صادرات ۱۷۱ میلیون دلار کالا از خراسان جنوبی

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: ۱۷۱ میلیون دلار کالا در سال‌جاری از این استان صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، احمد آریافر، امروز_ یکشنبه بیست‌وهفتم اسفند_در نشست خبری اظهار کرد: با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۲ از سوی مقام معظم رهبری به سال رشد تولید و مهار تورم، باید بر تولید متمرکز می‌شدیم و با توجه به این که سازمان صمت بیش از ۴۰ درصد گردش مالی کشور را دارد، با در نظرگرفتن تکالیف مشخص شده از نظر عملکردی با توجه به همه محدودیت‌ها در جایگاه خوبی قرار داریم.

وی گفت: واحدهای تولیدی خراسان‌جنوبی همواره پای کار بوده‌اند و در خصوص تولید کالاهای اساسی در صنایع معدنی، لاستیک و کاشی و سرامیک از نظر صدور پروانه‌ها رشد خوبی داشته‌ایم.

مدیر کل صمت استان خراسان‌جنوبی افزود: مزیت اصلی این استان معدن است و در زمینه صدور پروانه اکتشاف معادن با ۱۳۲ فقره در سال‌جاری رتبه اول کشور را کسب کرده‌ایم.

وی اظهار کرد: در زمینه صدور گواهی کشف معادن هم با ۳۹ فقره رتبه دوم و در زمینه صدور پروانه بهره‌برداری با ۴۰ مورد رتبه پنجم کشور را کسب کرده‌ایم.

آریافر گفت: در سال‌جاری برای ۴۳۵ نفر در حوزه معدن با صدور پروانه‌های بهره‌برداری معدنی اشتغال ایجاد شده است.

وی ادامه داد: شاخص سرمایه‌گذاری در زمینه صنعت براساس جواز تأسیس در استان ۲۸۳ درصد رشد دارد و در مجموع سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت و معدن نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است.

مدیر کل صمت خراسان‌جنوبی افزود: از ابتدای سال‌جاری پنج هزار واحد صنفی با اشتغال ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر در استان ایجاد شده اما برای رونق تولید، رشد این واحدهای صنفی خیلی منطقی نیست.

وی با اشاره به ۹۰۰ مصوبه رفع موانع تولید در استان و این که ۵۷ درصد آنها محقق شده است، گفت: در یک سال گذشته با توجه ویژه به رونق تولید، ۱۸۸ جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان برگزار شده که در برگزاری این جلسات رتبه برتر کشور را از آن خود کرده‌ایم.

آریافر گفت: احیای ۱۸ واحد صنعتی و ۲۸ معدن از دیگر اقدامات انجام شده در سال‌جاری است که در این راستا به ترتیب رتبه اول و دوم کشوری را کسب کرده‌ایم.

وی در خصوص پروژه‌های دهه فجر هم گفت: دهه فجر امسال از مجموع ۳۸ همت ارزش اقتصادی طرح‌های افتتاحی استان، ۲۱ همت متعلق به بخش صنعت و معدن بود و ۵۵ درصد ارزش طرح‌های افتتاحی استان متعلق به این سازمان است.

مدیرکل صمت خراسان جنوبی ادامه داد: با وجود همه محدودیت‌ها این ظرفیت را در استان داریم که نگذاریم یک کیلوگرم مواد معدنی به صورت خام از استان خارج شود و باید در این زمینه موانع پیش‌رو سرمایه گذاران را برداریم.

وی اظهار کرد: معتقدم در زمان حاضر معدن به صورت اسمی مزیت استان است و باید این موضوع در عمل زمینه ساز توسعه خراسان جنوبی شود.

آریافر با تاکید بر این نکته که باید از ظرفیت مسئولیت اجتماعی و درآمدهای مشمول مالیات معادن و صنایع به نفع مردم و در راستای توسعه استفاده شود، ادامه داد: سال جاری چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال با انتقال پرونده‌ها و حساب مالیاتی نصیب استان شد.

