پروژه‌های تحول‌آفرین اینترنت در لرستان؛ از فیبر نوری تا 5G

مدیر شرکت مخابرات لرستان گفت: مخابرات لرستان با اجرای پروژه‌های فیبر نوری و توسعه اینترنت 5G در استان به دنبال رفع مشکلات زیرساختی و بهبود کیفیت خدمات اینترنتی است.

نبی‌الله شمسی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در لرستان با اشاره به ارائه اینترنت ثابت در استان از طریق فناوری‌های FTTH، VDSL و ADSL اظهار کرد: کیفیت اینترنت در این فناوری‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد و در ارتباطات بین شهرستان‌ها و مرکز استان، هیچ‌گونه محدودیت یا کمبودی وجود ندارد و تمام این ارتباطات از طریق فیبر نوری و به‌صورت چند مسیره انجام می‌شود.

وی افزود: تنها شهرستان معمولان با مشکلاتی در زیرساخت رادیویی روبه‌رو است که پروژه ارتقا آن به FTTH در دست اجراست.

مدیر شرکت مخابرات لرستان درباره پهنای باند خارج از استان (گیت‌وی) گفت: در این بخش نیز هیچ کمبودی وجود ندارد و ظرفیت‌های موجود پاسخگوی نیاز استان است اما در خصوص اینترنت همراه، تأمین خدمات به‌طور مستقل توسط همراه اول انجام می‌شود و نظارت بر این خدمات از سوی سازمان تنظیم مقررات صورت می‌گیرد.

وی بیان کرد: در حال حاضر در برخی مناطق شهری همچون کوچه‌های آراسته و شیرخوارگاه در خرم‌آباد و برخی نقاط در بروجرد و ازنا مشکلاتی در پوشش اینترنت همراه وجود دارد که تجهیزات لازم برای رفع این مشکلات تأمین شده و در حال اجراست و با این حال، برخی ممانعت‌ها به دلیل نگرانی‌های مردمی در خصوص تأثیر دکل‌های مخابراتی بر سلامت وجود دارد که موجب کندی در توسعه شبکه شده است.

وی با اشاره به چالش‌های زیرساختی گفت: ممانعت‌های مردمی، همکاری نداشتن برخی دستگاه‌های دولتی و قطعی‌های مکرر برق از جمله مشکلات موجود هستند، این قطعی‌ها موجب اختلال در عملکرد باتری‌های سایت‌های تلفن همراه و روستاها می‌شود، همچنین، سرقت کابل‌ها و آسیب به آن‌ها نیز مشکلاتی در ارتباطات ایجاد کرده است.

شمسی‌فر افزود: با این حال مخابرات در حال اجرای پروژه‌های مهمی از جمله اتصال منازل و کسب‌وکارها به فیبر نوری (FTTH) در تمام شهرهاست، همچنین، توسعه شبکه 5G و افزایش پوشش 4G در شهرها و روستاها در دستور کار قرار دارد.

وی در پاسخ به گلایه‌ها درباره کندی اینترنت تصریح کرد: عمده این مشکلات مربوط به فناوری ADSL بر بستر کابل مسی است که به دلیل محدودیت‌های این تکنولوژی نوسانات سرعت را به همراه دارد، با اجرای پروژه فیبر نوری (FTTH)، این مشکلات به طور کامل برطرف خواهد شد.

مدیر مخابرات لرستان درباره نظارت بر اپراتورهای تلفن همراه گفت: عملکرد اپراتورهایی چون همراه اول و ایرانسل تحت نظارت سازمان تنظیم مقررات قرار دارد و نتایج این نظارت‌ها به‌صورت عمومی منتشر می‌شود.

شمسی‌فر اظهار داشت: در سال‌های اخیر، بیش از ۹۵۹ پروژه ارتباطی با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۶۶۲ هزار تومان در استان اجرا شده است، این پروژه‌ها شامل توسعه فیبر نوری، اتصال ادارات به فیبر، توسعه شبکه‌های ADSL و VDSL و ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی GSM در روستاها می‌شود.

وی درباره کاهش هزینه اینترنت گفت: سیاست‌گذاری تعرفه‌ها بر عهده وزارت ارتباطات است، اما توسعه شبکه ملی اطلاعات می‌تواند به کاهش هزینه‌های کاربران منجر شود.

شمسی‌فر با اشاره به آمار مشترکان گفت: در حال حاضر، ۳۸۱ هزار و ۴۶۴ خط تلفن ثابت، یک میلیون و ۹۰۲ هزار و ۵۸ شماره تلفن همراه و ۸۹ هزار و ۶۱۳ مشترک اینترنت مخابرات در استان لرستان ثبت شده است.

کد خبر 846210

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.