۱۴ کیلومتر عاشقی در مسیر جمکران/ میهمانی اشک‌ها و لبخندها اینجاست

چشم‌ها مروارید حسرت می‌ریزند از روزگاری که بدون موعود در دنیای سیاهی‌ها سرمی‌شود، اما لب‌ها از این همدلی‌ها و همراهی‌ها تبسم دارند. اینجا میهمانی اشک‌ها و لبخندهاست زمانی که عالم به انتظار لحظه ظهور موعودش نشسته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، چهل ساله به نظر می‌رسد و لباس سبزرنگی پوشیده. روی ویلچر از سرما خودش را جمع کرده و پرچم سرخ "یا مهدی" را روی سرش گذاشته است تا کمی از برف سپید نیمه شعبان در امان باشد.

رگ‌های دست‌هایش بیرون زده و صورتش از تقلا برای جلو رفتن میان جمعیت سرخ شده است، ذکر آشنایی اما از لبش نمی‌افتد.

جلوتر می‌روم و از روزگارش می‌پرسم. در یک تصادف قطع نخاع شده و روزها و ساعت‌ها را شمرده است تا نیمه شعبان برسد و خود را به اینجا برساند، به بلوار پیامبر اعظم (ص) که حرم مطهر بانوی کرامت را به مسجد جمکران متصل کرده و مسیر اصلی شادپیمایی نیمه شعبان امسال است.

از اصلی‌ترین حاجتش که می‌پرسم، یک لحظه ویلچر و پاهای ناتوان را از یاد می‌برد و چشم‌هایش پر از اشک می‌شود: «فقط ظهور دردهایمان را علاج می‌کند»

کم نیستند عاشقان و دل‌سوختگانی که روزها به شوق رسیدن نیمه شعبان لحظه شماری کرده‌اند؛ هریک حاجتی دارند و نام منجی عالم را بر لب زمزمه می‌کنند.

شهر قم از روز پنج‌شنبه میزبان انبوهی از زائران و میهمانان شهر بانوی کرامت است که به میعادگاه هر ساله منتظران یعنی مسجد جمکران آماده‌اند تا ندای تمنای ظهور را فریاد بزنند. انبوه جمعیت که در حرم حضرت معصومه (س)، مسجد مقدس جمکران و مسیرهای مواصلاتی این روزها در شهر قم با تمهیدات ویژه ترافیکی و خدماتی مدیریت شده حضور پیدا کرده‌اند.

از روز جمعه پیاده‌روی عاشقان بقیه الله در مسیر معنوی بلوار پیامبر اعظم آغاز شده است و ۴۴ غرفه در مسیر به خدمت‌رسانی مشغول هستند.

این شادپیمایی و پیاده‌روی معنوی حتی در روز یکشنبه مصادف با میلاد با سعادت منجی عالم بشریت (عج) نیز با وجود بارش برف و سرمای هوا ادامه دارد و زن و مرد و پیر و جوان پا در مسیر نهاده‌اند.

۱۴ کیلومتر عاشقی در مسیر جمکران/ میهمانی اشک‌ها و لبخندها اینجاست

تربیت مهدوی آرزوی بزرگ نیمه شعبان

خانمی دو فرزندش را روی کالسکه گذاشته و چادرش از ریزش برف خیس شده است. پسر یک ساله و دختر سه ساله‌اش محو تماشای جمعیت عظیم و پرچم‌های رنگارنگ شادی نیمه شعبان هستند. می‌گوید بعد از ظهور، بزرگترین آرزویش تربیت مهدوی برای فرزندانش است، تربیتی که بتواند در روز قیامت در مقابل حضرت زهرا (س) به آن افتخار کند.

چند قدم آن‌طرف‌تر پیرمردی هشتاد و اندی ساله عصا زنان پیش می‌رود. تکه پارچه‌ای که از یکی از موکب‌ها گرفته را روی سرش نگه داشته است تا ریزش برف را تحمل کند. با سختی راه می‌رود، اما لبخندی به لب دارد. می‌گوید مسیر پیاده‌روی نیمه شعبان میعادگاه هر ساله‌اش است و به هیچ قیمتی حاضر نیست این پیاده‌روی را با استراحت در خانه عوض کند.

چشمش به گنبد فیروزه‌ای مسجد جمکران که می‌افتد، برقی خاص در چشمانش هویدا می‌شود. احساس رهایی می‌کند. احساس می‌کند دوباره جوان شده است و می‌تواند با دوپایش بدود. شاید هم پرنده شود و بال دربیاورد و تا جمکران پرواز کند.

«امید؛ زیباترین واژه این مسیر است. نیمه شعبان یعنی به آینده‌ای امید داریم که در آن هیچ کودک بی‌گناهی کشته نمی‌شود؛ هیچکس را به زور از سرزمینش بیرون نمی‌کنند و هیچ بمب هسته‌ای کره زمین را نابود نخواهد کرد.»

