به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، روز جهانی اهدای کتاب توسط دوستداران کتاب در سراسر جهان گرامی داشته میشود و هدف آن ترویج فرهنگ کتابخوانی و کمک به دیگران از طریق اهدای کتاب است.
تاریخچه روز جهانی اهدای کتاب
این ایده در سال ۲۰۱۲ توسط امی برودمور، بنیانگذار وبلاگهای «کتابهای لذت بخش کودکان» و «کتابخانه کنجکاو کودک» مطرح شد. وی با همکاری زویی تافت، بنیانگذار وبلاگ «بازی با کتاب»، این روز را پایهگذاری کردند. در سال ۲۰۱۳، برودمور مسئولیت سازماندهی رویدادهای این روز را به اما پری، مدیر سایت نقد و بررسی کتابهای کودکان «My Book Corner» و نویسنده کتابهای کودکان، سپرد. طراح اولین جلد و لوگوی روز جهانی اهدای کتاب، نویسنده و تصویرگر، ویوین شوارتز بود.
هدف اصلی این روز، رساندن کتابهای نو، دست دوم و امانتی به دست هر چه بیشتر کودکان است؛ مردم تشویق میشوند تا به هر طریقی که میتوانند کمک کنند، خواه با اهدای کتاب به خیریههایی که به کودکان کتاب میدهند یا صرفاً خرید کتابهای جدید برای کودکان. روز جهانی اهدای کتاب در بیش از ۴۴ کشور از جمله فرانسه، اوکراین، آفریقای جنوبی، ژاپن، نیجریه، ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و مالزی جشن گرفته میشود.
دانستنیهای کتابی
بازار جهانی کتاب یک صنعت بزرگ و پویا است که ارزش آن در سال ۲۰۲۳ به ۱۴۴.۶۷ میلیارد دلار رسید و پیشبینی میشود از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۰ با نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) 1.8 درصد رشد کند. درآمد این صنعت در پنج سال گذشته با CAGR 0.3 درصد رشد داشته و در سال ۲۰۲۴ به حدود ۱۵۱.۹ میلیارد دلار رسیده است. انتظار میرود اندازه بازار جهانی صنعت نشر کتاب در سال ۲۰۲۵ به ۱۵۱.۹ میلیارد دلار برسد.
آمازون سالانه حدود ۲۸ میلیارد دلار در سراسر جهان از فروش کتاب درآمد دارد. این سازمان بیش از ۴۴ میلیون عنوان کتاب در سطح جهان ارائه میدهد که بیش از ۲۰ میلیون عنوان آن فقط در ایالات متحده است. آمازون بیش از ۵۰ درصد از کل فروش کتابهای جدید در ایالات متحده و حدود ۸۰ درصد از کل توزیع کتاب را کنترل میکند.
دادهها نشاندهنده افزایش درآمد در بخش داستان است، در حالی که فروش کتابهای غیرداستانی در بسیاری از مناطق در حال کاهش است. انتظار میرود سرانه هزینه برای کتاب در بازارهای نوظهور در بحبوحه افزایش سطح آموزش، سواد و گسترش دسترسی به نشریات دیجیتال ارزانتر افزایش یابد.
نظر شما