استقبال شهرداری قم از فجر ۱۴۰۲/ افتتاح ۱۰۵ هزار میلیارد پروژه شهری

افتتاح ۱۰۵ هزار میلیارد ریال پروژه شهری در دهه فجر امسال از جمله اقداماتی است که قرار است جشن پیروزی انقلاب اسلامی را برای مردم قم شیرین‌تر کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، افتتاح، بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۵۷ پروژه بزرگ شهری قم در حوزه‌های عمرانی، خدماتی، حمل‌ونقل و ترافیک، سرمایه‌گذاری، شهرسازی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، فضای سبز و محیط‌زیست، فناوری اطلاعات و شهر هوشمند بااعتباری بالغ‌بر ۱۰۵ هزار میلیارد ریال از جمله اقداماتی است که قرار است چهل و چهارمین جشن ملی پیروزی انقلاب اسلامی را برای مردم قم شیرین‌تر کند.

مهدی کلانترزاده، مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم ایجاد شورونشاط اجتماعی با افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های شهری هم‌زمان با جشن‌های سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را ازجمله اقدامات شهرداری قم در راستای جلب مشارکت بیشتر شهروندان برای حضور در انتخابات دانست و تصریح کرد: با تشریح اقداماتی که شهرداری قم در سال‌های اخیر به انجام رسانده و دستاوردهایی که در این زمینه داشته است و اطلاع‌رسانی دقیق و هدفمند آن به اقشار مختلف شهروندان، زمینه‌ای برای آگاهی از خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ایجاد شود.

وی ارائه خدمت شایسته به مردم به‌عنوان ولی‌نعمتان این نظام مقدس را زمینه‌ساز دلگرمی آنان دانست و ادامه داد: شهرداری قم به سهم خود تلاش خواهد کرد تا در آستانه یکی دیگر از بزنگاه‌های حضور و مشارکت ملی، هم در جشن ملی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و هم در انتخابات پیش‌ِرو زمینه‌ای را برای حضور مردم و مشارکت آنان فراهم آورد.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری قم بابیان اینکه شهرداری قم برای گرامیداشت ایام دهه فجر برنامه‌های مختلفی در نظر گرفته است، گفت: در دهه فجر امسال ۵۷ پروژه شهری افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت و یا عملیات اجرایی آن‌ها آغاز می‌شود که اعتبار این حجم از پروژه‌ها ۱۰۵ هزار میلیارد ریال است.

کلانترزاده همچنین اجرای تورهای روایت پیشرفت برای اقشار مختلف و به‌منظور آشنایی با فعالیت‌های شهرداری قم و در راستای جهاد تبیین نیز از دیگر اقدامات شهرداری قم دانست که در این دهه اجرایی می‌شود و ادامه داد: مانند سنوات گذشته امسال نیز دیدارهای مردمی در مناطق هشتگانه با حضور اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران شهرداری قم برگزار خواهد شد.

استقبال شهرداری قم از فجر ۱۴۰۳/ افتتاح ۱۰۵ هزار میلیارد پروژه شهری

تغییر ریل به سوی پروژه‌های نرم افزاری

شهرداری قم از سال ۱۴۰۰ که اجرای برنامه دوم عملیاتی ۵ ساله خود را با عنوان قم ۱۴۰۴ و در افق سند چشم‌انداز قم ۱۴۱۴ آغاز کرده است، علاوه بر تداوم رویکرد تحولی خود در ایجاد زیرساخت‌های سخت‌افزاری شهر، نگاهی پررنگ‌تر به مباحث نرم‌افزاری و فرهنگی داشته است و در این زمینه سعی کرده است با تعریف و اجرای پروژه‌های مختلف، نسبت به رفع کمبودهای شهر در این حوزه‌ها نیز به سهم خود اثرگذار باشد.

تعریف پروژه‌های شاخص در حوزه‌های شهر هوشمند و خلاق و افزایش خدمات مبتنی بر سامانه‌های الکترونیکی و همچنین ایجاد درگاه‌های مختلف به‌منظور شفافیت و تبیین مباحث مختلف شهری از مواردی است که در برنامه دوم عملیاتی شهرداری قم اجرای آن مورد تأکید و اهتمام ویژه قرارگرفته است و در کنار تقویت اصل اطلاع‌رسانی و تبیین دستاوردها با استفاده از ابزار مختلف و هدفمند منجر به ایجاد زمینه‌ی اتفاقاتی مبارک شده که در تاریخ شهر قم کمتر مسبوق به سابقه است.

