فجر چهل‌ودوم به‌صورت رسمی افتتاح شد

آیین افتتاحیه چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مراسم افتتاحیه چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر شامگاه چهارشنبه _یازدهم بهمن_ با حضور اهالی هنر در تالار وحدت تهران آغاز شد.

طبق اعلام وزیر فرهنگ و ارشاد، قرار بر این است که برخی از تجلیل‌ها در این مراسم انجام شود تا ترافیک برنامه‌های اختتامیه سبک‌تر باشد.

اجرای این برنامه را محمد سلوکی بر عهده دارد و محمد خزایی رئیس سازمان سینمایی، مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، حبیب ایل بیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، فریبا کوثری، ابوالفضل پورعرب، پرویز شیخ طادی، هاشم میرزاخانی، فرید سجادی حسینی، داریوش یاری، بهروز شعیبی، انسیه شاه حسینی، علی اوجی، فریبا نادری، هومن حاجی عبداللهی، ارسطو خوش رزم و تهیه کنندگان، کارگردانان و عوامل فیلم‌های سینمایی از حاضران در این مراسم حضور دارند.

مجتبی امینی دبیر جشنواره در این مراسم اظهار کرد: بهانه این دورهمی سینمای شریف ما است، سینمایی که با پیروزی انقلاب متولد شد و امروز شاهد درخشش آن هستیم.

وی افزود: سینما پرسشگر، مطالبه‌گر و جوینده است اما ناامید و سیاه‌نما نیست و در آن غم و شادی و افتخار مردم، همه مردم ایران را شاهدیم

دبیر این دوره از جشنواره فیلم فجر گفت: در ده روز آتی در بخش ملی جشنواره فجر ضیافتی پرشور چشم به راه هنردوستان است و خالق این چشم‌انداز، خانواده بزرگ سینمای ایران است که اختصاص یک سینمای ویژه به آن‌هانشان‌دهنده توجه ویژه دولت سیزدهم به این قشر است.

امینی با بیان اینکه آثاری متنوع و جسورانه، فیلم‌های کمدی، آثار دفاع مقدس فیلم‌های خانوادگی و آثاری با مضامین بکر، روی پرده خواهند رفت که این گوناگونی کم نظیر و غبطه برانگیز است، تصریح کرد: در بخش بین‌الملل بیش از ۷۰ کشور جهان، همراه ما در این رویداد هستند و میهمانان و چهره‌های مختلفی در جشنواره حضور دارند.

وی تاکید کرد: جشنواره چهل و دوم، پلی است بین مردم، اکران و سینما؛ شور و شوقی که در یک سال اخیر در سینماها دیدیم، حمایت از سینمای مردم پسند را ضروری کرده است، پس این دوره هم به آثار خانوادگی و هم فیلم‌های کمدی به طور ویژه، نگاه کرده‌ایم و دیگر، جایشان در جشنواره خالی نیست.

دبیر این دوره از جشنواره فیلم فجر با بیان اینکه آنچه در جشنواره نمایش خواهیم داد نوید یک سال پررونق برای سینمای ایران را می‌دهد، منتظر بهاری پر مخاطب هستیم، گفت: امشب، پس از مدت‌ها آئین افتتاحیه را برگزار کردیم تعدد برنامه‌های جشنواره و بخش‌های مختلف باعث شد، برای پرهیز از طولانی شدن رویدادها، به افتتاحیه فکر کنیم.

امینی با بیان اینکه امشب و در کنار شما، از یک عمر فعالیت هنری چهار سینماگر بزرگوار قدردانی می‌کنیم، یادآور شد: سنت نیک پاسداشت بزرگان را از یاد نبرده‌ایم و به آنان ادای احترام خواهیم کرد، همچنین در بخش مسابقه سینمای مستند فیلم کوتاه و تبلیغات سینمای ایران، برگزیدگان را معرفی خواهیم کرد.

وی در پایان عنوان کرد: جشنواره فیلم فجر، همواره محل تولد نسل تازه فیلمسازان و بازیگران بوده است، امسال هم شاهد کشف پدیده‌ها هستیم و خوشحالیم که فعالیت نسل جدید مانع از حضور دیگر نسل‌های فیلمسازی و بازیگری نشده، به این چشم انداز که نگاه کنیم جز امید و رونق چیزی نخواهیم دید.

در ادامه، کلیپ بخش تبلیغات سینمایی و معرفی هیئت انتخاب و داوران این بخش، پخش شد و هیئت داوران روی صحنه آمدند.

تندیس بهترین آنونس و تیزر به امید میرزایی برای فیلم «فسیل» و «تصور» اهدا شد.

ت ندیس بلورین بهترین پوستر به محمدتقی پور برای پوستر فیلم «فسیل» رسید.

