باز کردن جعبه سیاه ترور در دمشق

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _چهارشنبه پانزدهم فروردین ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «رژیم خبیث صهیونیستی را پشیمان خواهیم کرد» نوشت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت شهادت سردار رشید اسلام، سرلشکر پاسدار محمدرضا زاهدی و جمعی از هم‌رزمان وی به‌دست رژیم غاصب و منفور صهیونیست، تأکید کردند: آنها را از این جنایت و امثال آن پشیمان خواهیم کرد، به حول و قوه الهی. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:

«بسم‌الله الرحمن الرحیم
سردار رشید و فداکار اسلام، سرلشکر پاسدار محمدرضا زاهدی، در کنار همرزم بزرگوارش سردار محمد هادی حاج رحیمی، با جنایت رژیم غاصب و منفور صهیونیست به شهادت رسیدند. سلام و رحمت خدا و اولیائش بر آنان و دیگر شهیدان این حادثه و لعنت و نفرین بر سردمداران رژیم ظالم و متجاوز. شهیدان ما از خداوند مهربان خود، نشان قبول مجاهدتِ درازمدت خود را دریافت کردند و هم‌اکنون در جمع اولیا و صلحاء، متنعم به نِعَم الهی‌اند. سردار زاهدی از دهه شصت در میدان‌های خطر و مجاهدت، چشم انتظار شهادت بود. آنها چیزی را از دست نداده و پاداش خود را دریافت کرده‌اند، ولی غم فقدان آنان برای ملت ایران بویژه هر که آنان را می‌شناخت سنگین است. رژیم خبیث به دست دلاورمردان ما مجازات خواهد شد. آنها را از این جنایت و امثال آن پشیمان خواهیم کرد به حول و قوه الهی.
والسلام علی عبادالله الصالحین / سید علی خامنه‌ای / ‏۱۴ فروردین ۱۴۰۳»

باز کردن جعبه سیاه ترور در دمشق

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «باران موشک و پهپاد جبهه مقاومت بر سر پایگاه‌های نظامی رژیم صهیونیستی» نوشت: در پی حمله به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق سوریه، خبرها حاکی از حملات موشکی و پهپادی جبهه‌های مقاومت به مواضع رژیم آپارتاید اسرائیل در اراضی اشغالی و حامی اصلی آن، آمریکا، در سوریه است.

یک روز پس از حمله به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق سوریه، مقاومت اسلامی عراق در واکنش به کشتارهای اشغالگران در غزه و در چارچوب مقاومت خود در برابر اشغالگری، یک پایگاه هوایی صهیونیست‌ها در داخل فلسطین اشغالی را هدف قرار داد. مقاومت اسلامی عراق بامداد سه‌شنبه با تاکید بر اینکه این عملیات با پهپاد انجام شده است، افزود پایگاه هوایی «تل نوف» رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی را هدف قرار داده است.

مقاومت عراق در بیانیه خود با تاکید بر اینکه این هدف قرار دادن در حمایت از مردم غزه و در پاسخ به کشتارهای صهیونیست‌ها علیه غیرنظامیان بی‌دفاع فلسطینی صورت می‌گیرد، افزود: در تکمیل مرحله دوم عملیات مقاومت در برابر اشغالگری، به نابودی مواضع دشمن ادامه می‌دهد.

مقاومت همچنین صحنه‌هایی از پرتاب پهپاد خود در ۳۱ مارس ۲۰۲۴ (۱۲ فروردین ۱۴۰۳) به سمت ام الرشراش (ایلات) در جنوب فلسطین اشغالی را منتشر کرد.

همچنین رسانه‌های عبری از اصابت چند موشک به فرودگاه نظامی «رامون» در «نقب» واقع در جنوب اراضی اشغالی فلسطین خبر دادند. کانال ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد: چند موشک به فرودگاه نظامی رامون در نقب شلیک شد.

باز کردن جعبه سیاه ترور در دمشق

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «باز کردن جعبه سیاه ترور در دمشق» نوشت: مقاومت فلسطینی در تمام روزهای اشغال بیمارستان توانسته بود به یک سازگاری قابل‌توجه میان آتش دشمن و ضربات وارده رسیده و سازمان رزم خود را نیز منظم کند، این تحولات به معنای شکست راهبردی صهیونیست‌ها در غزه بود، هم‌زمان با اعلام خروج متجاوزین از الشفاء یک خبر دیگر نیز منتشرشده و مقامات اطلاعاتی آمریکا از برگزاری یک جلسه مشترک مجازی با طرف صهیونیست خبر دادند. این جلسه مجازی با حضور ران درمر، وزیر امور استراتژیک و تزاخی هانگبی رئیس شورای امنیت ملی اسرائیل با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا برگزارشده است.

