رئیسی برای منابع تأمین زایندهرود موافقت کردند، حدود ۳۷ همت ارزش ملکی داشت که شهرداری برای تفکیک و تراکم که حدود ۷ تا ۸ همت هزینه داشت، منابع را دریافت نکرد و کمک به انتقال آب به جنوب اصفهان را پذیرفت؛ در واقع در رقابت بهجای پول، پساب دریافت کرد که بازی برد-برد برای نصف جهان بود.
قاسمزاده در پاسخ به سوالی درباره مهاجران و اتباع بیگانه گفت: شهرداری در موضوع مهاجران چندان دخیل نیست و دو نهاد دولتی استانداری و فرمانداری مسئولیت دارند، اما ما نیز از کاهش جمعیت افراد بومی در بافتهای تاریخی و فرسوده نگران هستیم.
وی ادامه داد: در بافت تاریخی جابهجایی جمعیت داشتیم، بهطوری که ساکنان بومی رفتند و مهاجران جایگزین شدند، اما ما بهدنبال احیای بافت تاریخی بودیم که در این راستا شورای اسلامی شهر مصوبهای داشته است تا برای ساختوساز در بافت تاریخی شهر، هزینهها را به حداقل برسانیم.
شهردار اصفهان درباره تعطیلی مجتمع مطبوعاتی شهرداری اصفهان در روزهای تعطیلی طبق اعلام استانداری بهدلایل آلودگی هوا یا موارد دیگر گفت: با استاندار اصفهان به توافق رسیدیم که روزهای تعطیل، شهرداری تعطیل نباشد، در این راستا پروتکلی تعریف شده است که در این زمان مصرف انرژی به حداقل برسد و با این شرط خدمات را ارائه کنیم، بنابراین مجتمع مطبوعاتی تابع پروتکلی است که ابلاغ میشود.
قاسم زاده با اشاره به نبود هماهنگی بین دستگاههای خدماترسان به دلیل انجام حفاریها پس از احداث معابر جدید تصریح کرد: انجام حفاری پس از احداث خیابانها یک درد مشترک است، چراکه قرارداد و تفاهم نامه منعقد میشود، اما در نهایت باز هم پس از آسفالت و روکش نهایی، درخواست حفاری داریم که باید آن را به حداقل ممکن برسانیم، زیرا بیشترین ضربه در این موضوع به شهرداری میرسد.
وی با اشاره به افزایش تعداد سرویسهای بهداشتی شهر اصفهان گفت: سال گذشته سرویسهای بهداشتی محور زاینده رود و میدان امام خمینی (ره) نوسازی و آماده استفاده شهروندان شد، همچنین سرویسهای بهداشتی سیار نیز تهیه شده است.
شهردار اصفهان یادآور شد: با مساجد بهعنوان محور اصلی شهر برای نوروز ۱۴۰۴ تفاهم نامه منعقد کردیم تا درهای آنها برای استفاده مردم و مسافران باز باشد؛ میپذیریم اگر میخواهیم شهر ما مقصد گردشگران باشد، باید آمایش سرزمین در شهر اصفهان برای سرویس بهداشتی داشته باشیم؛ آن هم با نگاه گردش پذیری که سرویسهای بهداشتی سنتی و فرهنگی داشته باشیم.
قاسمزاده با بیان اینکه موافق مدیریت هزینهها هستم، اما با اینکه شهر خاموش باشد، مخالفم و معتقدم در شهر زنده باید به صورت دائم رخداد فرهنگی برگزار شود، گفت: آنچه که به نام تئاتر «ارحام صدر» میشناسیم را بعد از انقلاب اسلامی، حسن اکلیلی احیا کرد، اما در دورهای چراغ آن خاموش شد؛ در این راستا از جامعه هنری دعوت کردیم و به استانداری نیز اعلام کردیم که یکی از سالنهای شهر را به انتخاب جامعه نمایش کمدی، اجاره کنیم، به شرط آنکه اجرای نمایش کمدی را مرتب روی صحنه داشته باشیم.
وی تاکید کرد: به موضوع اشاره شده خبرنگاران درباره «کار چاق کن» حساس هستم و درخواست میکنم اگر موردی را سراغ دارید، به صورت محرمانه به ما اعلام کنید، زیرا با آنها بیرحمانه برخورد میکنیم؛ البته نمیگویم این موضوع اصلاً وجود ندارد، زیرا شهرداری هزار در دارد و هر لحظه ممکن است خارج از دید شهرداری و حراست رخ دهد، اما موارد را میتوانید به سامانههای ۱۳۷ و سوتزنی منتقل کنید.
