۲ برابر کردن ظرفیت شبکه‌های برق شهری با تکنیکی نادر

شبکه‌های قدیمی برق شهرها را می‌توان با تکنیکی نادر به نام «بازرسانی پیشرفته» احیا کرد که شامل جایگزینی خطوط برق موجود با کابل‌های ساخته شده از مواد پیشرفته است که به‌طور قابل‌توجهی ظرفیت شبکه را افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، با معرفی طیف گسترده‌ای از گزینه‌های انرژی جایگزین در سراسر جهان، دولت‌ها به‌دنبال راه‌هایی برای بهبود و گسترش سیستم شبکه‌های برق هستند، به‌ویژه که بسیاری از زیرساخت‌های این شبکه‌ها منسوخ و از چند مرکز اصلی انرژی ساخته شده‌اند. از سوی دیگر اجرای بیشتر پروژه‌های انرژی سبز در مکان‌های دور هم‌چون مناطق روستایی و فراساحلی، اطمینان از رسیدن انرژی به شبکه را برای توزیع دشوارتر می‌شود. به این ترتیب بسیاری از کارشناسان انرژی بر این باور هستند که آماده‌سازی شبکه‌ها برای رشد سریع ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر کشورها، نیازمند بازنگری کامل است. در این راستا می‌توان از تکنیکی برای ارتقای خطوط قدیمی برق بهره برد که به‌ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ساخت خطوط برق جدید به‌واسطه تشریفات اداری و سایر محدودیت‌ها اغلب یک دهه یا بیشتر طول می‌کشد، با این حال جایگزینی خطوط برق موجود با کابل‌های ساخته شده از مواد پیشرفته می‌تواند ظرفیت شبکه را در بسیاری از نقاط دو برابر و آن‌ها را به پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر بیشتری متصل کند. به این تکنیک بازرسانی پیشرفته گفته می‌شود که جایگزین رویکرد سنتی برای ساخت خطوط انتقال برق خواهد شد.

دوبرابر کردن ظرفیت شبکه برق با تکنیکی نادر

این تکنیک نسبت به ساخت خطوط برق جدید سریع‌تر و ارزان‌تر است، کمتر اختلال ایجاد می‌کند و برای زیرساخت‌های جدید نیازی به تأییدیه نظارتی ندارد. چندین شرکت انرژی در سراسر جهان عملیات بازرسانی را اجرا کرده و اثربخشی آن را در کاهش خطرات آتش‌سوزی، کاهش هزینه‌ها و دو برابر کردن ظرفیت شبکه نشان داده است.

اجرای تکنیک بازرسانی پیشرفته

اکثر خطوط برق از هسته‌های فولادی پوشیده شده با رشته‌های آلومینیومی تشکیل شده‌اند، با این حال بعضی از شرکت‌ها کابل‌های خلاقانه‌ای را توسعه داده‌اند که از هسته‌های کوچک‌تر و سبک‌تر مانند فیبر کربن استفاده می‌کند که ظرفیت انتقال انرژی بیشتری را نسبت به آلومینیوم دارند. این فناوری در کشورهایی هم‌چون ایالات متحده موجود است، اما بسیاری از شرکت‌های بزرگ به دلیل ناآشنایی با مواد و ترس از محدودیت‌های نظارتی و بوروکراتیک تمایلی به تغییر آن ندارند.

مهم‌تر از همه این‌که تعویض خطوط انتقال قدیمی می‌تواند به‌سرعت انجام شود و نیاز به تأیید مقررات برای زیرساخت‌های جدید برق را منتفی می‌کند. این تکنیک همچنین به‌طور قابل‌توجهی ارزان‌تر از تعمیرات اساسی زیرساخت‌ها است و تقریباً نیمی از قیمت ساخت خطوط جدید هزینه دارد.

تخمین زده می‌شود اگر شرکت‌های برق از هم‌اکنون شروع به جایگزینی هزاران مایل خطوط برق کنند، می‌توانند تا سال ۲۰۳۵ چهار برابر میزان فعلی به ظرفیت انتقال نیرو اضافه کنند. انتظار می‌رود این پروژه‌ها خطرات آتش‌سوزی جنگلی را نیز کاهش دهد.

استفاده از مواد کابلی نوآورانه مشکل انتقال را به‌طور کامل حل نخواهد کرد، زیرا بسیاری از پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر در مناطق تولید انرژی غیرمتعارف قرار دارند که بسیار دور از زیرساخت شبکه موجود برای اتصال قرار دارند.

دوبرابر کردن ظرفیت شبکه برق با تکنیکی نادر

با افزایش قابل‌توجه ظرفیت زیرساخت‌های موجود می‌توان اطمینان حاصل کرد که سرمایه‌گذاری‌ها در پروژه‌های انرژی سبز هدر نمی‌رود، زیرا تأمین‌کنندگان در انتظار اتصال هستند و با افزایش تقاضا، انرژی بیشتری در سراسر کشورها توزیع خواهد شد.

با این حال برای به‌کارگیری تکنیک بازرسانی پیشرفته، شرکت‌های برق باید رگولاتورهایی را در اختیار داشته باشند که اغلب در مورد تأیید فناوری‌های جدید محتاطانه عمل می‌کنند. علاوه بر این، از آنجا که سیم‌ها گران‌تر از سیم‌هایی هستند که در حال حاضر استفاده می‌شوند، تردیدهایی نسبت به سرمایه‌گذاری پول در این تکنیک وجود دارد. به‌دلیل فقدان قطعیت در مورد سطح تقاضای رو به رشد انرژی در بخش‌های مختلف نیز بسیاری از تنظیم‌کننده‌ها ممکن است هزینه بالای محافظت از شبکه در آینده را یک حرکت پر ریسک بدانند.

کد خبر 744702

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.