تروریست‌زدایی بدون مرز

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _شنبه سی‌ام دی ۱۴۰۲_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «فرافکنی برای فرار از طناب دار سیاسی!» نوشت: یک روز از روی استیصال فرمان حمله می‌دهد و مردم بی‌دفاع غزه را هدف حملات نظامی خونین قرار می‌دهد و یک روز دیگر برای ایران خط و نشان می‌کشد؛ فقط کافی است «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در مخمصه گرفتار شود آنجاست که آداب و رفتار یک سیاستمدار را کنار می‌گذارد و جلوی دوربین‌های خبری فقط تهدید می‌کند. «نتانیاهو» این بار در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او پرسید چرا اسرائیل به جای حمله مستقیم به ایران، به حمله علیه نیروهای نیابتی بسنده می‌کند، ادعا کرد: «چه کسی گفته اسرائیل به ایران حمله نمی‌کند، ما به ایران حمله می‌کنیم.» او اما به این سخن ادعایی بسنده نکرد و در تکرار اتهامات واهی‌اش افزود: «سر افعی در ایران است که پشت حملات حوثی‌ها و حزب‌الله لبنان قرار دارد.» اگرچه نخست‌وزیر اسرائیل به تعدد اتهاماتی بی‌اساس را متوجه ایران کرده، اما این برای نخستین بار است که او این گونه به صراحت مسئولیت حملات احتمالی اخیر را به گردن ایران می‌اندازد. اما اینها عجیب نیست وقتی بدانیم از هفتم اکتبر ۲۰۲۳، ماه به ماه و روز به روز نتانیاهو به آدم عصبی‌تری تبدیل می‌شود. چه برای جامعه جهانی به خوبی روشن است که خط و نشان جدیدش علیه ایران از وقوف او به این واقعیت نشأت می‌گیرد که حیات سیاسی‌اش رو به زوال است و برای نجات خود چاره‌ای جز ادعای قمار بزرگ‌تر ندارد.

تروریست‌زدایی بدون مرز

روزنامه کیهان در بخش اخبار ویژه امروز خود با تیتر «رویترز: تنش با ایران به هیچ‌وجه به نفع پاکستان نیست» نوشت: «روابط اقتصادی پاکستان با ایران، برای اسلام‌آباد مهم است، زیرا این کشور در تلاش است تا کالاهای حیاتی، از جمله سوخت و برق را برای مصارف غربی‌ترین استانش یعنی بلوچستان، از ایران تأمین کند.» این تحلیل را خبرگزاری رویترز با اشاره به تنش اخیر مرزی میان دو کشور منتشر کرد و با اشاره به هزینه گزاف تنش با ایران برای پاکستان نوشت: «تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی بین پاکستان و ایران در روز پنج‌شنبه، شوک‌هایی را به اقتصاد درگیر بحران پاکستان وارد کرده است، اوراق قرضه دلاری این کشور را به‌هم ریخته و بازار سهام آن را تحت تأثیر قرار داده است.»

پاکستان بامداد پنجشنبه بر اساس ادعایش، شبه‌نظامیان جدایی‌طلب بلوچ را هدف قرار داد، دو روز پس از آنکه تهران اعلام کرد به پایگاه‌های گروه تروریستی «جیش‌العدل» در خاک پاکستان حمله کرده است. تنش با ایران در حالی اتفاق می‌افتد که پاکستان با اقتصاد ۳۵۰ میلیارد دلاری‌اش درگیر تورم بالا و کسری مالی و حساب جاری در میان یک بحران اقتصادی فلج‌کننده قرار دارد. این کشور تحت برنامه کمک مالی ۳ میلیارد دلاری صندوق بین‌المللی پول قرار دارد که تابستان گذشته آن را از آستانه ورشکستی کامل خارج کرد. اوراق قرضه بین‌المللی پاکستان نیز پس از آنکه وزارت خارجه این کشور اعلام کرد حمله‌ای را در داخل ایران انجام داده، سقوط کرد. شاخص بازار سهام پاکستان نیز ۱.۶ درصد کاهش یافت. روابط اقتصادی پاکستان با ایران، اگرچه بزرگ نیست، اما برای اسلام‌آباد مهم است، زیرا این کشور در تلاش است تا کالاهای حیاتی، از جمله سوخت و برق را برای مصارف غربی‌ترین استانش یعنی بلوچستان، از ایران تأمین کند. ایران برق بسیاری از مناطق پاکستان را تأمین می‌کند و به طور غیررسمی، قاچاق گاز مایع و گازوئیل از ایران، یکی از عمده‌ترین منابع تأمین انرژی پاکستان محسوب می‌شود.