شهردار اصفهان بیان کرد: شهرداری این کلانشهر سال جاری چند امتیاز مهم از جمله میزبانی بیستویکمین اجلاس شهرهای تاریخی جهان و پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ را دریافت کرده است که امیدوارم بیش از این شاهد اینگونه رخدادهای فرهنگی باشیم.
میراث فرهنگی متولی ورود صنایع اصفهان به حوزه مرمت بناهای تاریخی این شهر است
قاسمزاده درباره ورود صنایع اصفهان به حوزه مرمت بناهای تاریخی این شهر گفت: این کار تخصصی است و هر شخصی امکان آن را ندارد؛ این موضوع باید به متولی یعنی سازمان میراث سپرده شود و در این مسیر دستگاهها تأمین منابع را انجام خواهد داد.
وی با اشاره به همیاری دولت در پروژه متروی اصفهان عنوان کرد: برای تأمین واگن مترو با چین قرارداد داریم و ۴۰ رام را نیز از طریق دولت پیگیری کردیم، همچنین بر تولید ملی نیز سرمایهگذاری کردیم که اگر به نتیجه برسد همه به آن افتخار خواهند کرد و اگر نشود، نگران نیستیم، زیرا راههای جایگزین وجود دارد.
شهردار اصفهان با اشاره به بعضی مشکلات خط یک متروی اصفهان عنوان کرد: هر ساختمان نو، مشکلاتی دارد، البته باید در مطالعات اولیه دیده شود، اما هرگاه مشکلاتی بهوجود آمد، در لحظه تلاش برای حل آنها کردیم؛ خط یک مدتها متوقف شده بود تا به نتیجه برسد؛ تیم فنی مترو از تجارب خط یک برای احداث خط دو استفاده کردند، اما بازهم بهرغمتمام پیشبینیها، استهلاک چرخها و ریلها را داریم.
قاسمزاده با اشاره به فعالیت باشگاه شهراندیشان مطرح کرد: تولید این ایده در مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان بود و از بابت بهرهبرداری سیاسی آن نگرانی نداریم؛ باشگاه شهراندیشان فرصتی برای هماندیشی افرادی است که دغدغه اصفهان را دارند، چراکه این باشگاه، نظامی پویاتر و بهروزتر از دیگر زیرساختها است.
وی درباره دستاوردهای مرکز پژوهشهای شورا ادامه داد: یکی از مشکلات اجتماعی تردد موتورسواران در بازار و سد معبر کسبه بود که در جلسات هماندیشی به نتیجه رسیدم شرط رفع مشکل، ورود بازاریان بود و محور تشکیل هیئت امنا نیز فرمانداری شد؛ پس از شکلگیری هیئتامنا با اهالی بازار، مشکلات مربوط به تردد موتورسواران و سدمعبر تا حدودی حل شد و پس از نوروز فاز دوم مدیریت سدمعبر نیز پیش خواهد رفت.
شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: باشگاه شهراندیشان ظرفیت خوبی است، اینکه فضایی ایجاد کنیم تا افراد علاقهمند به اصفهان در هر جای دنیا به مسائل ورود کنند.
وی درباره تأثیرات جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان بر شهر اصفهان اظهار کرد: معتقدم جشنواره کودک به شدت مؤثر و مفید است و نباید این برند را از دست دهیم؛ در این راستا ۳ دوره برای این موضوع تلاش کردم، زیرا امتیاز و ارزش افزوده فرهنگی آن برای اصفهان است و تا حد امکان باید سهم مشارکت اصفهان را در آن افزایش دهیم.
شهردار اصفهان عنوان کرد: گاهی در شبکههای مجازی اخباری نادرست منتشر میشود، اما باید یادآور شوم که در شهرداری سامانه شفافیت راهاندازی شده و بودجه و اعتبارات در آن بارگذاری میشود که ردیفهای هزینهها و پروژهها مشخص است.
