بخش خصوصی می‌تواند راهگشای حل مشکلات انرژی باشد

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: بخش خصوصی می‌تواند با ورود به حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، راهگشای رفع مشکلات انرژی استان باشد و در این مسیر، ایجاد کسب‌وکارهای جدید می‌تواند به توسعه اقتصاد، اشتغال‌زایی و بهبود معیشت مردم کمک کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید امیر سامع امروز _سه‌شنبه سی‌ام بهمن_ در جلسه کمیته فنی انرژی‌های خورشیدی اظهار کرد: موضوع توجه به کاهش مصرف انرژی از جمله انرژی الکتریکی، مصرف گاز، مصرف سایر نهاده‌های فسیلی و کاهش مصرف آب و تولید انرژی‌های تجدیدپذیر از خورشید به‌صورت الکتریکی و گرمایی، انرژی ناشی از پسماندها، انرژی زمین‌گرمایی و انرژی باد که هر کدام برای ما در اقلیم‌های مختلف مزیت‌هایی دارد، همچنین بازیابی و بازیافت آب، موضوع بسیار مهمی است که به‌عنوان یکی از نقاط کلیدی زندگی مردم و اداره و مدیریت جامعه در حال حاضر مطرح است، بنابراین باید به این موارد پرداخته شود.

وی افزود: باید اقدامات به سرعت و به‌طور فوری انجام شود، البته این کار باید با برنامه‌ریزی و تفکر درست و با هماهنگی پیش برود؛ معتقدیم هرچقدر که بتوانیم فضا را به بخش خصوصی اختصاص دهیم تا وارد این حوزه شود و کسب‌وکارهایی در این زمینه راه‌اندازی کند، می‌تواند برای ما راهگشا باشد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: این اقدام می‌تواند مشکلات را رفع کند و به عبارتی آنچه بارها در صحبت‌ها تکرار می‌شود، این است که باید تهدیدها را به فرصت‌ها تبدیل کنیم؛ به واقع این نقطه تهدید و ضعف می‌تواند به فرصتی تبدیل شود که با آن اشتغال ایجاد کنیم، نشاط آفرینی داشته باشیم، اقتصاد را به حرکت درآوریم، معیشت را بهبود بخشیم، امید به آینده برای جوانان ایجاد شود و از فرار مغزها جلوگیری کنیم.

سامع ادامه داد: مشکلاتی همچون آلودگی هوا، تأمین منابع آب، جریان رودخانه زاینده‌رود، همه در همین نقطه قرار دارد و هرچقدر بتوانیم به بخش خصوصی فرصت بدهیم تا با ظرفیت‌های موجود (هرچند محدود) وارد این عرصه شود و کار را آغاز کند، می‌توانیم این مشکلات را سریع‌تر رفع کنیم.

وی با بیان اینکه در برنامه‌های ملی، استانی و شهری این مسائل باید جایگاه مشخصی داشته باشد، تصریح کرد: ساختار باید تعریف، مسئولان مشخص و پروژه‌ها به دقت تعریف شوند؛ هر مسئول باید موظف باشد که در یک بازه زمانی مشخص چه اقداماتی باید انجام دهد و نسبت به تعهدات خود پاسخگو باشد، زیرا این روش می‌تواند موجب پیشرفت و تحقق اهداف شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: مدیریت استان هم‌اکنون این موضوع را جزو اولویت‌های خود قرار داده است که امیدواریم در بخش‌های مختلف، اقداماتی که انجام می‌شود، به‌صورت پروژه‌های مشخص همراه با زمانبندی و مسئولان پاسخگو تعریف شود و این پروژه‌ها به ثمر برسد.

سامع عنوان کرد: جلسه‌ای که امروز برگزار شد، از نوع همفکری و شنیدن نقدها و مشکلات بود؛ موضوعی که همه به آن اذعان داشتند این بود که به‌رغم تمام شعارها، هنوز این فرصت‌ها فراهم نشده است؛ بیشتر در زمینه مجوزها، به‌ویژه مجوزهای برق و مسائل مربوط به بهره‌برداری و فروش برق، در استان و شهر ما مشکلاتی وجود دارد که باید از مسئولان مربوطه پیگیری کنیم و با آن‌ها در میان بگذاریم.

وی با بیان اینکه در حوزه گاز، آب و تولید انرژی تجدیدپذیر شهرداری اصفهان نیز اقدامات خوبی انجام داده است، تصریح کرد: در حال حاضر میزان بازیافت آب به حدود ۴۰۰ لیتر در ثانیه رسیده است و این مقدار به‌زودی با اجرای دو پروژه جدید به ۷۰۰ لیتر در ثانیه خواهد رسید، بنابراین امیدواریم این روند ادامه و با پیشرفت در این پروژه‌ها، مقدار بازیافت آب افزایش پیدا کند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: نخستین‌بار در سال‌های ۱۳۸۴ یا ۱۳۸۵ مناقصه‌ای برای نصب سلول‌های خورشیدی در یکی از نقاط شهر گذاشته شد، آن زمان به سختی توانستیم یک شرکت را برای این کار پیدا کنیم و نمونه‌های اولیه نصب شد؛ سپس نیروگاه‌های ۵ کیلوواتی، ۱۰ کیلوواتی، ۱۰۰ کیلوواتی (اجلاس) و پس از آن نیروگاه‌های بزرگ‌تر تا ۲۵۰ کیلووات و ۵۰۰ کیلووات نصب شد.

سامع اضافه کرد: به‌تازگی مناقصه‌ای برای احداث سه مگاوات انرژی خورشیدی برگزار شده است که به‌زودی عملیات نصب آن آغاز خواهد شد؛ امیدواریم این مسیر به خوبی ادامه پیدا کند و نتایج مثبتی حاصل شود.

کد خبر 841466

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.