ماهواره پارس ۱ با موفقیت پرتاب شد

ماهواره تحقیقاتی پارس ۱ مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده و صبح امروز توسط پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب «وستوچنی» روسیه به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار خورشید آهنگ با ارتفاع ۵۰۰ کیلومتر از سطح زمین تزریق شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ماهواره پارس ۱ امروز _پنجشنبه دهم اسفند_ توسط پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب «وستوچنی» روسیه به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار خورشید آهنگ با ارتفاع ۵۰۰ کیلومتر از سطح زمین تزریق شد.

بنا بر این گزارش، ماهواره پارس ۱، ماهواره‌ای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است. این ماهواره ۱۳۴ کیلوگرمی، از سری ماهواره‌های تحقیقاتی-سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران است و به‌منظور تصویربرداری کاربردی، توسعه بازار داده‌های سنجشی داخلی، و توسعه و آزمون فناوری‌های مورد نیاز ماهواره‌های سنجشی عملیاتی بومی طراحی و تولید شده است.

این ماهواره دارای سه دوربین تصویربرداری است و اطلاعات منابع زمینی را در سه محدوده طیفی مرئی، فروسرخ موج کوتاه و فروسرخ گرمایی دریافت می‌کند. دوربین طیف رنگی و فروسرخ موج کوتاه این ماهواره در کمتر از ۱۰۰ روز، ۹۵ درصد اراضی ایران را تصویربرداری می‌کند، همچنین دوربین با طیف فروسرخ گرمایی با قابلیت تصویربرداری در شب قادر است، کل اراضی ایران را در کم‌تر از ۴۵ روز تصویربرداری کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه ماهواره پارس یک با موفقیت پرتاب شد، گفت: در راستای توسعه همکاری‌های بین‌المللی با کشورهای مختلف، امروز شاهد پرتاب این ماهواره بودیم.

عیسی زارع‌پور اظهار کرد: ماهواره پارس ۱، یک ماهواره سنجش تصویربرداری است که به طور کامل در داخل کشور توسط کارشناسان و با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان در پژوهشگاه فضایی ایران ساخته شده است.

وی افزود: بعد از پرتاب، این ماهواره به جمع ماهواره‌ای سنجش کشور اضافه می‌شود و از تصاویر و داده‌ها می‌توانیم برای کاربردهای گوناگون استفاده کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: پرتاب ماهواره امروز هدیه وزارت ارتباطات و متخصصان در صنعت فضایی کشور برای مردم ایران بود که امیدواریم با دعای خیر آنان این مسیر را پرشتاب ادامه دهیم.

زارع‌پور با بیان اینکه در دو سال و یک ماه گذشته، ۱۲ پرتاب ماهواره انجام شده است، گفت: این تعداد، بیش از یک دهه پرتاب است که از سال ۹۰ تا تیر ۱۴۰۰ داشته‌ایم، این مسیر ادامه خواهد داشت برای سال آینده نیز رویدادهای فضایی متعددی پیش‌بینی کرده‌ایم.

وی تاکید کرد: صنعت فضایی کشور در مسیر توسعه خود پرشتاب به جلو می‌رود تا بتوانیم جایگاه کشورمان را در این صنعت ارتقا دهیم.

وی با بیان اینکه ماهواره‌برها و پایگاه‌های پرتاب در داخل کشور داریم، یادآور شد: پایگاه‌های فعلی امکان تزریق ماهواره در مدارهای خورشیدی هشت درجه ندارد، در همین راستا بزرگترین پایگاه غرب آسیا را در جنوب کشور می‌سازیم، ساخت آن در همین دولت آغاز شده است و اولین پرتاب را سال آینده یا حداکثر تا پایان این دولت، از این پایگاه انجام خواهیم داد تا امکان تزریق ماهواره در مدارهای مختلف فراهم شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ماهواره‌های مختلفی آماده شده است که نمونه آن ظفر و طلوع هستند، همچنین ماهواره‌هایی از بخش خصوصی را برای اولین بار تولید کرده‌ایم؛ در همین راستا با بخش خصوصی قراردادهایی برای خرید تضمینی داده‌های فضایی امضا کرده‌ایم که ماهواره‌های آن‌ها سال آینده پرتاب می‌شود.

وی ادامه داد: منظومه شهید سلیمانی را داریم که سال آینده ماهواره‌های آن آماده پرتاب می‌شود، سال آینده سالی پربار برای صنعت ماهواره کشور است. به گزارش ایمنا،

منبع: ایرنا

کد خبر 731852

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.