قاسمزاده اظهار کرد: گاهی در رسانهها اعلام میشود که شهردار کار عمرانی نکرده است، در صورتی که ۷۰ درصد بودجه شهرداری اصفهان مربوط به بخش عمرانی است، البته بازدید از پروژهها حق شهروندان است و بر این اساس ۴۰۰ تور از پروژههای شهری بازدید داشتهاند.
هزینه ۶۰۰ میلیارد تومانی شهرداری اصفهان برای احیای بافت تاریخی شهر طی ۳ سال گذشته
وی با بیان اینکه شهرداری در حد توان خود طی سه سال گذشته ۶۰۰ میلیارد تومان برای احیای بافت تاریخی شهر هزینه کرده است، گفت: در حال حاضر حدود ۷۰ پروژه احیا و مرمت در سطح شهر فعال است، اما کفایت نمیکند، چراکه از ۲۴ هزار هکتار بافت شهر اصفهان ۱۹۰۰ هکتار آن تاریخی است.
شهردار اصفهان یادآور شد: پیشنهادی داریم که بر اساس تدبیر استانی و درایت استاندار اصفهان، هزینه مرمت بناهای تاریخی مکانهای حساس همچون میدان امام خمینی (ره) و پلهای تاریخی بر عهده یک دستگاه صنعتی همچون پالایشگاه، فولاد مبارکه و اتاق بازرگانی گذاشته شود، زیرا منابع ملی میراث فرهنگی کفایت نمیکند، در حالی که تأمین این هزینهها برای صنایع ناچیز است.
قاسمزاده با بیان اینکه در حوزه پسماند خبرهای خوبی در اصفهان داریم، گفت: اصفهان شهر پیشتاز کشور در زمینه مدیریت پسماند است؛ در حال حاضر اتفاقاتی در حوزه پسماند رخ میدهد که منجر به تبدیل طلای کثیف به سرمایه برای شهر میشود و از جمله آنها تولید برق و سوخت از زباله است.
وی ادامه داد: تصفیهخانه شیرابه هماکنون فعال است و کارخانه بازیافت پسماندهای ساختمانی نیز تا سال آینده افتتاح میشود.
شهردار اصفهان تصریح کرد: مباحث فرهنگسازی برای مدیریت پسماندها انجام شده است که با انجام این اقدامات تعداد خانوار زباله صفر در شهر اصفهان از ۵۰۰ خانوار در سال گذشته به پنج هزار خانواده در حال حاضر رسیده است و امیدواریم یک روز در موضوع تفکیک زباله تر، دوباره سرآمد شهرهای ایران شویم.
قاسمزاده با تاکید بر اینکه ادامه پروژه مترو ضرورتی اجتنابناپذیر است و در جلسه فنی اخیر اولویتهای بعدی در این حوزه تعیین شده است، تصریح کرد: اولویت نخست ادامه خط دو مترو از کهندژ به سمت رهنان است که آن را در سال ۱۴۰۴ فعال میکنیم.
وی افزود: ادامه خط یک مترو از شهرک قدس تا میدان استقلال است که سیستم آن با خط یک و دو متفاوت خواهد بود و ترن از بالا حرکت خواهد کرد.
شهردار اصفهان یادآور شد: در خط سه مترو نیز در بخش مصوب، مشکل تمدید مجوز داریم که باید برای حل آن در شورای عالی ترافیک تدبیر شود و آن را احیا کنند؛ در این راستا باید تشریفات قانونی طی شود و در این صورت فاز نخست خط سه مترو نیز از میدان آزادی تا زندان را اجرا خواهد شد، بنابراین استعداد انجام هر سه اقدام را در سال آینده داریم.
دریافت مجوز خرید ۳۰۰ دستگاه خودرو برقی از شورای اسلامی شهر اصفهان
قاسمزاده با تاکید بر اینکه مجوز خرید ۳۰۰ دستگاه خودرو برقی از شورای اسلامی شهر دریافت و قرارداد ۱۵۰ دستگاه منعقد شده است و ۱۵۰ دستگاه دیگر را نیز دنبال میکنیم، گفت: امیدواریم که خودروسازان داخلی به این فناوری دست پیدا کنند.
وی با اشاره به ملاقات اخیر خود با سفیر ایتالیا گفت: پیرامون حفظ بناهای تاریخی شهر مباحثی مطرح شد و در جلسه سفیر یادآور شد که در گذشته روی عالی قاپو و مسجد جامع کار کردند، همچنین ابراز علاقه کرد که مسیر حضور گروه فنی در راستای تقویت سازههای ابنیه تاریخی در اصفهان فراهم شود که ما از آن استقبال میکنیم و هر جا روزنه باز باشد، به استقبال میرویم.
