به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، واگذاری زمین در قالب طرح «جوانی جمعیت» یکی از مشوقهای افزایش جمعیت است که در راستای کمک به خانوادههای دارای فرزند و بدون مسکن در حال اجرا است.
استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استانهایی است که موضوع واگذاری زمین در قالب طرح جوانی جمعیت در آن به موضوع پر چالشی تبدیل شده و آمارهای متفاوتی از مسئولان در این ارتباط مطرح شده است.
فقط ۲۵ نفر در کهگیلویه و بویراحمد زمین رایگان طرح جوانی جمعیت دریافت کردهاند
سیدجواد هاشمیمهر، معاون سابق سیاسی و امنیتی استانداری کهگیلویه و بویراحمد روز نهم دی سالجاری در این ارتباط گفته بود: فقط سه درصد از واجدین شرایط یعنی ۲۵ نفر زمین رایگان طرح جوانی جمعیت را در استان دریافت کردهاند و بیش از هفت هزار و ۶۰۰ نفر دیگر در انتظار واگذاری هستند.
این آمار با واکنش محمد راستا، مدیرکل وقت راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد همراه شد.
بر اساس خبری که روابط عمومی این اداره کل منتشر کرد، وی در این ارتباط گفته بود: «دوهزار و ۲۸ قطعه زمین برای دوهزار ۹۶۰ خانوار در طرح جوانی جمعیت آماده شده و آمار ارائهشده مبنی بر واگذاری تنها ۲۵ قطعه زمین به خانوادهها نادرست است، برخی از قطعهها به دو نفر متقاضی باید واگذار شود و کارهای قانونی آن انجام شدهاست و باید این زمینها به متقاضیان طبق روال معمول واگذار شود.»
به گفته راستا دو هزار و ۹۶۰ قطعه زمین طرح جوانی جمعیت در استان کهگیلویه و بویراحمد آماده واگذاری و مناقصه تعیین پیمانکار نیز برگزار شده است.
پیامکی که موجب تشویض اذهان عمومی شد
گلایههای متقاضیان زمین طرح جوانی جمعیت از ارائه آمار متفاوت درباره این موضوع موجب شد تا مدیرکل جدید راهوشهرسازی کهگیلویه و بویراحمد به شفافسازی در این ارتباط بپردازد و خبری را در اختیار خبرنگاران بگذارد.
علی پارسایی در ارتباط گفت: تعداد هفت هزار و ۶۰۰ نفر در طرح واگذاری زمین رایگان در قالب طرح جوانی جمعیت ثبتنام کردهاند که از این تعداد به دو هزار و ۵۸ نفر در سامانه مربوطه زمین تخصیص داده شد و از این تعداد ما توانستیم با ۲۵ نفر قرارداد واگذاری ببندیم و زمینهای آنها را تحویل بدهیم.
وی افزود: اتفاقی که افتاده، این است آمارهایی که در گذشته مبنی بر واگذاری دو هزار و ۵۸ قطعه زمین به متقاضیان اعلام شده بود و همچنین ارسال پیامک به آنها در این ارتباط که زمین آنها مشخص و در اولویت است موجب سرگردانی این متقاضیان شده است، چرا که آنها پیش خودشان فکر میکنند که دوهزار و ۵۸ قطعه زمین واگذار اما حق او داده نشده است
پارسایی پیامک ارسالی را علت تشویش اذهان عمومی دانست و تصریح کرد: ما بهخاطر اینکه این موضوع حلوفصل شود، شفافسازی کردیم که این دوهزار و ۵۸ قطعه زمین به معنی این نیست که ما آن زمینها را به مردم واگذار کردیم و منظور این است که این زمینها را فقط به این تعداد تخصیص دادهایم.
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ما زمینهایی را بهصورت پیشفرض در نظر گرفته بودیم، بر این اساس آمدیم آن زمینها را از سامانه بانک زمین درآوردیم و شروع به تفکیک و آمادهسازی زمین کردیم و مشاور گرفتیم که بتوانیم کارهای آن را انجام بدهیم.
وی افزود: این مورد فقط در سامانه تخصیص پیدا کرده است که بتوانیم کارهای آن را انجام بدهیم و شاید در این مسیر به این نتیجه برسیم که این قطعه زمین فاقد شرایط مسکونی است و از جهت توپوگرافی و کاربری برای واگذاری به مردم و ساخت مسکن امکانپذیر نباشد.
پارسایی تصریح کرد: طی این فرآیندها ممکن است، تعدادی از این زمینها حذف شوند، چرا که زمانی که به مرحله واگذاری رسیدیم متوجه شدیم که این زمین قبلاً رأی دادگاه گرفته و به شخص دیگری واگذار شدهاست.
وی خاطرنشان کرد: نمیتوان گفت تمام زمینهایی که بهصورت پیشفرض در سامانه به متقاضیان تخصیص پیدا میکند، به دست آنها برسد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد شرط واگذاری زمین را قرارداد واگذاری دانست و افزود: مردم و ما باید این را بدانیم واگذاری زمین زمانی است که قرارداد واگذاری و سند زمین در دست آنها باشد که بتوانند بروند زمین خود را ببینند و ساختوساز خود را شروع کنند.
وی با بیان اینکه برای تحقق این امر چند پیمانکار برای آمادهسازی زمینها گرفتهایم، گفت: ما در مجموعه راه و شهرسازی نیز بهصورت مداوم در حال پیگیری هستیم که زمینهایی را که مشکل دارند مشکل آنها را برطرف کنیم و زمینهای جدید بیاوریم که بتوانیم به مردم اختصاص بدهیم و مشکل آنها را برطرف کنیم.
نظر شما