به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، تیران و کرون در ۴۵ کیلومتری غرب اصفهان قرار گرفته که صنعت، کشاورزی و گردشگری از محورهای اصلی توسعه اقتصادی و فرهنگی به حساب میآید.
تولیدات کشاورزی و صنعتی در این شهرستان قابلیت صادراتی داشته و توانسته در مجامع بین المللی خوش بدرخشد و در سطح ملی نیز حائز رتبه بوده است.
این شهرستان در عرصه گردشگری تاریخی، گردشگری دینی و فرهنگی، گردشگری سلامت، گردشگری طبیعی گردشگری کشاورزی جایگاه مهمی دارد که میتواند یک صنعت کاربردی بشود.
تیران و کرون مسیر توسعه را شتابان طی میکند و تیم اداری این شهرستان به دنبال تسهیل شرایط برای تحقق برنامه بلند مدت هستند. آنچه در ادامه میخوانید حاصل گفتوگوی خبرنگار ایمنا با علی محمدی کیا، فرماندار تیران و کرون است.
ایمنا: در حوزه کشاورزی چه اقدامات پایه و زیرساختی در حال انجام است؟
محمدی کیا: توسعه کشاورزی در شهرستان تیران و کرون با رویکرد ابزارهای نوین در حال انجام است که بخشهای روستایی این منطقه نیز از خدمات زیرساختی آن بهره مند شدهاند.
توسعه ایستگاههای گاز و احداث ۴۵ کیلومتر خط گاز به عنوان اقدامات زیرساختی برای توسعه کشاورزی و دامپروری مشهود بوده که روستاییان نیز از این خدمت بهره مند شده و افت فشار گاز احتمالی نخواهند داشت.
احداث و توسعه پست برق از جمله خدمات دیگر در حوزه انرژی برای بخش کشاورزی و دامپروری بوده که مثل گاز برای مردم ساکن روستاها نیز منفعت دارد.
زمینه سازی برای تکمیل حلقه تولید با حمایت از این سرمایه گذاران مثل ایجاد گلخانه از دیگر اقدامات در حال انجام است که سودآوری و اشتغال را به همراه دارد از این رو بخش خصوصی در عرصه صنایع تبدیلی، بسته بندی و برند سازی فعال خواهد شد.
چنین اقداماتی میتواند فرصتهای سرمایه گذاری و صادراتی را توسعه دهد و منجر به سودآوری و منفعت خواهد بود که منافع آن متوجه مردم شهرستان و سرمایهگذاران است.
ایجاد پایانه صادراتی غرب استان اصفهان در همین راستا برنامه ریزی و پایه گذاری خواهد شد تا اینکه شرایط فروش و عرضه به بازارهای اصلی داخلی و خارجی تسهیل شود.
ایجاد شهرک صنایع غذایی برای صنایع تبدیلی در زمینی به وسعت ۷۰ هکتار مورد مطالعه قرار گرفته و بزودی با مشارکت بخش خصوصی راه اندازی و فعالیت آن آغاز میشود.
با این نگاه و عزم جدی که در مدیریت شهرستان وجود دارد تا دو سال آینده ظرفیت بخش کشاورزی در عرصه محصولات گلخانهای تا ۲ برابر وضع فعلی رشد پیدا میکند.
علوم دانش بنیان در توسعه اقتصادی تیران و کرون چه جایگاهی دارد؟
محمدی کیا: توسعه صنعتی و کشاورزی بر پایه دانش بنیان از فرصتهای اساسی توسعه اقتصادی در این شهرستان هستند که بهره وری را افزایش میدهد که در بخش کشاورزی کشت هیدروپونیک مورد توجه و سرمایه گذاری قرار گرفته و در این حوزه گروههای علمی برای تقویت این فرصت فعال شدهاند.
ایجاد مجموعه تحقیقاتی در حوزه کشاورزی از جمله فعالیتهایی است که میتواند اقتصاد کشاورزی را پویا تر کند و از ظرفیت روز بیشتر بهره ببرند.
کاهش مصرف آب و استفاده کمتر از سموم در کشاورزی و همچنین استفاده از تکنولوژیهای روز در همه مراحل کاشت، داشت و برداشت و صنایع تبدیلی مورد توجه است.
در بخش صنعتی نیز وضعیت خوبی را در حوزه علوم دانشبنیان داریم که چهار شرکت در این منطقه توسعه خود را در این حوزه قرار دادهاند.
ایمنا: چه وضعیتی در حوزه اشتغال شهرستان تیران و کرون داریم؟
محمدی کیا: کشاورزی و صنایع دو بخش مهم تولیدی و اقتصادی این شهرستان هستند که با بوم و آمایش سرزمینی سازگار بوده و شاهد تحولات جدی در این عرصه هستیم.
کشاورزی با محوریت ایجاد گلخانه و کاشت گیاهان دارویی دنبال میشود و صنعت با تاکید بر صنایع غیر آلاینده و دانش بنیان که دستاوردهای خوبی در این دو حوزه داشتهایم.
ارزش افزوده خوبی را این دو بخش اقتصادی در تیران و کرون داشته و سعی شده با توسعه زیرساختها به این عرصه کمک شود.