کمی جلوتر یک گروه حدوداً سی‌نفره از یکی از روستاهای جنوب کشور با پرچم‌های سبز و سفید در حال حرکت هستند. لهجه زیبای جنوبی و لبخندی که به لب دارند، در کنار اشعار زیبایی که در مدح اهل بیت به زبان عربی می‌خوانند، شور و حال زیبایی به فضا داده است. سمت دیگر بلوار چند طلبه سرودی زیبا می‌خوانند و مسیر هفت کیلومتری تا مسجد جمکران را طی می‌کنند.

مرد جوانی گوشه‌ای دور از جمعیت با چشمان اشکی شمعی روشن کرده و مسیر را به نظاره نشسته است. می‌گوید حسرت روزها و شب‌هایش این فراق است.

فراق امت از امامش و تحمل این همه جور و ناروایی در این روزگار فراق. با این حال دلش به امیدی گرم است که او را تا بلوار پیامبر اعظم (ص) کشانده است. حافظانه زیر لب می‌خواند: «یوسف گم گشته باز آید به کنعان غم مخور»

۱۴ کیلومتر عاشقی در مسیر جمکران/ میهمانی اشک‌ها و لبخندها اینجاست

رسیدن به آرامشی وصف ناشدنی

دو طرف بلوار پیامبر اعظم (ص) و اطراف مسجد جمکران داربست‌های امنیتی به طول ۳۵ کیلومتر نصب شده است. خاک‌ریزها مسیر را مستتر کرده‌اند. هیچ خودروی شخصی وارد رینگ و بلوار پیامبر اعظم نشده است و حمل‌ونقل مسافران با ۱۰۰ ون و ۸۰ اتوبوس انجام می‌شود.

روز نیمه شعبان که برف و باران به تمام اینها اضافه شده لغزندگی مسیر ترافیک را سنگین کرده است. همه این الزامات آب و هوایی و امنیتی موجب شده تا پیاده‌روی نیمه شعبان امسال قدری سخت‌تر و زمان‌بر باشد اما رسیدن به گنبد فیروزه‌ای مسجد جمکران و لختی تنفس در حال و هوای امام و مراد دوازدهم شیعیان، می‌تواند تمام سختی‌های مسیر را به آرامشی وصف نشدنی تبدیل کند.

دستگاه‌های خدماتی تلاش کرده‌اند تا اقدامات کافی برای هرچه بهتر برگزار شدن مراسم انجام دهند.

در مسیر بلوار پیامبر اعظم غرفه‌های فرهنگی و ایستگاه‌های صلواتی فراوان است. یکی چای و آش داغ به دست مردم می‌دهد که در سرمای صفر درجه اینجا مانند تکه‌ای از بهشت است و غرفه دیگر کودکان را جمع می‌کند و برای آن‌ها از نماز و مهدویت می‌گوید. در غرفه دیگر بحث حجاب داغ است و عده‌ای به گفت‌وگو درباره وضعیت کنونی جامعه در این حوزه می‌پردازند.

هرچه به شب نزدیک‌تر شویم، هوا سردتر می‌شود اما حضور و احساس مردم همچنان گرم و دوست داشتنی است. شب نیمه شعبان شب قدر و عبادت است و شبستان‌های مسجد مقدس جمکران میزبان شب زنده داران. ساعت ۱۲ به وقت شهر عشاق اهل بیت (ع) نورافشانی از ۳۱۳ نقطه آغاز می‌شود.

نورهای سبز و سپید و قرمز آسمان را پر می‌کنند و در پس زمینه گنبد فیروزه‌ای رقص نقاط روشن جلوه‌گری دارد.

نورافشانی پایان رسمی مراسم است، اما بسیاری شب را تا صبح در خلوتی در میان این جمعیت، به نماز و نیایش می‌پردازند.قلوب با هم یگانه شده‌اند و همه فریاد ظهور سر داده‌اند.

مسیر حرم مطهر تا مسجد مقدس جمکران هفت کیلومتر است که بسیاری اوقات با برگشت پیاده ۱۴ کیلومتر خواهد شد. در تمام این ۱۴ کیلومتر اما آن چیزی که دیده می‌شود شوق و امید و عشق به موعود جهانیان است.

چشم‌ها مروارید حسرت می‌ریزند از روزگاری که بدون موعود در دنیای سیاهی‌ها سرمی‌شود، اما لب‌ها از این همدلی‌ها و همراهی‌ها تبسم دارند. اینجا میهمانی اشک‌ها و لبخندهاست در شبی که عالم به انتظار لحظه ظهور موعودش نشسته است. اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج…

۱۴ کیلومتر عاشقی در مسیر جمکران/ میهمانی اشک‌ها و لبخندها اینجاست

کد خبر 730818

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.