افزایش ۱۰ هزار هکتاری فرسایش خاک در دشت مغان استان اردبیل

رئیس مرکز تحقیقات استان اردبیل گفت: اجرای مدیریت یکپارچه آبخیزداری و ارائه شیوه‌نامه‌های مدیریتی به‌منظور افزایش بهره‌وری با کاهش فرسایش انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، کمال شهبازی، ظهر امروز _دوشنبه چهاردهم اسفند_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: توسعه فرسایش شیاری و خندقی در شمال استان اردبیل در منطقه مغان در مساحتی بالغ بر ۱۰ هزار هکتار از اراضی حاصلخیز منطقه، اجرای هرچه سریع‌تر عملیات کاهش و مهار فرسایش را ضروری می‌سازد.

رئیس مرکز تحقیقات استان اردبیل گفت: بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد با توجه به شرایط منطقه و فعالیت شدید فرایندهای فرسایشی در آن نیاز به استفاده از اقدامات زیست مهندسی و اجرای مدیریت یکپارچه آب‌خیزداری و ارائه شیوه‌نامه‌های مدیریتی به‌منظور افزایش بهره‌وری با کاهش فرسایش است.

کمال شهبازی بیان کرد: گونه‌های گیاهی مناسب جهت احیای پوشش طبیعی برای مهار فرسایش شیاری و خندقی در شمال استان توسط محققان مرکز تحقیقات استان اردبیل معرفی شدند.

وی افزود: نتایج به دست آمده از پژوهش‌های اخیر نشان داد که تعدادی از گونه‌های گیاهان بومی خود منطقه به دلیل داشتن اندام‌های روزمینی و زیرزمینی می‌توانند در کنترل فرسایش در منطقه بسیار مؤثر باشند.

رئیس مرکز تحقیقات استان اردبیل خاطر نشان کرد: بر اساس مطالعات انجام گرفته توسط محققان حفاظت خاک و آبخیزداری مرکز مشخص شد گونه‌های گز پر شاخه، علف شور، درمنه معطر و خارشتر برای مهار فرسایش شیاری و خندقی در منطقه بسیار مناسب هستند.

شهبازی افزود: گونه‌های علف بره، زلف پیر ریش‌دار و ملیکای بلند با توجه به سازگاری به شرایط خشکی در منطقه و مقاومت بالا در مقابل جریان‌های تمرکز یافته فرسایشی می‌توانند در احیای پوشش گیاهی مناطق شمالی استان مورد استفاده قرار گیرند.

وی گفت: ترکیب گونه‌های گیاهی مختلف مورد مطالعه برای مهار فرسایش به دلیل توانایی هرکدام از آن‌ها در یک یا چند شاخص می‌تواند در احیایی مناطق خندقی استان به خصوص شمال استان بسیار مؤثر باشد.

کد خبر 733232

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.