به گزارش خبرگزاری ایمنا، «پیشمرگ» به کارگردانی علی غفاری و تهیهکنندگی آرش زینالخیری یکی از آثار قابل اعتنای جشنواره فیلم فجر است که با اقبال مردم در سینماهای مردمی روبهرو شده است؛ فیلمنامه «پیشمرگ» را غفاری همراه با صابر اللهدادیان نوشته و از استانداردهای لازم برخوردار است.
نویسندگان فیلمنامه در بستری دراماتیک لابه به لابه قصه را پیش بردهاند و بهخوبی عظمت یک قهرمان را بازگویی کردهاند. روایت داستان منطقی و باورپذیر پیش میرود و با یک پایانبندی متناسب با موضوع مخاطب را با غرور و حس خوب مواجه میکند. در روند درام شخصیتها درست شکل گرفتهاند و سرجای خودشان هستند و از اضافهکاری خبری نیست. خلق شخصیت قهرمان در قامت یک اثر قهرمانمحور با منطق همراه است و مخاطب حس خوبی به قهرمان قصه دارد.
باید قهرمانهایمان را زنده نگه داریم
برهمین اساس، آرش زینال خیری تهیهکننده فیلم در گفتوگو با ایمنا با بیان اینکه داستان اصلی این فیلم روایت یک قصه از اتحاد ارتش و سپاه است، درباره بازگشت سرمایه و موفقیت فیلم در گیشه اظهار میکند: بیشترین اقبال کنونی در گیشههای ما مربوط به فیلمهای کمدی است؛ در این خصوص کمکاری لزوماً از سمت فیلمساز نیست هرچند ما در سینما به تمام گونههای سینمایی نیاز داریم اما قهرمانسازی اولویتی است که دیگر کشورها توجه ویژه به آن دارند و برای نداشتههایشان کار میسازند و ما در این خصوص کمکاری میکنیم.
وی تاکید میکند: معتقدم در ژانر دفاع مقدس اگر بتوانیم آثاری را تولید کنیم که به قهرمان برسیم، در گیشه موفق خواهیم بود: ما همواره در فیلمنامههایمان سعی میکنیم فیلم به شهادت ختم شود اما من فکر میکنم در فیلم باید قهرمانهایمان را زنده نگه داریم.
این تهیهکننده با یادآوری اینکه پیشمرگ در جشنواره فجر و در سینماهای مردمی در تهران و شهرستانها به سانسهای فوقالعاده رسیده است، میگوید: فیلم دفاع مقدس اگر باکیفیت باشد، حتماً مردم از آنها استقبال میکنند. فیلم در سینما اگر قصه خوب داشته باشد و قهرمانپروری درست داشته باشد، هر انسانی به پرچم و خاک و جغرافیا و مردم و تمدن و گذشته خودش افتخار میکند و ما همه اینها را داریم؛ به نظرم این اتفاقی است که مردم قهرمان و قصه میبینند و کسی جانش را کف دست میگیرد، با خانوادهاش باعث حفظ آبرو و شرافت ایران میشود، مورد استقبال میگیرد.
زینال خیری با بیان اینکه پرداختن به شهدا و بانوان مبارز از دغدغههای ما در سینماست، خاظرنشان میکند: همانطوری که رهبر انقلاب اشاره کردند، شخصیتهای مبارز زن بسیاری در طول انقلاب داریم که باید به آنها بپردازیم و نمونه آنها خانم مرضیه دباغ است و ما تلاش و قصد داریم به این شخصیتها بپردازیم و این اقدام داریم. فیلم پیشمرگ براساس یک فیلمنامه واقعی بود.
وی درباره جزئیات فیلم و در پاسخ به اینکه آیا اغراق در فیلم وجود داشته است یا نه گفت: نه؛ پیشمرگ هیچ اغراقی ندارد و تمام فیلم براساس مستندات و اتفاقات واقعی است. شاید مخاطب برخی دیالوگها را غیرواقعی بداند درحالی که اینچنین نیست و رقم خوردهاند و حتی ما حجم آن را کمتر کردهایم. شهید قهاری در یک عملیات مهم به دل دشمن زده است و از هیچ چیز نترسیده است؛ «پیشمرگ» بخاطر فاخر بودن و موقعیت و لوکیشنها هزینههایی داشته است اما کسانی که درخصوص دفاع مقدس کار میکنند و فیلم بسازند، ریخت و پاش مالی نمیکنند.