آمریکایی‌ها هیچ توضیحی درباره این جلسه به بیرون درز ندادند، اما ران درمر مشاور ترامپ در ترسیم نقشه ترور و شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی بوده و از سویی در حال حاضر نقش جعبه سیاه نتانیاهو را در جنگ غزه دارد. امریکایی‌ها پیش از اجرای برنامه ترور در دمشق به صورت مدام به صهیونیست‌ها فشار وارد می‌کردند که تنش‌ها در غزه را کمتر کرده تا محور مقاومت قابل‌کنترل گردد، از نگاه مقامات اطلاعاتی امریکایی اقدامات تصاعدی و خشونت‌زا در غزه نقش معکوس خواهد داشت.

همین راهبرد باعث ایجاد اختلاف‌نظر میان رژیم صهیونیستی و امریکایی‌ها در مدل مواجهه با رفح شده بود، آمریکا در آن نقطه اعتقاد داشت که فاز سوم جنگ باید به‌صورت محدود اجراشده، اما صهیونیست‌ها بر انجام اقدامات وحشیانه پافشاری داشتند، این اختلاف‌نظر پس از سفر گالانت (وزیر جنگ رژیم صهیونیستی) به آمریکا کاهش یافته و باعث کاهش احتمال تهدید در رفح گردید. در آن زمان مقامات امریکایی به وزیر جنگ صهیونیست‌ها توصیه کرده بودند که اگر این رژیم یک‌تنه وارد رفح شود اسرائیل وارد دوران «تن‌هایی استراتژیک» شده و علاوه بر از دست دادن حمایت عاطفی غرب در دوره پایان این مرحله از جنگ در باتلاق اختلافات درونی و بیرونی فرو خواهد رفت.

اما صهیونیست‌ها کاهش احتمال درگیری در رفح را به چه چیزی در دو جلسه با امریکایی‌ها تاخت زده‌اند؟ پاسخ به این سوال با افزایش اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی در لبنان و سوریه ارتباط دارد، به عبارتی مقامات امنیتی صهیونیست در این مرحله از جنگ، کاهش تنش در غزه را با افزایش ترور در بیرون از آن معامله کرده‌اند.

باز کردن جعبه سیاه ترور در دمشق

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «تا پیروزی» را برگزید و نوشت: یکی از موضوعاتی که در شفاف شدن صحنه جنگ مقاومت و رژیم صهیونیستی بسیار مؤثر است و برآوردها درباره واکنش‌های مقاومت به تهاجمات این رژیم را واقع‌بینانه می‌کند، احاطه و تسلط بر وضعیت دشمن صهیونیست است. چرا رژیم صهیونیستی در اقدامی که خلاف قوانین بین‌المللی و کنوانسیون ۱۹۶۱ است، ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق را مورد حمله قرار داد و تعدادی از فرماندهان نظامی ایران را که به دعوت رسمی دولت سوریه در این کشور حضور داشتند، به شهادت رساند؟

رژیم صهیونیستی در حال تلاش برای خروج از بحران است اما برای خروج از بحران دچار بحران شده است. یعنی صهیونیست‌ها هنوز نتوانسته‌اند یک ایده موفق برای خروج از بحرانی که از ۷ اکتبر درگیر آن شده‌اند، ارائه داده و اجرا کنند. صهیونیست‌ها در مخمصه‌ای بی‌سابقه گرفتار شده‌اند. اعتبار و هیمنه نظامی و امنیتی آنها به شدت مخدوش و معیوب شده است. توفان الاقصی، تجسم و تصویری از فروپاشی رژیم صهیونیستی بود و میزان آسیب‌پذیری ارتش پرادعای اسرائیل را نشان داد. در واکنش به این عملیات، صهیونیست‌ها تاکنون بیش از ۳۲ هزار انسان بی‌گناه را در غزه به شهادت رسانده‌اند، زن و بچه کشته‌اند! به بیمارستان‌ها حمله کرده‌اند و آب و برق را بر مردم غزه بسته‌اند. این در حالی است که مهاجرت معکوس در سرزمین‌های اشغالی آغاز شده است.

باز کردن جعبه سیاه ترور در دمشق

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود با تیتر «ترور دیپلماسی» نوشت: بعد از حمله بعدازظهر دوشنبه اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه، اکنون بزرگ‌ترین سوال در محافل رسانه‌ای و کارشناسی، واکنش متقابل ایران است؛ اینکه آیا تهران اساساً دست به واکنش متقابل هم‌وزن و هم‌سطح خواهد زد یا خیر؟ اگر چنین است، شدت و نوع واکنش چگونه خواهد بود؟ شاید برای اولین بار این گمانه و گزاره به شکل جدی مطرح است که تل‌آویو با حمله روز دوشنبه که در نوع خود بی‌سابقه محسوب می‌شود، در عمل منازعه را تا نقطه آغاز جنگ فراگیر و البته مستقیم با تهران کشانده است؛ چراکه این حمله و شهادت سرداران سپاه در ساختمان کنسولگری به معنای حمله مستقیم به خاک ایران محسوب می‌شود.

