جوانی جمعیت نیازمند عزم ملی و رویکرد علمی است

وزیر بهداشت با بیان این‌که جوانی جمعیت، یک بحث جدی ملی است، گفت: مقام معظم رهبری همیشه بر جوانی جمعیت تاکید دارند و این موضوع، یک بحث ملی و نیازمند عزم ملی و رویکرد علمی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، محمدرضا ظفرقندی در سومین نشست ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت که پیش‌ازظهر امروز_ یک‌شنبه بیست‌ویکم بهمن _در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: بخشی از قانون جوانی جمعیت، وظیفه ذاتی وزارت بهداشت است اما بخش دیگری نیز مربوط به مطالبه‌گری از سایر دستگاه‌ها و ارکان دخیل در این قانون است.

وی افزود: بعضاً نکاتی از قانون جوانی جمعیت و وظایف سایر دستگاه‌ها را در جلسه هیئت دولت مطرح می‌کنیم و به عنوان نمونه از وزیر کشور می‌خواهیم در اجلاس استانداران، این موضوع مورد تاکید قرار گیرد که این بعد مربوط به مطالبه‌گری و پیگیری فعالانه برای اجرای قانون جوانی جمعیت است.

وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در ابعاد فرزندآوری و حفظ جمعیت موجود گفت: مهمترین عامل در حفظ و نگهداشت جمعیت موجود علاوه بر پیشگیری از بیماری‌ها، حوادث جاده‌ای است، سال گذشته بیش از ۲۰ هزار و ۴۰۰ نفر در تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست داده و صدها هزار نفر مجروح شدند که خانواده آنها دچار آسیب می‌شود و درصدی از این مجروحان نیز جان خود را از دست می‌دهند.

وی با ابراز تأسف از حوادثی که به تازگی در کشور رخ داد از جمله واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان در استان کرمان، مطالبه‌گری برای کاهش حوادث و مرگ‌ومیرهای ناشی از آن را ضروری دانست و تصریح کرد: سیستم رسیدگی به مجروحان را باید تقویت کنیم تا افرادی که در غیر از صحنه تصادف، جان می‌بازند، مراقبت شوند و این موارد جزو مرگ‌های قابل پیشگیری از تروما هستند که رقم آن بالا و حدود ۲۵ درصد است.

ظفرقندی از برگزاری چندین نشست با مسئولان مختلف و از جمله رئیس پلیس راهور خبر داد و تصریح کرد: در دنیا قوانین و مجازات بازدارنده رانندگی می‌تواند در کاهش تصادفات مؤثر باشد، همچنین با وزیر کشور مذاکراتی داشته‌ایم و وی هم در این زمینه تمایل و انگیزه همکاری دارد. یکی از کارهایی که در این ایام آغاز کرده و به زودی اعلام می‌کنیم، پویشی برای ایام نوروز و کاهش حوادث جاده‌ای است.

وزیر بهداشت همکاری رسانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برای کاهش حوادث و مرگ‌ومیرهای ناشی از آن را مؤثر دانست و اضافه کرد: تولید محصولات رسانه‌ای با زبان هنر می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد، انتظار داریم صداوسیما و فضای مجازی با تمام توان در این پویش در کنار وزارت بهداشت قرار گیرند.

وی خاطرنشان کرد: خواسته ما در اکثر جلسات و در اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها، ارتقای فرهنگ‌سازی و آموزش و در بلند مدت، بهبود کیفیت جاده‌ها و خودروهاست تا شاهد حفظ و نگهداشت جمعیت باشیم.

ظفرقندی با بیان اینکه بر اساس برخی شنیده‌ها، مقداری از بودجه و اعتبارات ستاد ملی جوانی جمعیت کسر شده بود، گفت: در مذاکره با رئیس سازمان برنامه و بودجه و دبیر ستاد ملی جمعیت، این مشکل را پیگیری کردیم و از رئیس‌جمهور و مجلس نیز می‌خواهیم که اعتبارات این ستاد، کاهش پیدا نکند.

وزیر بهداشت گفت: نشست مشترکی با بنیاد مستضعفان داشتیم و توافق‌نامه‌ای امضا کردیم که آنها نیز در موضوع جوانی جمعیت به وزارت بهداشت کمک کنند، همچنین با رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) جلسات مناسبی برای کمک به فرزندآوری و ساخت خوابگاه‌های دانشجویی و متاهلی داشته‌ایم.

وی از شبکه بهداشت، بهورزان و مراقبان سلامت به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای وزارت بهداشت در تحقق جوانی جمعیت یاد کرد و افزود: شبکه بهداشت، بهورزان و مراقبان سلامت بیشترین تماس را با مردم دارند و اگر این شبکه در کنترل جمعیت، نقش محوری داشت می‌تواند در خدمت جوانی جمعیت نیز قرار گیرد و برای پرداخت مشوق به نیروهای بهداشتی برای هر مورد فرزندآوری، اعتباراتی در نظر گرفته‌ایم و مشکلی نداریم.

ظفرقندی ادامه داد: هدف ما این نیست که شاخص‌های جمعیتی به ویژه سزارین، مؤلفه اعتباربخشی رؤسای دانشگاه‌ها باشد، چرا که هدف و عامل سزارین، نیروی درمانی است و این فرد با خودش می‌گوید من هر قدر هم سزارین انجام دهم، رئیس دانشگاه زیر سوال می‌رود و مشکلی برای این نیروی درمانی ایجاد نمی‌شود، رویکرد ما مسئله محوری است و این بحث باید مورد بررسی‌های کارشناسی و فنی قرار گیرد.

وزیر بهداشت از تقویت و توسعه خوابگاه‌های متاهلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی به عنوان یکی از اولویت‌های مهم وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: این خوابگاه‌ها می‌تواند از محل کمک و مشارکت‌های خیران، اعتبارات حاصل از مولدسازی و مالیات‌های نشان‌دار توسعه پیدا کند.

وی از اجرای یک پیمایش ملی برای شناسایی موانع فرزندآوری در کشور خبر داد و اظهار کرد: این پیمایش و نظرسنجی برای ارزیابی شرایط جدید و شناسایی موانع فرزندآوری با بودجه خوبی در حال انجام است که هنوز کامل نشده و تا یکی دو ماه آینده تکمیل می‌شود که اطلاعات خوبی به دست می‌آید و می‌توانیم برنامه‌ریزی‌ها را بر اساس شرایط جدید انجام دهیم.

کد خبر 838633

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.