شهردار اصفهان با بیان اینکه از تجربیات دیگر شهرهای جهان استقبال میکنیم، گفت: بخشی از سفرهایی که نیروهای شهرداری انجام میدهند و مأموریت محور است، به همین موضوع اختصاص دارد.
قاسمزاده گفت: در ملاقاتهای ماهانه با مقامات خارجی، یکی از موضوعاتی که به آن میپردازیم، طرح مشکلات اصفهان و بهرهمندی از راه حلی است که آنها در شهر و کشور خود تجربه کردند.
وی یادآور شد: در دورهای که معاون فرهنگی شهرداری بودم، برای موضوع زایندهرود گروههایی از کشورهای مختلف از جمله از کشور آلمان را برای تحقق جریان آب در زاینده رود دعوت کردیم؛ این تعاملات همیشه وجود داشته است.
شهردار اصفهان با اشاره وضعیت فرهنگی اصفهان خاطرنشان کرد: امیدواریم به نقطهای برسیم که شهرداری عامل و مجری برنامههای فرهنگی نباشد، چراکه بهقدر کافی ظرفیت برای برونسپاری وجود دارد؛ واقعیت این است که شرایط فرهنگی را همچون برخی افراد بد و مأیوسانه نمیبینم.
قاسمزاده اظهار کرد: تمدن یعنی رشد و پیشرفت در ابزار زندگی مادی و در مقابل فرهنگ متعالی، فرهنگی است که فرهیختگان بیشتری را تحویل دهد؛ در این راستا شهر ما مهد علما و فرهیختگان است و حتی نوجوانان آن جزو سرمایههای شهر هستند.
وی عنوان کرد: ضریب هوشی نوجوانان ما بهواسطه ورود به فضای مجازی برخلاف نگرانیها رشد پیدا کرده است، زیرا از کودکی درگیر دنیای دادهها شدند و در این مسیر نگرانی نداریم؛ بعضی پدیدههای اجتماعی را نباید به پای فرهنگ گذاشت.
شهردار اصفهان درباره انتقال لاکپشتهای آکواریوم ناژوان به خلیج فارس گفت: مدیریت ناژوان اعلام کرد چند لاکپشت این مجموعه رشد خوبی داشتند و در آکواریوم امکان زیست آزادانه را ندارند، از اینرو با مشورت محیطزیست به این نتیجه رسیدیم که آنها را به خلیج فارس منتقل کنیم چراکه معتقدیم یکیاز مفاهیم شهر زندگی در معنای گسترده، آن است که امکان حیات را برای همه موجودات فراهم کند.
قاسمزاده مطرح کرد: یکیاز شرکتهای شهرداری مأموریت پیدا کرد در حوزه آکواریوم ورود پیدا کند.
در آکواریوم ناژوان با شرکت ترکیهای قرارداد داشتیم که با اتمام مدت قرارداد، این مجموعه با شرکت داخلی مدیریت میشود و دغدغه مشترک ما در راستای حفاظت از حیوانات برطرف شده است.
هر پروژهای در هر سطحی که بهنفع شهر است، باید شتاب بگیرد
وی درباره ماندگارترین پروژه خود در شهرداری اظهار کرد: از روز اول گفتم هر پروژهای در هر سطحی که بهنفع شهر است، باید شتاب بگیرد و همه را در اولویت قرار دادیم؛ هرچند مورد انتقاد قرار گرفتم، اما در این راستا پروژههای خوب نیمهتمام را در اولویت قرار دادم.
شهردار اصفهان ادامه داد: در حوزه هوشمندسازی اقدامات خوبی انجام دادیم که رونمایی آن را با حضور مدیران کشوری انجام خواهیم داد.
قاسمزاده گفت: برخی میگویند فرهنگی هستم، اما وقتی واقعیات را دیدم، اولویت را مسائل زیستمحیطی گذاشتم؛ بارها گفتم حیات اصفهان از سه ناحیه آب، خاک و هوا در خطر است و باید تلاش کنیم عوارض این سه حوزه به حداقل برسد.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه تفرجگاهی در جنوب شهر نقطهای را شبیه باغ غدیر یعنی باغ مشاهیر خواهیم داشت، همچنین بوستانهای خانوادهمحور از دیگر پروژههای در دست اجرا بوده که تلاش شده است با نگاه «اصفهان من، شهر زندگی» قابلیتهای بیشتری برای میزبانیاز مردم را داشته باشد.
