ماندگاری هویت شهر کرج در کنار معماری ماندگار مورد تاکید است

عضو شورای اسلامی شهر کرج گفت: اهمیت اجرای یک طرح معماری ماندگار و متناسب با هویت شهری کرج مورد تاکید است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، حسین مهاجری صبح امروز _یکشنبه بیست‌ویکم بهمن_ در کمیسیون تلفیق در بررسی بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری کرج با اشاره به برگزاری مسابقه طراحی المان شاخص شهری، اظهار کرد: این مسابقه در سطح ملی برگزار شد و بازخورد بسیار خوبی داشت. طرح‌های معماری برجسته‌ای ارائه شد که پس از یک فرایند دقیق داوری، برگزیدگان مشخص شدند. در بین این طرح‌ها، نفر دوم دارای قابلیت اجرایی بالایی بود.

وی بر ضرورت ایجاد یک معماری شاخص برای پروژه‌های شهری اشاره کرد و افزود: رودخانه کرج یکی از هویت‌های اصلی این شهر است و ما باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که پروژه‌های شهری با این هویت همخوانی داشته باشند.

عضو شورای اسلامی شهر کرج با تأکید بر طراحی‌های هویت‌مند و کارآمد خاطرنشان کرد: برخی اعضا به لزوم طراحی سازه‌های شهری با در نظر گرفتن شرایط اجتماعی و فرهنگی تأکید دارند.

مهاجری با اشاره به میدان پل جانبازان و نبود المان مناسب در آن، عنوان کرد: این میدان به نام جانبازان نام‌گذاری شده، اما هیچ نمادی که نشان‌دهنده این قشر از جامعه باشد در آن وجود ندارد، ما نباید تنها به ساخت یک مجسمه بسنده کنیم، بلکه باید اثری خلق شود که پیام فرهنگی و اجتماعی درستی را منتقل کند.

وی با انتقاد از مشکلات اجرایی بعضی پروژه‌های شهری تصریح کرد: بعضی ورودی‌های شهر به‌درستی ساماندهی نشده‌اند، به عنوان مثال در بعضی نقاط کانکس‌های نامناسبی نصب شده که جلوه‌ای نازیبا به محیط شهری داده است در حالی که در برنامه‌ریزی‌های شهری باید از نظر متخصصان حوزه معماری و شهرسازی استفاده شود تا از تکرار اشتباهات گذشته جلوگیری کنیم.

عضو شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به بعضی مشکلات زیست‌محیطی این منطقه، تاکید کرد: رودخانه کرج زمانی یکی از عناصر مهم طبیعت این شهر بود، اما امروز به دلیل برخی کم‌کاری‌ها و سوءمدیریت‌ها، با چالش‌های زیادی روبه‌رو است؛ بعضی شب‌ها مشاهده می‌شود که خودروهای تخلیه فاضلاب، بدون رعایت ملاحظات زیست‌محیطی، فاضلاب خود را در این منطقه تخلیه می‌کنند که این مسئله موجب آزار شهروندان شده است.

وی ادامه داد: رسیدگی به این موضوع باید در اولویت قرار گیرد.

از دیگر موضوعات مطرح‌شده در این نشست، وضعیت رودخانه کرج و تأثیر آن بر محیط شهری بود.

This video file cannot be played.(Error Code: 102630)

بحران منابع آب و کاربری نادرست فضاهای عمومی

مرتضی اعتصامی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج نیز در نطق پیش از دستور کمیسیون تلفیق شورای شهر کرج، گفت: کمبود منابع آبی می‌تواند زحمات چند دهه اخیر را تحت‌الشعاع قرار دهد و تدابیر ویژه برای عبور از این بحران الزامی است.

وی افزود: اگر در این حوزه کوتاهی شود، فضای سبز شهری که طی چندین دهه توسعه یافته، در معرض آسیب جدی قرار خواهد گرفت.