تروریست‌زدایی بدون مرز

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «آمریکا پاسخ قدرت‌نمایی یمن را با اتهام تروریسم داد!» نوشت: آمریکا که نتوانسته با تشکیل ائتلاف دریایی و حملات کور، جلوی عملیات موشکی یمن در دریای سرخ را بگیرد به آخرین گزینه نخ‌نما شده تروریسم متوسل شده تا با قرار دادن نام جنبش انصارالله در لیست گروه‌های تروریستی، فشارها علیه یمن را افزایش دهد؛ اقدامی که نه‌تن‌ها تنش‌ها را در منطقه کاهش نمی‌دهد بلکه با هشدارهای صنعا به ادب کردن واشنگتن، دامنه تنش‌ها گسترش خواهد یافت و دود آن بیش از همه به چشم امریکایی‌ها و صهیونیست‌ها خواهد رفت که بر طبل جنگ کوبیدند.

با وجود درخواست ایران و گروه‌های مقاومت منطقه برای کاهش ماجراجویی‌های آمریکا، دولتمردان این کشور همچنان بر آتش جنگ در دریای سرخ می‌دمند. چند روز پس از حملات هوایی آمریکا و انگلیس به مواضع نظامی در یمن، این بار گزینه دیگری در دستورکار کاخ سفید قرار گرفته است تا شاید بتواند انصارالله را به عقب‌نشینی از عملیات خود وادار کرده و امنیت کشتی‌های صهیونیستی در دریای سرخ را تضمین کند. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید چهارشنبه شب اعلام کرد که واشینگتن جنبش انصارالله را به فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» این کشور بازگردانده است. وی مدعی شد: واشینگتن می‌خواهد با این طبقه بندی، حوثی‌ها را مجبور به دور شدن از ایران کند.

تروریست‌زدایی بدون مرز

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود با بیان اینکه تنش مقطعی بین ایران و پاکستان می‌تواند به بستری برای همکاری‌های دو کشور علیه تروریسم تبدیل شود، تیتر «تروریست‌زدایی بدون مرز» را برگزید و نوشت: عملیات‌های تروریستی گروهک تروریستی موسوم به جیش‌العدل در شرق ایران در چند سال اخیر بشدت افزایش یافته است، بویژه نقشه‌های آمریکا برای بازسازی داعش در شرق ایران تحت عنوان داعش خراسان هم باعث شد خطر این گروهک‌ها در حال تبدیل شدن به یک بحران امنیتی در شرق کشور شود. عملیات تروریستی در راسک و سرنخ‌های حادثه تروریستی در کرمان نشان داد ایران باید هرچه سریع‌تر فکری برای ایجاد امنیت بیشتر در مرزهای شرقی خود کند. یکی از دلایلی که ادامه این وضعیت را برای ایران غیرقابل تحمل کرده است، موضوع امنیت اقتصادی است. ایران برنامه‌های بلندمدتی در حوزه‌های توسعه دارد که یکی از مهم‌ترین این برنامه‌ها میزبانی از کریدورهای شرق به غرب، توسعه بندر چابهار و تبدیل شرق و جنوب کشور به یک هاب مهم در آینده تحولات اقتصادی منطقه و دنیاست اما آمریکا و برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از طریق تروریست‌های مستقر در خاک پاکستان، با تدارک عملیات‌های تروریستی در شرق ایران، دنبال مخدوش کردن امنیت سرمایه‌گذاری در شرق کشور هستند. به همین خاطر تغییر وضعیت ایجاد ناامنی توسط تروریست‌های مستقر در پاکستان در شرق ایران، برای ایران به یک اولویت مهم تبدیل شد.