ایمنا: بازار مسکن در تیران و کرون چه وضعیتی دارد؟
محمدی کیا: یکی از نیازهای اساسی و دغدغههای مردم تأمین مسکن است که توسعه و رونق این عرصه با تعریف ۱۲ پروژه مسکن روستایی و سه پروژه مسکن در شهرهای تیران، رضوانشهر و عسگران توانسته این نیاز را تأمین و مشکل خانه را رفع کند.
در شهر تیران با الحاق ۳۷ هکتار زمین به مجموعه بافت مسکونی شهری و در رضوانشهر با اختصاص زمین مسکونی به احداث خانه برای مردم شاهد ساخت و سازها خواهیم بود.
اجرای طرحهای تشویقی دولت مثل مسکن خانوارهای دارای سه فرزند به تقویت این صنعت میانجامد که قرعه کشی اختصاص زمین در آن انجام شده است.
ساخت و ساز مسکن در بافت مرکزی سه شهر مورد توجه بوده تا اینکه نخواهیم شهرها را به صورت طولی گسترش دهیم و مشکلات ساز شود.
در شهر عسگران به دلیل نبود زمین ملی و مسکونی، با همکاری مالکان خصوصی و شهرداری، زمین به طرح مسکن سازی اختصاص مییابد و شاهد مسکن سازی در آن شهر خواهیم بود.
خانههای در دستور کار طی دو سال آینده همه به بهره برداری میرسد و قابل استفاده از متقاضیان خواهد بود.
ایمنا: مهمترین اقدام مدیریت شهرستان را در دوره جدید تشریح کنید
محمدی کیا: توسعه شهری و روستایی با نگاه محرومیت زدایی انجام میشود و مردم نقش محوری در انجام امور دارند که تشکیل شوراهای اداری روستایی به عنوان نقطعه قوت در این شهرستان مطرح است که موضوعات هر روستا با حضور مسئولان شهرستانی بررسی میشود.
زیرساختها در این شهرستان در حال توسعه بوده و بسیاری از مطالبات مغفول مانده در حال پیگیری بوده که احداث بیمارستان تخصصی در این منطقه از جمله آن بوده و بخش خصوصی، خیرین و دولت در آن دخیل است.
توسعه راه سازی و بهبود وضعیت راههای شهرستان و زیرساختهای انرژی در حال پیگیری است که در سفر استاندار به این منطقه شرایط پیگیری را تسهیل کرد و شاهد نتایج آن هستیم.
مسکن سازی اقدامی مهم برای تأمین نیاز مردم و در راستای سیاستهای دولت سیزدهم میباشد که چهار پروژه روستایی و سه پروژه شهری در این خصوص مطرح هستند.
ایمنا: سرمایه اجتماعی و مشارکت مردمی در تیران و کرون چه سطحی دارد؟
محمدی کیا: همراهی مردم در سرمایه گذاری پروژههای اقتصادی حائز اهمیت بوده و شاخص خوبی دارد که توانسته به تولید و اشتغال شهرستان کمک کند اما در بخش احداث مسکن با توجه به اینکه زمین هم در تملک دارند اما همکاری خوبی از برخی مالکان نداشتهایم و همین موضوع به کمبود خانه منجر شده است.
از مالکان زمین تقاضا میشود تا نسبت به ساخت و ساز اقدام و به رفع نیاز مسکن کمک کنند.
در حوزههای فرهنگی و اجتماعی مشارکت خوبی را از سوی مردم داریم که در مناسبتهای ملی و مذهبی مشهود بوده و در سطح روستاها سطح بالایی را از تعاملات اجتماعی را داریم.
ایمنا: دغدغه اصلی مردم تیران چیست؟
محمدی کیا: یکی از دغدغههای مردم این شهرستان توسعه خدمات بهداشتی و درمانی و احداث بیمارستان تخصصی میباشد که شهروندان تیرانی پیگیری خوبی در این خصوص داشتهاند که بیمارستان امام رضا (ع) به سرانجام برسد.
بیمارستان بهنیا در حال حاضر خدمت رسانی دارد، دانشگاههای علوم پزشکی نیز همکاری خوبی داشتهاند و نقش خیران نیز مؤثر بوده است و از آن استفاده میشود.
احداث بیمارستان امام رضا (ع) با امکانات بیشتر در دستور کار قرار گرفته است و سرمایهگذاران بخش خصوصی احداث شهرک صنایع غذایی اعلام آمادگی کردند تا اینکه در تأمین ۴۰ درصد هزینههای این مرکز بهداشتی و درمانی همکاری کنند.
دولت نیز سهم خود را ایفا خواهد کرد و با پیگیریهای در حال انجام شاهد ادامه فرآیند ساخت و بهره برداری این پروژه خواهیم بود.
در حوزه راهداری با توجه به حجم بالای ترددها و لزوم بهسازی مسیرهای مواصلاتی پروژههای مهم راهداری در دستور کار قرار گرفته و ورودی شرقی و غربی شهرستان به سمت جاده کمربندی اصلاحات خواهد داشت.
پس از احداث تقاطع غیرهمسطح ورودی شرقی تیران توسط شهرداری ادامه اصلاحات و احداث جاده توسط راهداری و حمل و نقل جادهای در حال انجام است که این پروژه شرایط خوبی را برای شهر و مسافران ایجاد میکند.
نظر شما