عباس خسروانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری امروز _شنبه هجدهم اسفند_ به تصویب شورای شهر رسید.
وی افزود: بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری اراک در یک جهش قابل توجهی به ۱۰ همت رسید.
سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک ادامه داد: بودجهای که شورای ششم برای شهر در سال ۱۴۰۴ تحویل گرفته بود، یک بودجه هزار و ۲۰۰ میلیاردی بود و این عدد به ۱۰ همت رسیده است که هماکنون یک جهش قابل توجهی را در بودجه شهر اراک شاهد هستیم.
خسروانی با بیان اینکه مهمترین منبع درآمدی برای بودجه فروش املاک است تصریح کرد: سیاست شورای ششم از روز نخست، مولدسازی اموال شهرداری بوده که این مهم را در دو بخش اموال منقول و اموال غیرمنقول پیگیری کردیم.
وی افزود: در بخش اموال منقول سیاست فروش اموال از طریق مزایده مد نظر قرار گرفته و تاکید شد، شهرداری هر آنچه که جزو اموال بلا استفاده و فرسوده در اختیار دارد را به فروش برساند.
سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک ادامه داد: در بخش اموال غیرمنقول هم که شامل زمین و املاک شهرداری است، خوشبختانه در دوره ششم شورا، املاک شهرداری بسیار خوب ساماندهی شده است.
خسروانی گفت: امروز املاک بسیار زیادی در شهرداری وجود دارد که برای سال آینده به فروش خواهد رسید و صرف اجرای پروژههای عمرانی شهر اراک خواهد شد.
وی با بیان اینکه بخشی از این املاک محصول سرمایه گذاریهای سنوات گذشته است و برخی از آنها هم محصول این دوره شورا است افزود: مهمترین این طرحها، پروژه آفتاب است که در این دوره رشد و شتاب بسیار خوبی پیدا کرده و امروز این پروژه رو به اتمام است و در سال ۴۰۴ واحدهای آن قابل فروش است.
سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک عنوان کرد: بخش دوم درآمدی بودجه شهرداری اراک مربوط به عوارض ارزش افزوده است که سه هزار و ۱۵۲ میلیارد را تشکیل داده و حدود ۳۱.۵ درصد بودجه ما را تشکیل میدهد.
خسروانی با بیان اینکه هرچه میزان درآمدهای اقتصادی شهر افزایش پیدا کند، این درآمد نصیب شهر اراک خواهد شد افزود: بخش توسعه شهر که همان صدور مجوزهای ساختمانی است و درآمد مورد انتظار از این محل به یک همت در سال آینده رسیده است.
وی ادامه داد: در این بخش چند سیاست شامل سیاستهای تشویقی برای رونق ساخت و ساز در اراک که در دفترچه تعرفه عوارض را مدیریت شهری دنبال کرده، به خوبی قابل مشاهده است.
سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک تصریح کرد: تخفیفات بسیار خوبی برای رونق ساخت و ساز به خصوص در بافتهای فرسوده و در سکونتگاههای غیر رسمی در نظر گرفته شده است تا شهروندان برای نوسازی انگیزه پیدا کنند.
خسروانی خاطر نشان کرد: محصول ممیزی املاک یک سری پروندههایی خواهد بود که قطعاً منجر به درآمدهای خوبی برای شهرداری خواهد شد و از این منبع هم هزار میلیارد تومان برای بودجه سال آتی پیشبینی کردیم.
وی با بیان اینکه وام و اوراق قرضه از دیگر منابع درآمدی برای شهرداری است گفت: ۴۵۰ میلیارد تومان برای سال آتی پیشبینی شده است، با توجه به اینکه حسابرسی شهرداری اراک بعد از سالها مشروط اعلام شده، بانک مرکزی و نهادهای مالی میتوانند اجازه خرید اوراق را به شهرداری اراک برای تأمین مالی بدهند.
سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک تصریح کرد: عمده محل هزینه کرد این اوراق و وام هم در خرید اتوبوس پیشبینی شده و بند بعدی درآمدهای شهرداری مربوط به سازمانهای شهرداریهای است که خدماتی به شهروندان ارائه میکنند و بابت خدماتی که ارائه میدهند بهایی را دریافت میکنند که آن هم ۹۱۵ میلیارد تومان است که ۹ درصد از بودجه را تشکیل میدهد.
خسروانی اظهار کرد: از لحاظ هزینهای ما تلاش کردیم که یک نسبت بسیار خوبی را بین هزینههای جاری و هزینههای عمرانی شهرداری تنظیم کنیم، بنابراین هزینههای جاری حدوداً ۲۲ درصد بودجه رو تشکیل میدهد و هزینههای عمرانی ۷۷ درصد و تملک داراییهای مالی یک درصد برای سال آتی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در بخش پروژههای جدید رویکرد شورای ششم در سال ۱۴۰۴ سیاست اتمام پروژههای نیمه تمام است که مد نظر قرار دارد، بنابراین تقریباً هیچ پروژه عمرانی جدیدی را آغاز نخواهیم کرد اما ۱۳ پروژه مطالعاتی جدید تعریف شده که پیش نیاز تعریف پروژههای عمرانی جدید در سنوات بعد خواهد شد.
سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک تاکید کرد: مهمترین پروژه عمرانی در سطح شهر تملکات و بازگشایی معابر برای روان سازی ترافیک بود و در این راستا اقدامات خوبی در این سال انجام شده است.
خسروانی با بیان اینکه معبر ۲۴ متری از دیگر بخشهای این پروژه است که هزینههای بسیار کلانی را روی دوش شهرداری قرار داده است، گفت: این طرح مهمترین سیاست و شعار شورای ششم در بخش رفاهی و تفریحی بوده و دومین پروژه عمده شهرداری در این زمینه است که ۴۷۶ میلیارد تومان برای آن پیش بینی کردیم تا بتوانیم فضای سبز و زیرساختهای آن را به اتمام برسانیم.
وی ادامه داد: در بخش حفظ و نگهداری فضای سبز ۴۱۰ میلیارد تومان، نوسازی ماشین آلات شهرداری ۳۵۵ میلیارد تومان و خرید اتوبوس ۳۵۰ میلیارد و احداث تقاطعهای جدید ۳۰۰ میلیارد تومان پیشبینی شده است.
سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک تصریح کرد: برای آسفالت معابر که در سال جاری رکورد تولید و توزیع آن را شکستهایم، ۲۶۵ میلیارد تومان در نظر گرفته شده و برای انتقال پساب ۲۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است تا بتوانیم از آب پساب شهر اراک ۲۵۰ لیتر بر ثانیه برای آبیاری فضای سبز استفاده کنیم که شاید یکی از مهمترین پروژههای زیست محیطی شورا باشد.
خسروانی عنوان کرد: در بخش جمعآوری پسماند، زبالهها، تفکیک و دفن زبالهها ۲۹۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
نظر شما