مخبر: متخصصان پزشکی طی ۴۰ سال ۱۰ برابر شدند / ۲۵۰ عمل پیوند قلب اطفال در کشور

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: بستر ارتقای مستمر توانمندی و انگیزشی جامعه پزشکی و حوزه سلامت کشور را باید فراهم کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول ریاست جمهوری، جلسه بررسی دستاوردها، چالش‌ها و راهکارهای حوزه سلامت به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار و تصمیمات لازم برای رفع مسائل و مشکلات موجود اتخاذ شد.

محمد مخبر در این جلسه با تاکید بر اینکه باید بستر ارتقای مستمر توانمندی و انگیزشی جامعه پزشکی و حوزه سلامت کشور را فراهم کنیم، گفت: امروز جامعه پزشکی کشور از توانمندی و جایگاه علمی بالایی برخوردار هستند و لازم است ضمن تلاش برای حفظ این وضعیت، بسترسازی لازم برای رشد و ارتقای کیفی خدمات پزشکی نیز فراهم شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز جامعه پزشکی و دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان از مؤلفه‌های اقتدار کشور هستند، تصریح کرد: پزشکان، پرستاران و دست‌اندرکاران حوزه سلامت افرادی سالم، مؤمن، دلسوز و فداکار هستند که این ویژگی‌ها را به‌صورت عینی در دوران شیوع کرونا مشاهده کردیم.

وی از توانمندی علمی و روحیه ایثار و تعهد به عنوان دو ویژگی برجسته و نقطه قوت جامعه پزشکی ایران یاد کرد و افزود: در دوران شیوع کرونا با وجود اینکه این ویروس ناشناخته بود و همه کشورها در برابر آن ناتوان بودند، بنیه علمی بالا و روحیه جهادی جامعه پزشکی ایران موجب شد بتوانیم در میان کشورهای برتر در مقابله و کنترل کرونا قرار گیریم.

مخبر با یادآوری دوران پیش از انقلاب اسلامی که به علت کمبود پزشک، نیازمند حضور پزشکان خارجی در کشور بودیم خاطر نشان کرد: در سال‌های گذشته مردم کشور و حتی جانبازان ناچار بودند برای معالجه و درمان به خارج بروند، اما امروز تمام خدمات پزشکی و درمانی توسط پزشکان ایرانی انجام می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به گزارش رئیس سازمان نظام پزشکی در جلسه در خصوص دستاوردها و مشکلات حوزه سلامت، از تلاش‌های این سازمان قدردانی کرد و گفت: دولت تلاش خواهد کرد تصمیمات لازم را برای حل مسائل و چالش‌های پیش روی حوزه سلامت و جامعه پزشکی کشور اتخاذ کند.

وی همچنین از سازمان نظام پزشکی خواست به عنوان یک سازمان واسط میان حاکمیت، جامعه پزشکی و مردم، علاوه بر حمایت از پزشکان و دست‌اندرکاران حوزه سلامت، به دنبال ارتقای کیفی خدمات پزشکی و رسیدگی به دغدغه‌ها و نیازهای بیماران نیز باشد.

مخبر در ابتدای جلسه نیز با گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی و یاد و خاطره بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران گفت: حیات انسان زمانی معنای حقیقی پیدا می‌کند که در جامعه اثرگذاری داشته باشد و امام خمینی (ره) به معنای واقعی زنده است، چرا که اثرگذاری او هم در داخل کشور و هم در عرصه بین‌الملل قابل مشاهده است.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: تا پیش از امام راحل و انقلاب اسلامی، نحوه مبارزه در تمام کشورها مسلحانه بود، اما امروز جوامع و مردم کشورها با تأسی از امام خمینی (ره) به جای مبارزات مسلحانه، با تجمع و شعارهای آزادی‌خواهی، اهداف خود را در برابر حکومت‌ها محقق می‌سازنند.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب، فرهنگی را که امام خمینی (ره) ایجاد کرد توسعه داده و سازماندهی کردند، به نحوی که امروز شاهد گسترش فرهنگ مقاومت در اقصی نقاط جهان هستیم.

محمد رئیس‌زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور نیز در این جلسه گزارشی از سابقه فعالیت و تعداد اعضای این سازمان ارائه کرد و به تشریح برخی دستاوردهای حوزه سلامت پس از انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: تا سال ۱۳۶۲ تعداد پزشکان کشور ۱۳ هزار نفر بود که این عدد امروز به ۱۶۲ هزار نفر رسیده ضمن آنکه با در نظر گرفتن ۶۰ هزار دانشجوی پزشکی، دستیاری و فوق تخصص انتظار می‌رود تا چند سال آینده این عدد به ۲۲۰ هزار نفر برسد.

وی همچنین با بیان اینکه تا سال ۱۳۶۲ تعداد متخصصین کشور ۵ هزار نفر بود و این عدد امروز به بالای ۵۰ هزار نفر رسیده، خاطرنشان کرد: تا سال ۱۳۶۲ تعداد متخصصین زن در کشور ۷۷۰ نفر بود که امروز با رشد ۳۰ برابری به بیش از ۲۱ هزار نفر ارتقا یافته است.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور همچنین با بیان اینکه امروز بیش از ۹۵ درصد زایمان‌های کشور با دسترسی به خدمات مطلوب انجام می‌شود گفت: امروز در سطح دنیا میزان مرگ‌ومیر زنان باردار ۲۰۰ در ۱۰۰ هزار نفر است و این در حالی است که این عدد در ایران به دلیل خدمات مطلوب حوزه بهداشت و درمان، ۲۰ در ۱۰۰ هزار نفر است.

وی با اشاره به انجام ۲۵۰ پیوند موفق قلب اطفال در کشور افزود: پیوند قلب اطفال در حقیقت قله پزشکی است و در سال‌های گذشته کودکان در صورت نیاز به این عمل محکوم به مرگ بودند که امروز شاهد انجام موفقیت‌آمیز این عمل جراحی در سطح کشور هستیم.

رئیس‌زاده در ادامه با اشاره به برخی ضعف‌ها و کاستی‌ها در جامعه پزشکی تصریح کرد: نواقص و کاستی‌ها در برابر حجم عظیم دستاوردها و توفیقات حوزه بهداشت و درمان بسیار ناچیز است، اما در عین حال تلاش ما این است که کاستی‌ها و مشکلات حوزه سلامت روز به روز کاهش پیدا کند.

وی همچنین با اشاره به پرداختی نیروهای طرح و دستیاران تخصصی خواستار توجه دولت به ارتقای وضعیت معیشتی جامعه پزشکی شد و افزود: متوسط رشد سالانه تعرفه‌های پزشکی طی سال‌های اخیر ۱۵ درصد بوده و این در حالی است که میانگین رشد تورم ۲۸ درصد بوده است که جبران این کاستی نیازمند توجه و حمایت دولت است.

در این جلسه که رئیس شورای عالی بیمه سلامت و برخی دیگر از معاونین سازمان نظام پزشکی کشور نیز حضور داشتند، مسائل و مشکلات حوزه سلامت مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصمیماتی نیز برای رفع این چالش‌ها اتخاذ شد.

کد خبر 725444

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.