عضو شورای اسلامی شهر کرج تاکید کرد: پیشنهاد می‌شود شهرداری دست مدیران سازمان‌های مربوطه را برای تعریف بودجه و توسعه طرح‌های بهره‌برداری بهینه از روان‌آب‌ها و منابع جدید باز بگذارد.

مهاجری با بیان اینکه در جلسه اخیر، چالش مدیریت منابع آب شهری مطرح شد، عنوان کرد: بحران کم‌آبی یک تهدید جدی است و به گفته کارشناسان، ایجاد مخازن ذخیره‌سازی آب، افزایش بهره‌وری در سیستم‌های آبیاری فضای سبز، و استفاده از فناوری‌های جدید می‌تواند به کاهش اثرات کم‌آبی کمک کند.

This video file cannot be played.(Error Code: 102630)

برنامه و بودجه مطالبات شهروندان در زیباسازی و اولویت‌های محلی در مناطق تأمین شود

جواد چپردار، رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر کرج نیز در این جلسه به بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری کرج در خصوص ردیف تعاملات مدیریت شهری در مدارس و مساجد مناطق اشاره کرد و گفت: در سال اول شورای دوره ششم به منظور برقراری تعاملات و کمک به مساجد و مدارس، ردیفی در بودجه در نظر گرفته شد که توسط مدیران مناطق ده‌گانه شهرداری کرج پس از تأیید اسناد حسابرسی اجرا شد و این تجربه با موفقیت و رضایت نسبی مردم همراه بود.

وی اضافه کرد: سال بعد، با بودجه و برنامه متمرکز و هماهنگی با اداره کل آموزش و پرورش و امور مساجد، این حمایت‌ها به طور متمرکز انجام شد و آثار مثبت آن در سطح شهر با نظر و اولویت متولیان مربوطه در استان محقق گردید. در جریان بررسی متمم بودجه سال جاری برخی مدیران مناطق پیشنهاد دادند که با توجه به مطالبات محلی مردم در حوزه مساجد، مدارس و زیبا سازی بخشی از مصوبات ردیف‌های بودجه به اختیار و نظر مدیران مناطق اختصاص یابد.

رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر کرج مطرح کرد: هدف این است که به موازات اقدامات مرکزی، مدیران مناطق نیز بتوانند در راستای پاسخگویی به نیازهای مستقیم مردم در این حوزه، از منابع تخصیص‌یافته استفاده کنند. این پیشنهاد به منظور تأمین منابع لازم برای رفع مطالبات محلات هدف و تسهیل در اجرای طرح‌های مرتبط با مساجد، مدارس و زیبا سازی محلات مطرح شد.

چپردار عنوان کرد: با وجود تلاش‌های صورت‌گرفته در سطح شهر و فعالیت‌های فرهنگی و زیباسازی در مناسبت‌ها و اعیاد، برخی از شهروندان اظهار می‌کنند که از توسعه و عدالت توزیع این اقدامات رضایت ندارند و تأثیر آن را در محلات خود مشاهده نمی‌کنند. مدیران مناطق نیز بیان نموده‌اند که در مناسبت‌ها و اعیاد، فعالیت‌های فرهنگی و زیباسازی بیشتر در معابر مرکزی محقق می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: طبق نظر مدیران مناطق، نیاز به تفویض اختیارات و تخصیص درصدی از منابع برای مناطق و محلات احساس می‌شود تا این اقدامات در سطح مناطق به صورت مستقل و با اختیار مدیران در افزایش تعاملات و تسهیل مطالبات مردمی انجام شود. این پیشنهاد به منظور ارتقای فعالیت‌های فرهنگی و زیباسازی در مناطق مختلف شهر و پاسخ به مطالبات مردمی در این زمینه مطرح و در ردیف بودجه سال ۱۴۰۴ بررسی و به اتفاق آرا مصوب شد.

کد خبر 838496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.