سال گذشته شاهد روند کاهشی نرخ بیکاری در کرمانشاه بودیم

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از روند کاهشی نرخ بیکاری کرمانشاه در سال گذشته خبر داد و گفت: برای امسال ایجاد بیش از ۲۶ هزار فرصت شغلی را هدف‌گذاری کرده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، مختار احمدی امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سال گذشته روند کاهشی بیکاری در استان را شاهد بودیم، بگونه‌ای که در فصل بهار کاهش ۵.۲ درصدی، در فصل تابستان کاهش ۳.۳ درصدی و در فصل پاییز کاهش ۱.۷ درصدی نرخ بیکاری را نسبت به مدت مشابه سال ماقبل آن شاهد بودیم، اما در فصل زمستان نرخ بیکاری استان حدود ۲.۳ درصد افزایش داشت.

وی افزود: نرخ بیکاری استان کرمانشاه در فصل بهار سال گذشته ۱۰.۲ درصد، در فصل تابستان ۱۰.۳ درصد، در فصل پاییز ۱۱.۲ درصد و در فصل زمستان ۱۷.۴ درصد بود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه از معدود استان‌هایی است که کاهش نرخ بیکاری را برنامه محور دنبال می‌کند و سند اشتغال تدوین شده دارد، خاطرنشان کرد: بر اساس این سند در سال گذشته ایجاد ۳۴ هزار و ۵۱۷ شغل ناخالص را هدف گذاری کردیم که بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه رصد این میزان هدف گذاری تحقق ۱۱۸ درصدی داشته و در مجموع سال گذشته ۴۰ هزار و ۵۶۰ شغل برای استان کرمانشاه در سامانه رصد به ثبت رسیده است.

احمدی از راستی‌آزمایی اشتغال ثبت شده در این سامانه با هدف جلوگیری از ثبت افراد تکراری خبر داد و تاکید کرد: ۹۶ درصد اشتغال ثبت شده کرمانشاه در سامانه رصد صحت داشته و تنها چهار درصد انحراف داشتیم.

وی تصریح کرد: سال گذشته و بر اساس آمار تأمین اجتماعی حدود ۹۰۰۰ نفر افزایش بیمه شده اجباری حاصل از ایجاد اشتغال داشتیم که باعث شد پوشش بیمه تأمین اجتماعی استان کرمانشاه از ۳۸ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۳۹.۳ درصد در پایان سال گذشته افزایش پیدا کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه درباره تفاوت آمار بیمه شدگان اجباری و آمار ثبت شده در سامانه رصد، تاکید کرد: تعدادی از افرادی که مشغول به کار می‌شوند در حوزه اصناف یا مشاغل خانگی هستند که الزام بیمه ندارند، از سوی دیگر تعدادی از شاغلان نیز از بیمه روستاییان و عشایر برخوردار می‌شوند.

احمدی در پاسخ به این سوال که چرا تأثیر این میزان اشتغال‌زایی در نرخ بیکاری استان چندان مشهود نیست، اضافه کرد: برای هریک درصد کاهش نرخ بیکاری به ایجاد هشت هزار شغل خالص نیاز داریم در حالی که مشاغل ثبت شده در سال گذشته ناخالص بوده است و در کنار آن احتمال ریزش مشاغل قبلی نیز وجود دارد.

وی از هدف‌گذاری برای ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری استان در سال جاری خبر داد و اضافه کرد: طبق اطلاعاتی که از دستگاه‌ها اخذ شده برای امسال ایجاد ۲۶ هزار و ۲۴۷ شغل را هدف گذاری کرده‌ایم که امیدواریم محقق شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه ادامه داد: امسال تمرکز ویژه‌ای بر اشتغال فارغ‌التحصیلان است، به نحوی که مقرر شده بیش از ۱۴ درصد اشتغالی که دستگاه‌ها به ثبت می‌رسانند، از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی باشد.

پرداخت ۷۰۰۰ میلیارد تسهیلات اشتغالزایی در کرمانشاه

احمدی عنوان کرد: سال گذشته بالغ بر هفت هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در استان پرداخت شده که شامل تسهیلات تبصره ۱۶، تبصره ۱۸، مشاغل خانگی و تسهیلات سفر رئیس جمهور بوده است.