سیمرغ بلورین بهترین عکس به محمد بدرلو برای مجموعه عکس‌های فیلم «سه کام حبس» اهدا شد.

پس از اعلام برگزیدگان بخش اول، مجتبی امینی، محمدحسین فرحبخش و سیدضیا هاشمی روی صحنه آمدند تا مراسم بزرگداشت ابوالفضل پورعرب را برگزار کنند و این بازیگر با تشویق حضار روی صحنه آمد و مورد تجلیل واقع شد.

در ادامه آئین افتتاحیه و بزرگداشت فریبا کوثری، کلیپی از هنرنمایی‌های این بازیگر و برش‌هایی از صحبت او برای حضار پخش شد؛ پس از پایان کلیپ و در میان تشویق حاضران در سالن، فریبا کوثری روی صحنه آمد و تجلیل شد.

در ادامه، هیئت داوران بخش بهترین فیلم کوتاه داستانی روی سن آمدند تا از برگزیده بخش فیلم کوتاه داستانی تجلیل کنند.

در این بخش، دیپلم افتخار به فیلم کوتاه «یوفو» به کارگردانی سیدحامد حسینی و سید مهدی حسینی اهدا شد.

تندیس بلورین بهترین فیلم کوتاه داستانی به فیلم کوتاه «شریف» به کارگردانی محمد علیزاده‌فرد رسید.

اعضای هیئت انتخاب و داوران بخش سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند بلند روی سن آمدند و دیپلم افتخار این بخش به آخرین «کوسه نهنگ» به کارگردانی رامتین بالف اهدا شد.

سیمرغ بلورین مستند بلند نیز به مستند «قوی دل» به کارگردانی علی فراهانی صدر اهدا شد.

در ادامه محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، مجتبی امینی دبیر جشنواره روی سن آمدند و با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره از پرویز شیخ طادی تقدیر کردند.

پس از سخنان مجری، کلیپ بزرگداشت پرویز شیخ طادی که برش‌هایی از صحبت‌های وی و آثار این کارگردان بود، پخش شد.

در ادامه محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، مجتبی امینی دبیر جشنواره فجر ۴۲ روی سن آمدند و با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره از پرویز شیخ طادی تجلیل کردند.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی گفت: در آستانه یکی دیگر از جشنواره‌های فجر هستیم. همچنین در آستانه عید سعید مبعث و نزول قرآن هستیم و امیدوارم این اعیاد بر شما مبارک باشد.

وی افزود: خوشحالم که بعد از چند سال افتتاحیه‌ای برای این جشنواره برگزار می‌شود. جشنواره فجر، یک رویداد ملی و رهایی از بندهاست. این نکته مهم است که ما به انقلاب اسلامی و دستاوردهای بزرگ آن می‌بالیم. جشنواره‌ها افتخارشان این است که با این عنوان قرآنی یعنی فجر مزین هستند.

وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: مردم ایران در طول این سال‌ها بر پای آرمان‌های خود ایستاده و از آن محافظت کرده‌اند. سینمای ایران بر پای امید و اخلاق ظهور و بروز کرده است که مجموعه فیلم‌های این دوره نیز با این ویژگی‌ها شناخته می‌شوند.

اسماعیلی تاکید کرد: ما پیشتاز عرصه فرهنگ در منطقه هستیم، ریشه‌های چندساله داریم و از هویت، خط، دین، مذهب و همه مناسک و آئین‌های ملی صیانت می‌کنیم. سینما و هنر مهمترین ابزار برای اعتلای همه این داشته‌های مردم ایران است. حیا، عفت و پوشش یکی از افتخارهای لاینفک زندگی ایرانیان است و در پژوهشی که در پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات صورت گرفت، ۸۵ درصد مردم ایران خود را حامی این نماد ملی و دینی خود یعنی پوشش و حجاب و عفت هستند. این واقعیت است که بانوان عفیف ما پرچمدار هستند و من از آقایان خزاعی و امینی هم سپاسگزارم که در هیأت‌های داوری از بانوان عزیز دعوت کردند و این بزرگواران نیز حضور داشتند.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی و مجتبی امینی دبیر جشنواره برای تجلیل از این آهنگساز برجسته روی سن آمدند.

علیقلی پس از حضور روی سن مطرح کرد: من بلد نیستم حرف بزنم، چرا که همیشه فکر کردم صورت و صدایم مثل همه مردم است. تصور می‌کنم بیشتر شنیدنی هستم تا دیدنی. برای همه مردم دنیا آرزوی صلح و دوستی می‌کنم و خوب است یاد بگیریم تا برای هم آرزوی صلح کنیم.

در بخش پایانی افتتاحیه چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، قطعاتی توسط ارکستر ملی به رهبری همایون رحیمیان برای حضار اجرا شد.

کد خبر 724640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.