تمام دستگاه‌های مسئول توسعه محیط زیست و فضای سبز را مدنظر قرار دهند

رئیس قوه قضائیه گفت: ضرورت دارد همه قوا و دستگاه‌های مسئول به ویژه قوه مجریه، توسعه توأمان زیرساخت‌ها و امور عمرانی و محیط زیست و فضای سبز را مدنظر قرار دهند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای به مناسبت روز درخت‌کاری و هفته منابع طبیعی، در محوطه قوه قضائیه، یک اصله نهال غرس کرد و با اشاره به اهمیت درخت‌کاری و فضای سبز برای ارتقا و بهبود محیط و فضای زیست انسانی و تأکیدات مقام معظم رهبری بر مقوله احیا محیط زیست اظهار کرد: اختصاص یک روز به نام روز درختکاری، سنت بسیار نیکو و پسندیده‌ای است و در این روز مردم به صورت نمادین اقدام به غرس نهال می‌کنند و سنت و ارزش درخت‌کاری و حفظ محیط زیست را پاس می‌دارند.

وی با اشاره به ارتباط وثیق و مستقیم محیط زیست با حیات طیبه انسانی افزود: یکی از لوازم رسیدن به حیات طیبه انسانی، محیط زیست است؛ چنانچه محیط زیست پاکیزه باشد و امکان رشد انسانی در آن مهیا باشد، انسان می‌تواند به حیات طیبه دست پیدا کند.

رئیس عدلیه با بیان اینکه حفظ محیط زیست یک امر عقلایی و موضوعی است که در همه مکاتب به ویژه مکتب عزیز اسلام، مورد توجه قرار گرفته است، گفت: با وجود اینکه برای مقوله حفظ محیط زیست، سازمان‌هایی در سطح بین‌المللی تشکیل شده، اما ما امروز همان انحرافی را که در سازمان‌های بین‌المللی دفاع از حقوق بشر می‌بینیم، در سازمان‌های بین‌المللی حفظ محیط زیست نیز نظاره‌گر هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه امروز دولت‌های غربی حرف از دفاع محیط زیست می‌زنند، اما بدترین تخریب‌ها را در قبال آن انجام می‌دهند، ادامه داد: همچنان و بعد از گذشت چندین دهه، هیچ کس فراموش نکرده که آمریکا با انداختن بمب اتم در هیروشیما و ناکازاکی، چه بلایی بر سر محیط زیستِ مردم آورد، امروز رژیم غاصب و جعلی صهیونیستی با حمایت آمریکا، بدترین تخریب‌ها را علیه محیط زیست مردمِ غزه انجام می‌دهد و همه این‌ها در شرایطی است که سازمان‌های بین‌المللی حفظ محیط زیست با نگاه تبعیض‌آمیزی که دارند، به هیچ وجه این اتفاقات را مورد توجه قرار نمی‌دهند.

وی با اشاره به الزامات توسعه زیرساخت‌ها در عین توجه به مقوله محیط زیست بیان داشت: ضرورت دارد همه قوا و دستگاه‌های مسئول به ویژه قوه مجریه، توسعه توأمان زیرساخت‌ها و امور عمرانی و همچنین محیط زیست و فضای سبز را مدنظر قرار دهند، می‌توان با کاربرد الگوهایی نوین و جامع، به پیشرفت و توسعه عمرانی و زیرساختی نائل شد و مراقبت کرد که در این مسیر توسعه‌ای، به محیط زیست آسیبی نرسد و حتی بر دامنه فضای سبز شهری و پیرامونی نیز افزوده شود.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: گاهی مشاهده می‌شود که احداث پروژه‌ای عمرانی و زیرساختی، پس از مطالعات فراوان، جانمایی و تخصیص اعتبار و بودجه، آغاز می‌شود، اما مدتی پس از کلنگ‌زنی، پروژه مذکور به سبب مسائل محیط زیستی متوقف می‌شود، در چنین مواردی، هم نارضایتی مردم پدید می‌آید و هم اعتبارات و هزینه‌ها زایل می‌شود، بنابراین بسیار ضروری است که در هنگام مطالعات پیشینی درباره تمام طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی، زیرساختی و توسعه‌محور، پیوست‌های محیط زیستی را مدنظر قرار دهیم، باید توجه داشت که برای ما، هم محیط زیست و فضای مطلوب زیست مردم اولویت دارد و هم توسعه زیرساخت‌ها. این دو باید توأمان مورد ملاحظه و مراعات قرار گیرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با تاکید بر ضرورت تدوین برنامه‌ای جامع و مدون در باب حفاظت از اجزا و عناصر حیاتی محیط زیست بیان کرد: مردم متدین ایران اسلامی به حسب آموزه‌های دینی و اعتقاداتی که دارند در صیانت از محیط زیست و جلوگیری از آلوده کردن اجزا و عناصر حیاتی این محیط نظیر آب، خاک و هوا، کوشا و ساعی هستند، اما این رعایت و احتیاط فردی کفایت نمی‌کند و ضروری است برنامه‌ای جامع و مدون با ضمانت اجرا از ناحیه حکومت برای حفاظت و صیانت از عناصر اصلی تشکیل‌دهنده محیط زیست تنظیم و تدوین شود.

کد خبر 846003

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.