شهردار اصفهان درباره انتقال هاب جهاننما عنوان کرد: اشتباهی در سیستم اتفاق افتاده بود که اگر زودتر متوجه شده بودم، جلوی آن را میگرفتم؛ اختلافی در هاب ایجاد شده بود و این دو عامل درون سیستمی منجر شد هاب از جهاننما برود؛ البته اعلام کردم وقتی تشکل سامان گرفت و مشتاق به ادامه فعالیت بودید، بیایید تا محل مناسبی را در نظر بگیریم.
وی در پاسخ به این سوال که اگر به چهار سال قبل بازگردید، این مسئولیت را قبول میکردید؟ گفت: قطعاً این مسئولیت را قبول میکردم.
شهردار اصفهان در پاسخ به سوالی پیرامون جزئیات طرح پارک حاشیهای خودروها عنوان کرد: بررسی جدی شده است که یکیاز علل ترافیک شهر، پارک دوبل و سوبل خودروها است، در این راستا با کمک بخش خصوصی و معاونت حملونقل بنا داریم برای سال آینده پارک دوبل را از طریق فرهنگسازی و اعمال قانون مدیریت کنیم.
قاسمزاده ادامه داد: ممکن است برخی بگویند به اندازه کافی پارکینگ در سطح شهر اصفهان نداریم و بر این اساس اگر صاحبان بعضی مشاغل خودروهای خود را در محورهای اصلی چندین ساعت پارک نکنند، مردم مشکل زیادی برای جای پارک ندارند، اما مشکل ما این است که در محورهای اصلی خودروهایی پارک میشود که صبح تا بعدازظهر پارک است و با پیشبینی صورت گرفته برای نرخ تصاعدی، به مشکل برخواهند خورد؛ در این راستا برای کسبه خیابان شمسآبادی میتوانیم پارکینگ طالقانی را با هزینه کمی در اختیار آنها قرار دهیم.
وی با اشاره به وضعیت متروی اصفهان و خمینیشهر بیان کرد: ادامه خط دو مترو را با شهردار، نماینده مجلس و اعضای شورای اسلامی شهر خمینیشهر مطرح کردیم که مسیر مترو تا رهنان و میدان شهید بختیاریزاده بیاید و ادامه کار یعنی ایستگاه پیامنور و خمینیشهر را خود شهرداری خمینیشهر تأمین منابع کند و دستگاه ما برای ادامه مسیر ورود کند و راهحل تأمین منابع از طریق مولدسازی منابع ملکی خمینیشهر ارائه شود.
بهرهبرداری از ۲۰ کیلومتر پروژه رینگ چهارم تا سال آینده
شهردار اصفهان درباره پروژه رینگ چهارم بهعنوان حلقه حفاظتی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: در حال تکمیل حلقه حفاظتی اصفهان هستیم و تا سال آینده ۲۰ کیلومتر این پروژه را بهرهبرداری میکنیم، اما برای سایر شهرها «شرکت پروژه» تعیین کردیم که سهامداران آن اصفهان، درچه و گز تصویب شد، اما خمینیشهر هنوز این کار را انجام نداده است.
قاسمزاده در پاسخ به سوالی درباره واگذاری امور فرهنگی به بخشهای مختلف عنوان کرد: این سیاست جاری شهرداری بوده و در حال انجام است که امیدواریم داوطلبان بیشتری برای کمک به این حوزه پیدا شوند.
وی با اشاره با شایعه کاهش ردیف اعتباری رفاهیات کارکنان شهرداری در بودجه ۱۴۰۴ مطرح کرد: بودجهای که تقدیم شورا کردیم ۴۳ همت بود که پس از بررسی به ۴۱ همت کاهش پیدا کرد و این کاهش از ردیفهای مختلف از جمله رفاهیات بود، اما این بدین معنا نیست که از رفاهیات کارکنان کمکنیم، زیرا سقف اعتباری کافی را داریم، اما قرار بر این شد که اگر پایانسال به مشکلی برخوردیم، اصلاح شود و تا این لحظه نیز در پرداخت حقوق کارکنان مشکلی نداشتیم.
