۳۰۰ میلیارد تومان پروژه منطقه ۹ اصفهان در آستانه افتتاح/ تلاش برای ایجاد گذر غذا در آتشگاه

منطقه ۹ شهرداری اصفهان به‌عنوان نقطه تلاقی پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای با چالش‌ها و فرصت‌های ویژه خود، نقش موثری در اقتصاد و توسعه شهر اصفهان ایفا می‌کند؛ مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار ایمنا به تشریح پروژه‌ها، چالش‌ها و فرصت‌های این منطقه پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، منطقه ۹ شهرداری اصفهان اصلی‌ترین ورودی غرب به مرکز کشور است، از این‌رو جمعیت بسیار زیاد و شناوری در خیابان آتشگاه وجود دارد که می‌توان گفت گاهی این جمعیت شناور با ساکنان این منطقه برابری می‌کند که این موضوع دیده شدن منطقه را دوچندان کرده است.

گردشگرپذیر بودن منطقه ۹ شهرداری اصفهان با داشتن نقاطی همچون ناژوان، کوه آتشگاه و بنای تاریخی منارجنبان و از سوی دیگر وجود رستوران‌ها و صنایع غذایی از دیگر دلایل حضور جمعیت شناور در این منطقه است.

جمعیت این منطقه بالغ‌بر ۸۰ هزار نفر است؛ در این منطقه حدود ۱۳۰ کیلومتر نهر و مادی وجود دارد که می‌توان گفت، بیشترین طول انهار و مادی‌های شهر اصفهان در این منطقه وجود دارد. ۱۸۰ هزار درخت و درختچه در این منطقه وجود دارد که در حال حاضر از آن‌ها نگهداری می‌کنیم؛، این درختان پیش‌تر با ۹۰ اینچ آب در ثانیه آبیاری می‌شدند، اما در حال حاضر با ۱۷ اینچ آب در ثانیه از آن‌ها نگهداری می‌شود.

۲۸ حلقه چاه در منطقه ۹ شهرداری اصفهان وجود دارد که از این تعداد ۲۴ حلقه چاه در حال حاضر آب ندارد و خشک شده است.

در واقع می‌توان منطقه ۹ را با این تعداد درخت و مادی که در آن وجود دارد، «باغ‌شهر» در نظر گرفت که از حدود ۲۰۰۰ هکتار مساحت، ۱۰۰۰ هکتار آن خارج از محدوده شهری است؛ از ۱۰۰۰ هکتار داخل محدوده، ۵۰۰ هکتار به اراضی کشاورزی و باغ‌ها اختصاص دارد و از ۵۰۰ هکتار باقی‌مانده چیزی حدود نصف آن مربوط به کاربری‌های غیرمسکونی است که از آن‌ها نیز کسب درآمدی نداریم، بنابراین تنها از یک‌هشتم مساحت منطقه می‌توانیم درآمد داشته باشیم که هشت برابر آن باید هزینه نگهداری بپردازیم.

هزینه نگهداری از ساخت‌وساز خلاف، نگهداری از تغییر کاربری، حفظ و حراست از فضای سبز، نظافت آن و حمل زباله در مجموع هشت برابر درآمد شهرداری در این منطقه است؛ خشکسالی از جمله مباحث هزینه‌بری است که منطقه ۹ با آن دست و پنجه نرم می‌کند، اما برای حفظ سبزینگی درختان به آبیاری باغ‌های خصوصی نیز کمک‌رسانی می‌شود.

منطقه ۹ شهرداری اصفهان دارای ۱۲ محله رسمی و حدود ۲۵ محله غیررسمی است؛ برای مثال محله گلستان و سودان از نظر اهالی دو محله جداگانه محسوب می‌شوند، اما از نظر شهرداری یک محله به حساب می‌آید.

محلات این منطقه دارای بافتی بومی است و به غیر از محله ناژوان که دارای مهاجران متمول است، سایر محلات مهاجر ندارد، البته در محله سودان نیز تا حدودی اتباع خارجی سکونت دارند که در واقع حاشیه منطقه محسوب می‌شود.