در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز با توجه به ثبات مجموعه شهرداری قم در زمینه‌های زیرساختی و تداوم فرآیندهای اجرایی عمران شهری تا تکمیل پروژه‌ها و اجرای پیش‌بینی‌های این حوزه در اسناد چشم‌انداز، ورود جدی‌تر و عملیاتی را از شهرداری قم در سال‌های اخیر شاهد هستیم.

استقبال شهرداری قم از فجر ۱۴۰۳/ افتتاح ۱۰۵ هزار میلیارد پروژه شهری

ارتقای بودجه فرهنگی شهرداری قم

رشد ۷ برابری شاخص‌های بودجه فرهنگی شهرداری قم و رسیدن بودجه مستقیم این حوزه به ۴۵۰ میلیارد تومان در بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۳ و علاوه بر آن توجه به پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی در سایر پروژه‌های شهری از جمله مواردی است که نشان از مورد اهتمام بیشتر قرار گرفتن مسائل فرهنگی در شهر قم و برای مجموعه شهرداری قم دارد.

نگاهی که شهردار قم معتقد است این اقدامات بیشتر می‌بایست معطوف و مبتنی بر زیرساخت‌های فرهنگی و پشتیبانی باشد تا امور اجرایی که متولیان دیگری دارد.

سید مرتضی سقائیان‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم سهم فرهنگ در بودجه شهرداری قم را ۳.۵ درصد می‌داند و تصریح می‌کند: شهرداری قم پشتیبانی از تمام اقدامات فرهنگی دستگاه‌ها و مردم را وظیفه خود می‌داند؛ اما باید به این نکته توجه داشت که شهرداری تنها مجموعه متولی فرهنگ در سطح شهر نیست و دیگر دستگاه‌های متولی نیز باید به سهم خود در این امور مشارکت فعال داشته باشند.

استقبال شهرداری قم از فجر ۱۴۰۳/ افتتاح ۱۰۵ هزار میلیارد پروژه شهری

توجه به جایگاه عدالت اجتماعی در توسعه شهر

رویکرد توزیع عادلانه خدمات و بهره‌مندی و دسترسی شهروندان ساکن در مناطق و محلات مختلف شهر به زیرساخت‌ها و امکانات مختلف شهری مبتنی بر خواست و نظر شهروندان در کنار محوریت فرهنگ و نگاه نرم‌افزاری به پروژه‌ها که به آن اشاره شد، ازجمله شاخص‌هایی است که شهرداری قم در سال‌های اخیر و در اجرای پروژه‌ها به آن توجهی ویژه داشته است.

در این رویکرد علاوه بر توزیع سرانه‌های درآمدی شهرداری قم در بین تمام مناطق به میزان مورد نیاز و بدون در نظر گرفتن سهم درآمدی هر منطقه در بودجه و صرف هزینه درآمد، درآمد مازاد برخی مناطق برخوردار شهر نیز در مناطق کمتر برخوردار شهر توزیع‌شده و ایجاد زیرساخت‌های شهری مبتنی بر برنامه‌های عملیاتی و سیاست‌های کلان مدیریتی شهری به اجرا خواهد رسید.

تکمیل شبکه معابر و توزیع آن در بین مناطق مختلف سطح شهر باهدف ایجاد سهولت دسترسی ساکنین مناطق مختلف سطح شهر و کم شدن فاصله‌های طبقاتی شهروندان در دسترسی به امکانات متمرکز شهر از دیگر اقداماتی است که در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به آن شده است و در قالب بازگشایی ۵ محور اصلی ترافیکی در شهر قم به آن پرداخته‌شده است به‌نحوی‌که امروز می‌توان اذعان داشت منطقه‌ای کمتر برخوردار در شهر قم وجود نداشته و با ایجاد دسترسی‌ها رونق و رشد شهر در تمام مناطق توزیع‌شده است.

استقبال شهرداری قم از فجر ۱۴۰۳/ افتتاح ۱۰۵ هزار میلیارد پروژه شهری

دهه فجر امسال کدام پروژه‌ها افتتاح می‌شوند؟

پروژه بزرگ فاز ۵ محور عمار یاسر، تقاطع غیر همسطح نماز، ساختمان جدید شورای اسلامی شهر مقدس قم، بهسازی هنرمندانه میدان شهید مطهری، بهسازی و نوسازی محورهای فرهنگی و تاریخی، پروژه‌های سازمان میادین و ساماندهی مشاغل نظیر بازارچه‌های ریحانه و سوله‌ها و غرفه‌های خدمات در شهرک خودرو و شهرک صنوف، از شاخص‌ترین پروژه‌هایی است که در این ایام مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

البته در طول سال جاری بهره‌برداری از برخی پروژه‌ها معطل برگزاری مراسم افتتاح رسمی نبوده و به‌محض آمادگی جهت استفاده شهروندان در اختیار آنان قرار گرفته است و ایام مبارک دهه فجر صرفاً بهانه‌ای است برای تشریح و تبیین دقیق زوایای مختلف این پروژه‌ها برای شهروندان و ایجاد زمینه اطلاع و آگاهی آنان از تلاش خادمین مردم در شهرداری قم.