ای کاش بیشتر نقشهای پیچیده و شاهنقش برای زنان جنگ نوشته شود.
ساناز سعیدی بازیگر این فیلم نیز با بیان اینکه نقش من در فیلم مربوط به فرحناز رسولی بود که ایشان همسر شهید قهاری بود، به خبرنگار ایمنا اظهار میکند: من درباره این نقش کتاب «همسفر آتش و برف» را خواندم؛ این کتاب نگاه و قصه خانم رسولی از زندگیشان با همسرشان شهید قهاری و موقعیت دراماتیک و سخت و مسیر زندگیشان بود که برای ما جذاب بود. این نقش به نظرم جزو نقشهایی بود که اگر بیشتر به آن پرداخته میشد، میتوانست ماندگارتر و بهیادماندنیتر باشد.
وی با بیان اینکه از اینکه نقش من در فیلم «پیشمرگ» کم بوده است، دلخور نیستم، عنوان میکند: کار ما در فیلم و سینما یک کار گروهی است؛ وقتی یک فیلم جزو ۷ فیلم برتر آرای مردمی محسوب میشود یعنی اینکه خدا به ما لطف داشته و مردم فیلم را دوست داشتهاند؛ این مسئله قائدتا برای من هم ارزشمند است و خیلی درگیر اینکه نقش کوتاه بوده است، نیستم اما ایدهآل من این بود که زنان پیچیدهتر را با تناقضها و تضادها را با انتخابهای چالشبرانگیزتری در فیلمنامه نوشته شود.
سعیدی خاطرنشان میکند: ما در ژانر جنگ همسران و زنان شهیدی و حتی کودکان و فرزندان شهیدی داریم که به شدت قهرمان و دارای شخصیتهای بسیار پیچیدهاند؛ تناقضها و تضادهای خیلی دلنشینی در این شخصیتها وجود دارد که به شخصیتهای واقعی بسیار نزدیک است. این شخصیتها قابلیت داستان با ساختار دراماتیک را دارند تا تبدیل به فیلمهای دیدنی شوند و چرا نباید این اتفاق رقم بخورد؟ من به نظرم تعداد بازیگران زن سینمای ایران اصلاً کمتر از تعداد مردان نیستند و ای کاش بیشتر نقشهای پیچیده و شاهنقش برای زنان جنگ نوشته شود.
وی با طرح این پرسش که آیا فقط مردان قهرمان جنگ هستند، میگوید: معتقدم باید نگاه به قهرمانان جنگ را عوض کنیم و به موضوع از زاویه دیگری نگاه کنیم و اگر این تغییر نگاه صورت گیرد، قطعاً میتوانیم به زنان شهید که قهرمانان بینظیری هستند بپردازیم و به لحاظ ساختار دراماتیک و داستانهایی با ساختار درام میتوانیم زمانی را داشته باشیم که شخصیتهای به یادماندنی در سینما باشند.
فرحناز رسولی همسر سردار شهید حاج سعید قهاری هم در گفتوگو با خبرنگار ایمنا به نقشآفرینی ساناز سعیدی در نقش همسر شهید قهاری اشاره و اظهار میکند: ساناز سعیدی خیلی خوب لهجه من را برای این نقش در آورد؛ همسران شهدا در کنار شهیدان نقش اصلی را در زندگی، تنهایی و قربت و مبارزه و دیگر دوران داشتهاند درحالی که این نقش هنوز به درستی معرفی نشده است. همسران شهدا از هستی و نیستی خودشان گذشتند و در مناطق جنگی حضور پیدا میکردند و تمام مشکلات برای اینها بود؛ هر همسر شهید نقش پدر و مادر را برای فرزندانش دارد.
وی عنوان میکند: من با دیدن فیلم «پیشمرگ» بغض کردم و اشک در چشمانم جاری شد اما بازی و هنرمندان فیلم بسیار خوب بود چون به جایگاه شهید و رشادتهای ایشان پرداخته بودند و بخاطرهمین خوشحال شدم.
نظر شما