خیابان‌های اصلی منطقه شامل خیابان‌های آتشگاه، شهید اشرفی اصفهانی و میرزاطاهر شرقی و غربی، کندروی شهید خرازی و خیابان‌های شهید حجازی، قدس، بهشت، شهید نبوی‌منش و وحدت می‌شود.

آنچه در ادامه می‌خوانید، حاصل گفت‌وگوی خبرنگار ایمنا با سید سلمان قاضی‌عسگر، مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان برای آگاهی هرچه بیشتر شهروندان از پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای منطقه، ظرفیت‌ها و چالش‌های موجود، تلاش‌های مدیریتی و پاسخ به نیاز شهروندان در سال جاری است.

۳۰۰ میلیارد تومان پروژه منطقه ۹ اصفهان در آستانه افتتاح/ تلاش برای ایجاد گذر غذا در آتشگاه

ایمنا: ۲۹ مهر ۱۴۰۰ با حکم شهردار اصفهان به‌عنوان مدیر منطقه ۹ شهرداری این کلان‌شهر منصوب شدید؛ مهم‌ترین دستاورد ۴۰ ماه فعالیت شما در این منطقه چه بوده است؟

قاضی‌عسگر: در این منطقه به بیش از ۸۰ درصد اهداف دست پیدا کردیم و طی سه سال گذشته از لحاظ جذب بودجه به میانگین ۱۰۰ درصد رسیده‌ایم، سال گذشته به ۱۲۰ درصد و سال ۱۴۰۱ به ۸۰ درصد اهداف رسیدیم.

نشانه این برگزاری سه دوره آئین افتتاح پروژه‌های متعدد عمرانی، ترافیکی، فرهنگی و خدماتی در طول سه سال گذشته بوده است که در این راستا پروژه‌های خوبی را بهره‌برداری کردیم، چهارمین پروژه نیز با مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان آماده افتتاح است که پس از ایام نوروز یا به‌مناسبت «هفته اصفهان» انجام می‌شود.

ایمنا: کدام‌یک از برنامه‌ها و اهداف شما در این منطقه هنوز به نتیجه نرسیده و دلیل آنچه بوده است؟

قاضی‌عسگر: تمایل داشتم پروژه‌های محله‌محور را به‌طور کامل به پایان برسانم؛ مهم‌ترین بخش این پروژه‌ها آزادسازی گلوگاه‌ها است که به‌دلیل کمبود نقدینگی نتوانستیم این اقدام را به‌طور کامل انجام دهیم.

علاقه‌مند بودم ردیف‌های محله‌محور را نه‌تنها صددرصد، بلکه بیش از صددرصد انجام دهد، اما به‌دلیل مشکلات مالی میسر نشد؛ تمام تلاش ما این بود که در آزادسازی‌ها حق شهروندان به‌طور کامل ادا شود.

ایمنا: ویژگی بارز منطقه ۹ که آن را از سایر مناطق متمایز کرده است، چیست؟

قاضی‌عسگر: سبزینگی و فضای سبز ارگانیک و غیرارگانیک این منطقه از جمله ویژگی‌های این منطقه است؛ منطقه ۹ «ریه شهر اصفهان» است.

ویژگی دیگر مردم خوب و همراه این منطقه این است که قانع هستند، همچنین در ۲۸ محله غیررسمی و ۱۲ محله رسمی منطقه ۹ هنوز سنت ریش‌سفیدی و بزرگ‌تری بین شهروندان وجود دارد که تا بین آن‌ها حضور نداشته باشیم، متوجه این ویژگی بارز نمی‌شویم.

ایمنا: راهکار اساسی برای کاهش ترافیک خیابان آتشگاه را چه می‌دانید؟

قاضی‌عسگر: تمهیدات ترافیکی موقتی از جمله نصب دوربین‌های کنترل و نظارت انجام شده است، اما به‌نظر کارشناسان ترافیکی منطقه ۹ اصفهان، خیابان آتشگاه نیاز به یک خیابان موازی حدفاصل آتشگاه تا خیابان شهید اشرفی اصفهان (کهندژ) دارد.

در حال حاضر پل شهید کدخدایی که خیابان صاحب‌روضات را به خیابان بهستان وصل می‌کند، باید ادامه پیدا کند، محلات فرسوده را بشکافد و خیابان قدس و بهشت را رد کند و به خیابان نبوی‌منش برسد.