وی از تسهیلات یازده هزار میلیارد تومانی سفر رئیس جمهور برای استان خبر داد و تاکید کرد: تاکنون حدود ۴,۴۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است و با توجه به دو ساله بودن فرصت پرداخت این تسهیلات، امیدواریم تا پایان این موعد شاهد جذب تسهیلات در نظر گرفته شده برای استان باشیم.

سهم کمتر از پنج درصدی تعاونی‌ها از اقتصاد کرمانشاه

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با اشاره به وضعیت تعاونی‌های کرمانشاه از وجود ۳۲۰۰ تعاونی فعال در استان خبر داد و تصریح کرد: بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت استان را تحت پوشش دارند و اشتغالزایی آنها نیز بالغ بر ۵۰ هزار نفر است.

احمدی با بیان اینکه این تعاونی‌ها در حوزه تولید، توزیع، مصرف، مسکن، بهداشت و عمران هستند، اضافه کرد: تنها حدود ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت استان تحت پوشش تعاونی‌های مرزنشین هستند.

وی از ایجاد ۵۶ تعاونی جدید استان در سال گذشته با اشتغال‌زایی ۱۸۵۰ نفر خبر داد و اضافه کرد: بعضی تعاونی‌های استان در زمینه صادرات نیز فعالیت دارند که صادرات تعاونی‌های کرمانشاه سال گذشته به حدود ۶۳ میلیون دلار رسید.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه یکی از اقداماتی که امسال با جدیت پیگیری می‌شود را تلاش برای افزایش سهم تعاونی‌ها از اقتصاد استان اعلام و اظهار کرد: سهم بخش تعاون از اقتصاد باید نزدیک به ۲۵ درصد باشد، این سهم در کرمانشاه و در کل کشور کمتر از پنج درصد است.

احمدی از آخرین وضعیت پروژه‌های شستا که از زیرمجموعه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است یاد کرد و ادامه داد: شستا چهار پروژه اصلی در استان دارد که یکی از آنها سیمان غرب بوده و از واحدهای بسیار فعال و خوب به شمار می‌رود.

وی یکی دیگر از این پروژه‌ها را کاغذ غرب اعلام و اضافه کرد: مقرر شده است این طرح در صورت اجرا نشدن به سرمایه‌گذار واگذار شود و اکنون نیز یک سرمایه‌گذار برای این پروژه اعلام آمادگی کرده است.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه برای پروژه بیستون تأمین نیز مقرر شده است بانک رفاه منابعی را پرداخت کند که البته تاکنون پرداخت نشده است، گفت: طبق پیگیری که انجام داده‌ایم بانک رفاه مشکلی برای پرداخت این منابع ندارد.

احمدی ادامه داد: کارخانه اسیدسیتریک نیز اکنون تولید آزمایشی را انجام می‌دهد و نزدیک به ۷۰ نفر نیز در آن مشغول به کار هستند و پیگیری برای تولید صنعتی آن نیز در دست اقدام است. ما نیز پیگیر پروژه‌های شستا در استان هستیم.

تکمیل ورزشگاه کارگران تا شش ماه آینده

وی با اشاره به سه ورزشگاهی که برای رفاه کارگران در سطح استان وجود دارد، افزود: دو ورزشگاه اکنون فعال است. اگرچه بخش استخر مجموعه ورزشی کارگران واقع در سه راه حافظیه نیز فعال بوده و در حال استفاده است، اما بخش‌های دیگری از آن هنوز تکمیل نشده است.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه وزیر کار در سفر اخیر خود به استان بازدیدی از این پروژه داشت، تاکید کرد: در آن زمان پیشرفت این پروژه حدود ۷۵ درصد بود که اکنون بیشتر شده است.

احمدی از تصویب ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این پروژه خبر داد که ۱۵ میلیارد تومان آن ملی و مابقی استانی است و گفت: امیدواریم با تخصیص به موقع منابع، این پروژه ظرف شش ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

کد خبر 749776

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.