به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال و بختیاری؛ جلیل کوهپایهزاده بعد از ظهر امروز _چهارشنبه سوم بهمن_ در دیدار با استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: فدراسیون جانبازان و توانیابان به عنوان یک نهاد مهم در ورزش کشور، شامل مجموعهای از انجمنها و هیئتها است، در حال حاضر هشت رشته پارالمپیکی از جمله فوتبال هفتنفره و فوتبال فلج مغزی دارد.
وی افزود: در سال جاری، تیم ملی فوتبال فلج مغزی ایران توانست برای نخستین بار به مقام قهرمانی جام جهانی دست پیدا کند، این موفقیت پس از ۱۵ سال تلاش مستمر در این رشته بهدست آمد؛ پیش از این، تیم ملی در بازیهای پارالمپیکی لندن ۲۰۱۲ نیز به مدال نقره دست یافته بود.
رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان گفت: رشته ورزش باستانی، در حال حاضر بهدلیل عدم فعالیت در سطح المپیکی غیرفعال است، اما فدراسیون تلاش دارد تا با جدیت بیشتری به توسعه این رشتهها بپردازد و همزمان به مسائل فرهنگی بومی و بینالمللی این رشته پاسخ دهد.
کوهپایه زاده ادامه داد: اقدامات این فدراسیون تنها به وزارت ورزش محدود نمیشود و همکاریهای متعددی را با سازمانهای دیگری مانند بهزیستی، آموزشوپرورش استثنایی آغاز کرده است، همچنین به تازگی تفاهمنامهای با هلال احمر برای استفاده از کلینیکهای ارتوپدی و فیزیوتراپی امضا شده است.
وی تصریح کرد: گزارشها نشان میدهد که آمار معلولین در کشور با واقعیت همخوانی ندارد؛ سازمان بهزیستی اعلام کرده است که حداقل ۱۰ درصد از جمعیت ایران به نوعی معلولیت دارند و انتظار میرود با جمعیت حدود ۸۵ میلیونی، حدود ۸.۵ میلیون نفر معلول وجود داشته باشد؛ اما طبق آخرین آمار، فقط یک میلیون و ۵۷۰ هزار نفر در سازمان بهزیستی ثبتنام کردهاند؛ در سطح استانها نیز وضعیت به همین ترتیب ادامه دارد.
رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان بیان کرد: روند پیشرفت در ایجاد زیرساختها و تأمین حقوق معلولان در کشور نیز به کندی پیش میرود؛ مصوبات شورای انقلاب فرهنگی که در سالهای ۱۳۹۶ و ۱۴۰۰ ابلاغ شده، همچنان در سطح عمل اجرایی نشده و نیاز به پیگیریهای جدیتر دارد؛ فدراسیون جانبازان و توانیابان امیدوار است با راهکارهای جدید و همکاری بینسازمانی، به بهبود وضعیت جانبازان و توانیابان و افزایش توانمندیهای آنان کمک کند.
کوهپایه اضافه کرد: یکی از اصلیترین مشکلات جانبازان و توانیابان، هزینههای جابجایی است؛ بسیاری از معلولان اعلام کردند که برای رفت و آمد به سالنهای ورزشی یا سایر مراکز، مجبورند مبلغی بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار تومان پرداخت کنند، که برای بسیاری از آنها غیرقابل تحمل است.
وی تاکید کرد: استفاده از امکانات بومی و همکاری با استانداریها و فرمانداریها با توجه به پتانسیلهای موجود در زمینه حملونقل این افراد مورد تاکید است، انتظار میرود که اجرایی شدن این همکاریها، مشکلات جابجایی را کاهش دهد.
رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان اظهار کرد: توانمندیهای معلولان باید در سطح جامعه بیشتر ترویج شود؛ باید در خصوص فعالیتهای فیزیکی برای معلولان فرهنگسازی و الگوهای موفق از میان معلولان به بهعنوان منابع الهامبخش به جامعه معرفی شوند.
کوهپایه با اشاره به امیدواری معلولان به رغم چالشهای موجود گفت: برنامههای فرهنگی میتواند نقش مؤثری در افزایش انگیزه و تحرک در بین معلولان داشته باشد؛ از ائمه جمعه نیز درخواست میشود که به صورت مؤثرتر به ترویج این مفاهیم بپردازند.
وی بیان کرد: بهتر است بخشی از جوایز عجیب و غریب ورزشی به هیئتهای ورزشی اختصاص پیدا کنند و سرمایهگذاری بیشتری روی زیرساختها صورت بگیرد.
رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان افزود: در حال حاضر در چهارمحال و بختیاری سالنهای اختصاصی و مناسب برای ورزشکاران جانباز و توانیاب ندارد؛ زیرساختها باید از نظر دسترسی و امکانات به گونهای باشند که همه افراد، بخصوص معلولان، به راحتی بتوانند از آنها استفاده کنند.
وی تصریح کرد: افراد ایثارگر نیز به دلیل مشکلات موجود ناچار به خرید سانس برای استفاده از فضاهای ورزشی شدهاند؛ که در این خصوص، پیشنهاد میشود جوانان و جانبازان در کنار یکدیگر ورزش کنند، این موضوع میتواند تأثیر مثبتی بر روحیه جانبازان داشته باشد.
نظر شما