اگر این خیابان در طرح تفصیلی تأیید و احداث شود، جمع‌کننده و پخش‌کننده اصلی دسترسی محلات می‌شود و خیابان آتشگاه تبدیل به محور اصلی حرکت به سمت غرب شهر اصفهان و خمینی‌شهر و در ادامه غرب کشور می‌شود.

مطالعات برای انجام این پروژه انجام شده است، در حال حاضر مطالعات نهایی توسط مشاور در حال انجام است که در صورت تصویب کمک بزرگی به غرب شهر، منطقه ۹ و رفت‌وآمدها این منطقه خواهد شد، البته این یک پروژه مفید و گران برای شهر خواهد بود، زیرا برای احداث آن پلاک‌های زیادی باید آزادسازی شود.

ایمنا: یکی از برنامه‌های مدیریت شهری ششم اصفهان «محله‌محوری» بوده است، در این راستا چه اقدامات شاخصی در این منطقه انجام و کدام‌یک از محله‌های منطقه در قالب اجرای این طرح نونوار شد؛ چه اعتباراتی در این زمینه هزینه شده است؟

قاضی‌عسگر: هرسال بودجه محله‌محوری را در اولویت قرار دادیم و تلاش کردیم تأمین اعتبار، تخصیص و اجرا داشته باشیم، سال نخست اجرای این طرح محله‌های لادان و سودان بود که حدود ۲۰ میلیارد تومان برای آن‌ها ردیف اختصاص داده شد.

سال دوم محله‌های جروکان و ادامه اقدامات در محله لادان بود و سال جاری محله‌های مهدیه، الیادران و بهارانچی با حدود ۲۹ میلیارد تومان بودجه در دستور کار قرار گرفت، سال آینده محله کارلادان یا منارجنبان با حدود ۴۰ میلیارد تومان ردیف بودجه در دستور کار قرار دارد.

اولویت من برای محله‌محوری علاوه‌بر دیوارنگاره و آسفالت معابر، انجام اقدامات زیربنایی است، زیرا اگر گلوگاه‌های بافت فرسوده باز شود، ستون فقرات محلات شکل می‌گیرد و می‌تواند قد علم کند و در کنار آن توسعه شکل گیرد و محرک توسعه منطقه باشد.

تلاش می‌کنیم سال آینده نیز همین روند را ادامه دهیم.

ایمنا: برای احیای بافت فرسوده در این منطقه چه برنامه ویژه‌ای دارید؟

قاضی‌عسگر: طی سال جاری بیشترین صدور پروانه منطقه ۹ را در بافت فرسوده داشتیم؛ بسته تشویقی بافت فرسوده دولت که اجرا شد، تلاش کردیم تا این طرح اجرا شود.

تشویقی‌ها همچون طبقه مازاد، سطح اشغال و پارکینگ را با حداکثر امتیاز برای شهروندان در نظر گرفتیم که استقبال خوبی شد، امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و بتوانیم محلات بافت فرسوده همچون نصرآباد، سودان، آزادان و جروکان را ساماندهی کنیم.

ایمنا: یکی از مشکلات این منطقه اراضی کشاورزی و باغ‌های داخل و خارج محدوده منطقه است؛ بر اساس شنیده‌ها حتی برخی مالکان به امید تغییر کاربری درختان را خشک می‌کنند یا پنهانی درخت‌بری می‌کنند. برای رفع این مشکلات چه باید کرد؟

قاضی‌عسگر: بریدن یا خشک‌کردن درخت نه‌تنها کمکی به تغییر کاربری نمی‌کند، بلکه در قانون جرم تلقی شده است و با آن برخورد می‌شود؛ همان‌طور که تاکنون سه پرونده کیفری داشتیم و قضات آرای سنگینی برای متهمان از جمله زندان صادر کردند.

توصیه می‌کنم شهروندان به‌هیچ عنوان این کار را انجام ندهند، چراکه هیچ تأثیری در تغییر کاربری ندارد.

مورد دوم اینکه منطقه ۹ شهرداری اصفهان دو هزار هکتار مساحت دارد که هزار هکتار آن اراضی کشاورزی خارج از محدوده و از هزار هکتار باقی‌مانده داخل محدوده، ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی و باغ‌های داخل منطقه است؛ یکی از مطالبات اصلی مردم تغییر کاربری این اراضی است.

