عرضه روزانه ۳۰۰ تن سیب‌ زمینی داخلی و وارادتی تنظیم بازار/ متعادل شدن عرضه و تقاضا

معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: روزانه بیش از ۳۰۰ تن سیب‌ زمینی تولید داخل و وارداتی با قیمت مصوب در میادین خرده‌فروشی شهرداری تهران عرضه می‌شود و این روند تا تعدیل و تنظیم قیمت سیب‌زمینی در بازار ادامه خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مرتضی معتمد اظهار کرد: محدودیتی برای عرضه سیب‌زمینی داخلی و وارداتی به بازار تا تعادل‌بخشی به قیمت سیب‌زمینی و تنظیم بازار وجود ندارد و هر شب بیش از ۳۰۰ تن از این محصول با قیمت عمده‌فروشی هر کیلوگرم ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان از سوی این سازمان و شرکت جهاد استقلال به غرفه‌داران معرفی شده از سوی سازمان میادین میوه و تره‌بار تهران تحویل می‌شود تا با قیمت هر کیلوگرم ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان به‌صورت دست‌چین در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهند.

وی افزود: علاوه‌بر عرضه سیب‌زمینی با نرخ مصوب وزارت جهاد کشاورزی، از روز گذشته عرضه سیب‌زمینی داخلی و وارداتی باکیفیت به‌صورت کیسه‌های ۴۰ کیلویی و هم به‌صورت بسته‌بندی کوچک مقدار خانوار مصرف که سورت مجدد شده به فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شده تا آن‌ها نیز با قیمت مصوب هر کیلوگرم ۲۹ هزار ۵۰۰ تومان به مردم عرضه کنند.

معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ابراز داشت: برای دسترسی آسان‌تر شهروندان، عرضه سیب‌زمینی در واحدهای سیار با نصب بنر با قیمت مصوب ۲۹ هزار ۵۰۰ تومان در نقاط پر رفت‌وآمد مختلف سطح شهر تهران هستند و با هماهنگی شهرداری تهران این اقدام توسط اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی ایران انجام شده که با استقبال زیاد مردم روبه‌رو شده است.

معتمد به آمادگی سازمان برای تحویل سیب‌زمینی و عرضه آن توسط واحدهای صنفی خوشنام (کاسبان امین) اشاره کرد و گفت: با تحویل سیب‌زمینی و عرضه آن توسط این اصناف، فضای دسترسی مردم به این محصول با قیمت مصوب، بسیار آسان‌تر خواهد شد.

وی تأمین سیب‌زمینی از تولیدکنندگان و ذخیره‌سازان عمده توسط اتحادیه‌های تعاون روستایی و عرضه آن به غرفه‌داران سازمان میادین میوه و تره‌بار را از اقدامات مهم برای حذف واسطه‌گری و تعادل‌بخشی به قیمت‌ها بیان کرد و گفت: این اقدام در کاهش قیمت مصرف‌کننده بدون بار مالی برای دولت بسیار مؤثر بوده و تا هر زمانی که لازم باشد تداوم خواهد یافت.

عرضه سیب‌زمینی با قیمت عمده‌فروشی مصوب در سایر استان‌های کشور

معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران درباره عرضه سیب‌زمینی با قیمت عمده‌فروشی مصوب در سایر استان‌های کشور نیز پاسخ داد: با دستور رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، سیب‌زمینی به برخی از استان‌ها همچون البرز، گلستان، خراسان جنوبی و قم ارسال شده تا در اختیار مردم قرار گیرد.

معتمد پیش‌بینی کرد که با تدابیر مناسب توسط وزارت جهاد کشاورزی بر پایه ممنوعیت صادرات سیب‌زمینی، صدور مجوز برای صنایع به‌منظور واردات محصول مورد نیاز خود و استفاده از توان واردکنندگان با تجربه در کنار جهاد استقلال برای تأمین نیاز داخلی، تا هفته آینده عرضه و تقاضا در تعادل قرار گرفته و آرامش پایدار بر بازار این محصول حاکم شود.

وی در پاسخ به این پرسش که فاصله زیادی میان قیمت‌های مصوب وزارت جهاد کشاورزی برای عمده‌فروشی محصولات با سطح شهر است، عنوان کرد: تأمین مکفی و تعیین قیمت محصولات کشاورزی تنها تا سطح عمده‌فروشی برعهده وزارت جهاد کشاورزی است و دستگاه‌های متولی نظارت بر سطوح خرده‌فروشی باید با واحدهای صنفی که ضوابط قیمت‌گذاری خرده‌فروشی ابلاغی از سوی سازمان حمایت مصرف‌کننده و تولیدکننده را رعایت نمی‌کنند، برخورد کنند.

معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در همین حال از بازرسی اتاق اصناف و تعزیرات حکومتی خواست تا با این پدیده که قیمت‌ها را به‌صورت نامتعارف بالا می‌برند و تحمل آن را برای افراد جامعه و به‌ویژه اقشار آسیب‌پذیر سخت می‌کنند، برخورد جدی‌تری صورت گیرد.

معتمد کاهش تولید ناشی از کاهش قیمت سیب‌زمینی طی سه سال گذشته و ضرر تولیدکنندگان، سرمازدگی مزارع سیب‌زمینی در جنوب کرمان و نیز به تأخیر افتادن زمان برداشت ناشی از چند دوره سرمای کم‌سابقه، رونق صادرات در سال جاری با توجه به تقاضای بازار کشورهای همسایه، خودداری ذخیره‌سازان از عرضه محصول برای کسب سود بیشتر را از عوامل کاهش عرضه سیب‌زمینی به بازار و افزایش نامتعارف قیمت عنوان کرد.

کد خبر 841298

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.