کشورهای جهان با بیشترین کمبود آب در ۲۰۲۴

کشورهای جهان با بیشترین کمبود آب در سال ۲۰۲۴ طبق گزارش‌های جهانی مصر، عراق، ایالات متحده آمریکا و هند هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نزدیک به دوسوم جمعیت جهان در حال حاضر حداقل به مدت یک ماه در سال با کمبود آب روبه‌رو هستند و حدود نیمی از این جمعیت تا سال ۲۰۲۵ ساکن مناطقی با کمبود آب خواهند بود. به احتمال زیاد نیز ۷۰۰ میلیون نفر تا سال ۲۰۳۰ به‌دلیل اضطراب شدید آبی از دیار خود آواره خواهند شد و از هر چهار کودک در سراسر جهان یک نفر تا سال ۲۰۴۰ در مناطقی با کمبود شدید آب زندگی خواهد کرد. تغییرات آب‌وهوایی، رشد جمعیت و سیاست‌های دولت مقصر اصلی این کمبود آب است.

کشورهای مواجه با کمبود آب در سال ۲۰۲۴

مصر به رودخانه نیل دسترسی دارد که حدود ۹۳ درصد از منابع آبی کشور را تأمین می‌کند، با این حال احداث سد بزرگ رنسانس اتیوپی در سمت بالایی این رودخانه تهدیدی برای توانایی تأمین آب آن به‌شمار می‌رود. این سد به‌عنوان یک نیروگاه برق‌آبی برای تأمین ۶۰۰۰ مگاوات برق برای دوسوم جمعیت بدون برق این کشور در نظر گرفته شده است، با این حال می‌تواند اثرات فاجعه‌باری داشته باشد. با پر شدن مخازن، جریان آب در پایین دست رودخانه کاهش پیدا می‌کند و چنانچه پنج سال طول بکشد تا این سد پر شود، مصر حدود ۳۶ درصد از منابع آب و نیمی از زمین‌های کشاورزی خود را از دست خواهد داد.

عراق برخلاف اینکه شهر بصره آن زمانی به ونیز شرق مشهور بود، منطقه‌ای با تنش آبی بالا در نظر گرفته می‌شود. این کشور حدود ۹۸ درصد از آب‌های سطحی خود را از رودخانه‌های دجله و فرات تأمین می‌کند که از ترکیه سرچشمه می‌گیرد. مشکلات کم‌آبی این کشور در دهه ۱۹۷۰ و زمانی آغاز شد که ترکیه پروژه جنوب شرقی آناتولی را برای ساخت ۱۹ نیروگاه راه‌اندازی کرد و عراق غرامت عادلانه‌ای دریافت نکرد. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۴۰، رودخانه‌های دجله و فرات به‌طور کامل خشک شوند.

کشورهای جهان با بیشترین کمبود آب در ۲۰۲۴

ایالات متحده آمریکا طبق گزارش‌های مؤسسه منابع جهانی، کمبود آب کم تا متوسط دارد، با این حال تفاوت‌های قابل‌توجهی درون مرزهای این کشور در زمینه میزان کمبود آب وجود دارد. منطقه غربی آمریکا از جمله کالیفرنیا، به‌دلیل خشکسالی استثنایی با کاهش عرضه آب روبه‌رو شده و این رویداد به‌واسطه تغییرات آب‌وهوایی تشدید شده است، علاوه‌بر این، دولت فدرال به‌منظور حفاظت از گونه‌های ماهی بومی، سیاستی را اعمال کرد که طبق آن آب رودخانه کلامات در مرز اورگان-کالیفرنیا قطع شد، ازآنجاکه حدود ۸۵ درصد از زمین‌های کشاورزی این منطقه برای آبیاری به آب این رودخانه متکی است، این سیاست کشاورزان را با چالش بزرگی روبه رو کرده است.

هند کشوری با تنش آبی شدید است. این کشور ۱۸ درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده، اما تنها ۴ درصد از آب شیرین جهان را در اختیار دارد. با کلنگ خوردن پروژه بزرگ چین در سال ۲۰۲۱ برای ساخت یک نیروگاه برق‌آبی قدرتمند در بالادست رودخانه براهماپوترا، این وضعیت به‌زودی بدتر خواهد شد. این رودخانه از تبت به‌سمت هند می‌رود و حدود ۳۰ درصد از آب این کشور را تأمین می‌کند. پروژه یادشده آب برهماپوترا را تا ۶۰ درصد کاهش خواهد داد و این امر به کمبود آب در هند سرعت می‌بخشد.

کد خبر 818135

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.