طرح را مشاور آماده کرده است و به کمیسیون ماده ۵ ارسال کردیم، گام اولیه مصوب شده و مقداری از تغییر کاربری‌ها تثبیت شده است و در شورای عالی شهرسازی معماری قرار دارد تا تعیین تکلیفی برای اراضی کشاورزی داخل محدوده منطقه ۹ انجام شود.

برای زمین‌های خارج از محدوده که ناژوان جزو آن است، در حال حاضر سازمان جهاد کشاورزی و کمیسیون ماده ۵ قصدی برای الحاق به محدوده ندارند و کاربری کشاورزی باقی خواهد ماند.

ایمنا: منطقه ۹ را می‌توان با وجود ۱۸۰ هزار درخت و درختچه یک باغ‌شهر در نظر گرفت؛ به سرانه فضای سبز شهروندان این منطقه اشاره کنید و اینکه برای تأمین آب مورد نیاز جهت آبیاری آن در شرایط سخت کنونی چه تمهیداتی در نظر گرفته شده است؟

قاضی‌عسگر: به‌طور تقریبی سرانه فضای سبز شهروندان در این منطقه ۲۸ متر مربع است که از استانداردها نیز بالاتر است که شامل فضای تفرجگاهی و ارگانیک می‌شود و در روزهای آلوده سال مرکز سنجش آلودگی در منطقه ۹ از تمام مناطق پاک‌تر است.

این نشان می‌دهد که منطقه ۹ جای خوبی برای زندگی و استفاده از هوای پاک است، اما مشکلی که برای آبیاری وجود دارد، این است که تا پیش از این ۲۸ چاه داشتیم که در حال حاضر ۲۴ چاه خشک شده و تنها چهار چاه آب باقی مانده است، همچنین پیش از این ۹۰ اینچ آب داشتیم که در حال حاضر کمتر از ۲۵ اینچ آب داریم و با وجود این شرایط به‌سختی فضای سبز را حفظ می‌کنیم.

برای رفع بخشی از مشکلات کم‌آبی منطقه، مخزن آب هزار متر مکعبی در پارک مهر احداث شد که به رینگ پساب متصل شده است؛ این رینگ در منطقه ۹ با هزینه حدود ۳۰ میلیارد تومان در حال اجرا است که از منطقه ۲ در خیابان شهید حجازی، از کنار اتوبان به مناطق یک و ۱۳ متصل می‌شود.

فاز یک آماده بهره‌برداری است و فاز دوم سال آینده بهره‌برداری خواهد شد.

۳۰۰ میلیارد تومان پروژه منطقه ۹ اصفهان در آستانه افتتاح/ تلاش برای ایجاد گذر غذا در آتشگاه

ایمنا: از بودجه و اعتبارات منطقه ۹ در سال جاری بگویید و اینکه تاکنون چقدر از آن محقق شده است؛ بر اساس بودجه سال جاری چه تعداد پروژه شاخص، مهم منطقه‌ای و منطقه‌ای در دستور کار شهرداری قرار گرفته است؟

قاضی‌عسگر: بودجه مصوب سال جاری منطقه ۹ شهرداری اصفهان ۴۴۰ میلیارد تومان بود که در اصلاح بودجه به حدود ۴۸۳ میلیارد تومان رسید و تاکنون بیش از ۶۵ درصد تحقق پیدا کرده است که امیدوارم تا آخر سال بتوانیم به حدود ۸۰ درصد برسیم.

بودجه مصوب سال آینده این منطقه ۶۲۰ میلیارد تومان است که نسبت به بودجه سال جاری ۴۱ درصد افزایش داشته است. درصدد هستیم پروژه‌های نیمه‌تمام را در سال ۱۴۰۴ به پایان برسانیم و از اجرای پروژه‌ها جدیدی که بر زمین بماند، دوری کنیم.

از جمله پروژه‌های مهم سال آینده منطقه ادامه احداث خط کلکتور انتقال آب به حدود ۲.۳ کیلومتر است که سال جاری حدود حدود ۳ کیلومتر آن اجرا شد، در واقع حدود ۶ کیلومتر از رینگ در منطقه ۹ قرار دارد.