مجتمع خدماتی، رفاهی آبشار، فاز نخست ایستگاه مرکزی آتش‌نشانی قم شامل هشت آشیانه، زمین‌های ورزشی روباز در مناطق هشتگانه، ساختمان یگان انتظامی بوستان علوی، ساختمان پلیس راهور در بلوار امام موسی صدر، پروژه‌های متعدد بهسازی معابر شامل زیرسازی، روسازی و آسفالت خیابان‌های سطح شهر، پروژه‌هایی شاخص در حوزه حمل‌ونقل و ترافیک نظیر: هوشمندسازی تقاطع‌ها، بهره‌برداری از پل‌های عابر پیاده، نهضت ساخت پارکینگ، تقویت و نوسازی ناوگان اتوبوس‌رانی و تاکسیرانی، تابلوها و خط‌کشی‌های ترافیکی، در کنار پروژه‌های متعدد فنی و عمرانی، خدمات شهری و محیط‌زیست، در مناطق هشتگانه از دیگر پروژه‌هایی است که در این مرحله مورد افتتاح و بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

از دیگر سرفصل‌های پروژه‌های این دوره می‌توان به روشنایی بوستان‌ها، تکمیل زیرساخت محله ۹ پردیسان، پروژه‌های سیما، منظر، نورپردازی‌ها و ساماندهی ورودی‌های شهر، سامانه‌های الکترونیکی و پروژه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، توسعه فضای سبز شهری و بوستان‌های متعدد عمومی، خانواده و بانوان، تکمیل شبکه معابر شهر با احداث بلوارها و خیابان‌های جدید، هدایت آب‌های سطحی در سطح مناطق و بهره‌برداری سرزمین شادی (شهربازی ۷۲ تن) اشاره داشت.

استقبال شهرداری قم از فجر ۱۴۰۳/ افتتاح ۱۰۵ هزار میلیارد پروژه شهری

آغاز عملیات اجرایی پروژه‌های شاخص شهری

یکی دیگر از برنامه‌های دهه فجر سال ۱۴۰۲، آغاز عملیات اجرایی پروژه‌های مهم مدیریت شهری است که تداوم در مسیر آبادانی شهری در قم را نشان می‌دهد.

پروژه عظیم سرمایه‌گذاری مجتمع بزرگ رفاهی و خدماتی ضلع شرقی حرم مطهر شامل پارکینگ طبقاتی، خدمات رفاهی، خدمات فرهنگی و سوغات و مایحتاج زائران بااعتباری بالغ‌بر ۴۰ هزار میلیارد ریال از شاخص‌ترین این پروژه‌ها است. علاوه بر این احداث بلوار حدفاصل میدان گمرک تا کمربندی امام علی (ع)، تقاطع غیر همسطح بلوار حافظ با ریل راه‌آهن، زیرگذر ۲ سطحِ بلوار شهید کبیری تا تقاطع کریمه، سایت‌های تمرین و آموزش آتش‌نشانی، فرهنگسرای حجاب و سراهای محله و فاز دوم ایستگاه مرکزی آتش‌نشانی قم در بلوار پیامبر اعظم (ص) نیز شاهد آغاز عملیات اجرایی هم‌زمان با ایام سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در شهر قم هستند.

عملیات اجرایی مجتمع‌های تجاری، مسکونی سایت ۴۸ هکتاری پردیسان با مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، ایجاد و تجهیز ایستگاه‌های فرهنگی و تجهیزات جدید فرهنگی بوستان‌های شهر در کنار ابنیه و زیرساخت‌های مختلف شهر قم نیز از دیگر مواردی است که اجرای آن توسط شهرداری قم در دهه فجر آغاز خواهد شد.

این پروژه‌های بخش کوچکی است از جلوه‌های متعدد تداوم توسعه و پیشرفت شهر مقدس قم مبتنی بر افق چشم‌انداز ۱۴۱۴ و نشانه‌هایی است که از پویایی و نشاط مدیریت شهری در عرصه عمران و آبادانی شهر کریمه اهل‌بیت (س) حکایت دارد.

کد خبر 725155

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.