وی گفت: امسال ۱۷۱ میلیون دلار صادرات کالاهای تولیدی خراسان جنوبی بود که ۵۱ میلیون دلار بیشتر از تعهد استان در این خصوص است و این میزان صادرات از نظر ارزش ۸۱ درصد و از نظر وزن ۵۰ درصد رشد دارد.

مدیرکل صمت استان ادامه داد: ظرفیت خروجی کل صادرات از گمرکات استان ۶۰۷ میلیون دلار بوده که به لحاظ ارزش ۴۲ درصد و از نظر وزن ۵۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی متذکر شد: در سال جاری ۲ هزار و ۴۰۷ تماس با سامانه ۱۲۴ گرفته شده که منجر به تشکیل ۱۱۳ پرونده شده است.

آریافر با اشاره به این که از اواخر آذر ماه جلسات تنظیم بازار به صورت مرتب برگزار شد، افزود: برای تامین کالاهای اساسی در استان بحران و چالشی نداریم.

وی اضافه کرد: در قیمت‌های بعضی از کالاها در استان که در حوزه اختیار ماست و تاثیرپذیری از سطوح ملی ندارد تلاش شده که تغییری نداشته باشد.

مدیرکل صمت خراسان جنوبی با بیان این که میوه شب عید در استان از فردا ۲۸ اسفند با ۳۰ درصد تخفیف نسبت به قیمت بازار عرضه خواهد شد، ادامه داد: ۱۰۰ تن سیب و ۱۰۰ تن پرتقال برای تنظیم بازار ذخیره سازی شده است.

وی گفت: هر کیلوگرم سیب به قیمت ۲۰۰ هزار ریال و هر کیلوگرم پرتقال ۱۹۰ هزار ریال عرضه می‌شود.

آریافر از تشدید نظارت‌ها در ماه مبارک رمضان خبر داد و افزود: در تعطیلات نوروز نمایندگی‌های خودرو، مواد پروتئینی، مکانیک خودرو، قنادی‌ها، مؤسسات حمل و نقل و همه واحدهای صنفی به صورت کشیک ارایه خدمات خواهند داد.

وی افزود: ۱۷ هزار و ۱۰۸ بازدید از بازار استان در سال جاری انجام شده و در این بازدیدها ۸۴۱ پرونده تخلف تشکیل شده است.

مدیرکل صمت خراسان جنوبی تصریح کرد: هدف‌گذاری ما برای سال آینده این است که انتقال پساب تصفیه خانه بیرجند را وارد فاز اجرایی کنیم که با اعتبار ۲۰ هزار میلیارد ریال و به همت بخش خصوصی انجام خواهد شد.

وی گفت: اگر زیرساخت‌های گاز، برق و آب بخش معدن و صنعت را ایجاد کنیم، مشکلی برای توسعه صنعتی استان نخواهیم داشت.

آریافر با تاکید بر اینکه اقدام برای تکمیل زنجیره ارزش مواد معدنی در سال آینده را دنبال خواهیم کرد، افزود: این موضوع را با اجرای واحدهای جوار معدنی باید محقق شود.

وی با بیان اینکه بعضی از واحدهای معدنی استان در سامانه کاداستر تعیین تکلیف نشده اند، ادامه داد: تعداد زیادی از معادن بلاتکلیف هستند و پس گیری این معادن از افراد فاقد صلاحیت را شروع کردیم و سال آینده هم به جد ادامه خواهیم داد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان خراسان‌جنوبی ادامه داد: هفت معدن طلا در استان به ظرفیت بیش از ۶۴ میلیون تن داریم که در سه واحد آن شمش تولید می‌شود و معدن طلای خونیک که عملیات اجرایی آن دهه فجر امسال آغاز شد، سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: در سال جاری از محل مسئولیت اجتماعی معادن ۸۵۰ میلیارد ریال در استان هزینه شده است.

کد خبر 737052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.