شهردار اصفهان اظهار کرد: ۱۰ ماه برای ادامه فعالیت مدیریت شهری ششم فرصت پیدا کردیم، در این راستا هوشمندسازی، مدیریت انرژی و توسعه فضاهای تفریحی و تفرجگاهی از اولویتهای این بازه زمانی است و در این باره اخبار خوبی خواهیم داشت.
قاسمزاده تاکید کرد: باغ رضوان جزو پیشتازان هوشمندسازی بوده است.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون آخرین وضعیت اراضی علیآباد کلنگان عنوان کرد: مشکل اساسی اراضی علیآباد کنگان پس از نیم قرن حل شد، اما در حال حاضر اختلافاتی در تعاونیهای ارتش و اتوبوسرانی وجود دارد که هرکدام وارد شوند، شهرداری پروانه ساخت صادر میکند. البته یک ماه قبل اولین پروانه نیز صادر شد.
شهردار اصفهان با اعلام اینکه ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای هوشمندسازی پیشبینیشده است، اظهار کرد: در سطح شهر دو دستهدوربین نظارت تصویری برای کنترل ترافیک و ثبت تخلفات راهنمایی و رانندگی وجود دارد که مانیتورینگ آن در پلیس راهور است و دوربینهای ثبت چهره در اختیار شهرداری نیست.
قاسمزاده تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ هزینه جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان ۱۵ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۳ مجموع هزینه برگزاری این جشنواره همراه با المپیاد فیلمسازی ۲۵ میلیارد تومان بوده است.
«شهر دوستدار کودک» به قوت خود در اصفهان باقی است
وی با تاکید بر اینکه هرگز به سمت استفاده و قراردادن سطلهای زباله بزرگ در نقاط مختلف یا جلوی آپارتمانها نمیرویم، گفت: این سطلها محل تجمع حیوانات، حشرات و شرایط نامناسب، همچنین بوی تعفن میشود، بنابراین اعتقادی به استفاده از آنها نداریم، زیرا محل تجمع زبالهها میشود.
شهردار اصفهان ادامه داد: به همان شیوه که بنیاد آن را گذشتگان گذاشتند و جمع آوری زباله از درِ منازل انجام میشود، عمل میکنیم و همان را تقویت خواهیم کرد.
قاسمزاده گفت: شیوههای جدید بر اساس آزمون و خطا پیش میرود؛ باید تعداد روزهای جمعآوری که هماکنون سه روز است، کاهش یابد، زیرا بیشتر کلانشهرهای دنیا بهویژه در اروپا با توجه به اینکه شهروندان آموزشهایی را در حوزه مدیریت پسماند میبینند، هر هفته فقط یک روز زباله تر از درِ منازل جمعآوری میشود.
وی اظهار کرد: بهرغم اینکه در شهر اصفهان هفتهای سه شب زباله تر از درِ منازل شهروندان جمعآوری میشود، شرایط این کلانشهر از دیگر شهرها که هر شب این اقدام را انجام میدهند، بهتر است، بهطوری که رئیس مجلس شورای اسلامی در تریبون ملی متذکر شد «اصفهان در مدیریت پسماند از همه شهرها موفقتر عمل کرده است.»
شهردار اصفهان یادآور شد: معمولاً در سطح شهر صبحها هیچ زبالهای مشاهده نمیشود، اما باید فرهنگسازی شود که مردم در زمان اعلام شده زبالهها را درِ منزل قرار دهند.
قاسمزاده با بیان اینکه نقد مطرح شده درباره رنگآمیزی جداول درست است، گفت: در قراردادها ذکر شده است که اول شست و شو و بعد رنگ آمیزی انجام شود، ابنابراین گر پیمانکاری به آن عمل نمیکند، تخلف است.
وی با بیان اینکه «شهر دوستدار کودک» به قوت خود در اصفهان باقی است، گفت: در مناسبسازی شهری در همه طراحیهای جدید شهر، فضای مادر و کودک دیده میشود.
شهردار اصفهان با اشاره به برگزاری سالانه رویداد بینالمللی «پوپک» گفت: سال گذشته از ۳۷ کشور در این رویداد حضور داشتند، هر سال گزارش اقدامات خود در حوزه شهر دوستدار کودک را به یونسکو ارائه میدهیم.
نظر شما