هرچند موضع‌گیری‌های وزارت امور خارجه و دیپلمات‌های کشور با محکومیت این حمله و محفوظ‌دانستن حق پاسخ‌گویی تهران همراه بود، اما عملاً مورد پذیرش برخی از چهره‌های سیاسی کشور واقع نشد؛ کمااینکه حمید رسایی به عنوان نفر سوم تهران در انتخابات مجلس دوازدهم، دوشنبه‌شب توییتی با این مضمون منتشر کرد که «مسئولین محترم از عبارت زمان و مکان مناسب برای جواب به اسرائیل خودداری کنند؛ این جمله دیگه حال‌به‌هم‌زن شده.»

حسین شریعتمداری نیز در یادداشتی از حمله به سفارتخانه‌های اسرائیل در کشورهای دیگر گفت که به به باور او «حق مسلم ایران» است تا اسرائیل از جغرافیای سیاسی جهان محو شود. به موازات این دست موضع‌گیری‌ها، در تجمعات مردمی دوشنبه‌شب تهران و برخی از شهرها شعار نابودی اسرائیل نیز سر داده شد. با این وجود اکنون فضای سیاسی، اجتماعی، امنیتی و دیپلماتیک کشور در حواشی خود، در نوعی از دوگانگی پیرامون نوع مواجهه و پاسخ متقابل قرار دارد؛ همچنان که یک جریان سیاسی از لزوم هوشیاری و عقلانیت سخن می‌گوید و بر این باور است که «اسرائیل از پاسخ ایران استقبال می‌کند تا ضربه بعدی را بزند و با واردکردن پای مستقیم آمریکا به جنگ، کل منطقه خاورمیانه وارد منازعه‌ای بی‌سابقه شود» و طیفی هم خواستار پاسخ متقابل است.

باز کردن جعبه سیاه ترور در دمشق

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «استراتژی خوف و رجا علیه اسرائیل» را برگزید و نوشت: به دنبال هدف قرار گرفتن بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق سوریه توسط جنگنده‌های اسرائیلی و به شهادت رسیدن هفت تن از مستشاران نظامی کشورمان در غروب دوشنبه ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۳، این پرسش مطرح می‌شود که پاسخ ایران به این اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی باید چگونه باشد تا هم بازدارندگی لازم ایجاد شود و هم این پاسخ منجر به گسترش دامنه جنگ نشود؟

سردار حسین علایی، فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه و استاد دانشگاه نیز معتقد است که شاید بهترین اقدام آن باشد که ایران اقدامات گسترده حقوقی، بین‌المللی و دیپلماتیک را علیه اقدام تروریستی اسرائیل انجام دهد. علایی توضیح داد: «از طرفی جمهوری اسلامی ایران باید تلاش کند تا با حفاظت و مراقبت از شهروندانش، اسرائیل را در ترور ایرانیان عزیز و پاسداران سرفراز، ناکام بگذارد. ایران باید فرض را بر این بگذارد که اسرائیل تصمیم گرفته است تا تمام پاسدارانی را که به کشورهایی مانند سوریه و لبنان سفر می‌کنند، ترور کند؛ بنابراین باید همه آنها را هوشیار کند تا از شیوه‌هایی استفاده کنند که دستگاه‌های جاسوسی اسرائیل پی به وجود و محل استفرار آنها نبرند.»

وی ادامه داد: «از سوی دیگر بهتر است که مقامات ایرانی هیچ حرفی از نوع واکنش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران و نیز نیروهای مقاومت نسبت به جنایات و ترورهای اسرائیل به میان نیاورند و هیچ عجله‌ای هم برای واکنش از خود بروز ندهند. درواقع باید با صبر و حوصله و با برنامه‌ریزی و بدون سر و صدا و تبلیغات، اقداماتی انجام دهند که اسرائیل بفهمد هیچ جنایتی بدون واکنش متناسب، فراموش نخواهد شد.» علایی تاکید کرد که اسرائیل باید همیشه نگران دریافت پاسخ به جنایاتش در همه ابعاد از سوی همه ظلم‌ستیزان جهان باشد، ولی نباید بداند که چگونه و با چه ابزاری و در چه زمانی و با چه تاکتیکی و علیه چه اهدافی این واکنش‌ها صورت خواهد گرفت.

باز کردن جعبه سیاه ترور در دمشق

کد خبر 740544

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.