احداث ایستگاه آتش‌نشانی غرب اصفهان واقع در خیابان نبوی‌منش سال جاری آغاز شد و در سال آینده نیز برای ادامه عملیات احداث آن ردیف بودجه در نظر گرفته شده است.

برای بازگشایی گلوگاه‌های منطقه پیشنهاد ۲۲ میلیارد تومان ردیف داده‌ایم، زیرا در این منطقه بیشترین تعداد گلوگاه را در دل محلات داریم؛ برای کندروی خیابان آتشگاه همه‌ساله ردیف اعتباری در نظر می‌گرفتیم که سال جاری نیز حدود ۲۰ میلیارد تومان ردیف برای این مورد در نظر گرفته شده است.

پروژه دیگری برای رفع ترافیک چهارراه جهاد و تعریض کندروی بزرگراه شهید خرازی در دست اقدام داریم که در ردیف اعتباری در بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است که حدود ۴۰ میلیارد تومان هزینه نیاز است.

از جمله پروژه‌های مهمی که در سال جاری انجام دادیم، احداث خط کلکتور فضای سبز از پارک قلمستان تا چهارراه جهاد، احداث مسیر و ایستگاه‌های تندروی خیابان آتشگاه یا بی‌آرتی، آغاز عملیات اجرایی احداث ایستگاه آتش‌نشانی واقع در خیابان نبوی‌منش، آزادسازی گلوگاه‌ها با ۲۶ میلیارد تومان اعتبار بوده است.

منطقه ۹ نخستین منطقه‌ای بود که طرح «فانوس‌های نورانی» را با مبلغ چهار میلیارد تومان آغاز کرد و در حال احداث آن هستیم. عملیات احداث زمین ورزشی روباز را آغاز کردیم که تا اوایل سال آینده به نتیجه می‌رسد.

برنامه‌ای برای جلوخان مساجد از جمله تکیه نصرآباد و مسجد جامع محله گورتان داشتیم. مطالبه مردمی برای انتهای خیابان قدس داشتیم که اصلاح هندسی خیابان را آغاز کردیم و تا پایان سال تکمیل می‌شود.

تلاش کردیم پاتوق‌های شهری را در دل محلات ایجاد کنیم؛ از جمله اقدامات خوب در محله جنیران ساماندهی بقعه محله، ایجاد پاتوق و زیباسازی محلی بوده است.

ایمنا: در حال حاضر چند میلیارد ریال پروژه مشارکتی در منطقه ۹ فعال است و چه تسهیلاتی برای رغبت بیشتر سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این منطقه فراهم شده است؟

قاضی‌عسگر: در حال حاضر ۱۱ هزار میلیارد ریال پروژه مشارکتی در منطقه ۹ داریم و سعی کردیم تمام موانع را خودمان رفع کنیم؛ آمادگی داریم و زمین برای پروژه‌های غیرعمرانی همچون شهربازی یا پل عابر پیاده هوایی وجود دارد.

یکی از اهدافی که در این منطقه دنبال می‌کنم، ایجاد «گذر غذا» از طریق مشارکت در لایه اول خیابان آتشگاه (در یکی از خیابان‌های فرعی این خیابان) است که در این راستا با اتحادیه فست‌فود مذاکراتی انجام شده است و در ادامه باید با اداره اماکن عمومی نیز مذاکراتی شود.

هدف این است که در ایام تابستان در گذر غذا از اغذیه‌فروشی‌های سیار استفاده کنیم، بنابراین آماده همکاری با مشارکت‌کننده بخش خصوصی برای اجرای این طرح همچون «بازار شبانه» در کلان‌شهرهای همدان، تهران و مشهد هستیم.

ایمنا: خبر خوش شما برای شهروندان منطقه ۹ چیست؟

قاضی‌عسگر: بهترین خبر افتتاح نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان پروژه در سال ۱۴۰۳ است که به‌زودی تقدیم مردم منطقه ۹ خواهیم کرد و با این افتتاحیه حق شهروندان را در برابر پول دریافت‌شده از آن‌ها، ادا خواهیم کرد.

کد خبر 847494

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    0 4
    بیشتر رستوران های این منطقه جز خمینی شهر محسوب می شوند.