تروریست‌زدایی بدون مرز

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود با تیتر «سدهای تهی‌دست» با اشاره به اینکه وضعیت منابع آبی در برخی از استان‌ها ازجمله تهران به شرایط هشداردهنده رسیده است، نوشت: زمستان به نیمه رسید و سال آبی خشک و کم‌بارش موضوع داغ گفت‌وگو در ایران است. گرمای کم‌سابقه هوا و بازار راکد لباس‌های زمستانی در کنار تصاویری از کوه‌های بدون برف نگرانی عموم مردم را برای منابع آبی برانگیخته است. در این میان شایعاتی از دزدی ابرها و جنگ سرد آب بین کشورها به گوش می‌رسد که از نظر کارشناسان پایه علمی ندارد.

نگاهی به گزارش‌های آماری نشان می‌دهد که نگرانی عموم برای وضعیت منابع آبی بیراه نیست. گزارش شرکت مدیریت منابع آب کشور از میزان بارش‌های ایران در سال آبی جاری تا ۲۲ دی حاکی از آن است که ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور به ۵۱.۹ میلی‌متر رسیده است که این مقدار بارندگی در مقایسه با میانگین دوره‌های مشابه درازمدت که ۸۸.۴ میلی‌متر بوده است، کاهش ۴۱ درصدی را نشان می‌دهد و این رقم بارش امسال در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته که ۷۴.۹ میلی‌متر بوده، ۳۱ درصد کاهش داشته است. این گزارش نشان می‌دهد که میزان بارندگی تمام استان‌های کشور به جز سه استان در مقایسه با متوسط درازمدت ۵۵ ساله کاهش داشته است. بیشترین میزان کاهش بارندگی مربوط به ترتیب مربوط به استان‌های فارس، یزد، قم، سیستان‌وبلوچستان، خراسان رضوی، بوشهر، چهارمحال‌وبختیاری، قزوین، کرمان و هرمزگان بوده است. میزان بارندگی خراسان شمالی در مقایسه با متوسط درازمدت ۵۵ ساله تغییری نداشته و میزان بارندگی در مازندران و گلستان افزایشی بوده است.

بر اساس گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور تا ۲۳ دی امسال ۲۰ میلیارد و ۱۳۰ میلیون مترمکعب بوده و کمتر از نیمی از مخازن سدهای کشور پر شده است. بر اساس این گزارش نزدیک به ۴۱ درصد مخازن سدهای کشور آب‌گیری شده است.

تروریست‌زدایی بدون مرز

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود با تیتر «کف دستمزد در کف» نوشت: در هفته‌های پیش رو تا پایان سال، جلسات تعیین حداقل دستمزد سال ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد. درحالی‌که در لایحه بودجه ۱۴۰۳ میزان رشد دستمزد کارمندان دولت ۲۰ درصد اعلام شده است، به نظر نمی‌رسد که حقوق کارگران نیز بتواند تفاوت قابل توجهی با این رقم داشته باشد. با این حال «دنیای‌اقتصاد» در سه سناریو با در نظر گرفتن افزایش ۲۰، ۴۰ و ۶۰ درصدی، حداقل دستمزد سال آینده را محاسبه و با سال‌های قبل مقایسه کرده است. مطابق این بررسی‌ها، اگر میزان حداقل دستمزد معادل ۲۰ درصد افزایش یابد، سطح واقعی دستمزد در کف دو دهه اخیر قرار خواهد گرفت. در سناریوی دوم با توجه به تورم احتمالی سال آینده، افزایش ۴۰ درصدی حداقل دستمزد، صرفاً موجب حفظ سطح فعلی قدرت خرید کارگران خواهد شد. در سناریوی سوم، افزایش ۶۰ درصدی دستمزد که البته احتمال آن اندک است، باعث خواهد شد که سطح واقعی حداقل دستمزد به نزدیکی سال ۱۳۹۶ برسد. با توجه به روند همسوی رشد دستمزد کارمندان و کارگران در سال‌های اخیر، به نظر می‌رسد که سناریوی اول محتمل‌تر است. با در نظر گرفتن سهم بالای هزینه‌های دستمزد در بودجه عمومی کشور که بر اساس آخرین اظهارنظرها حدود ۴۵ درصد از مصارف بودجه سال آینده را تشکیل می‌دهد، کاهش رشد دستمزد کارمندان کمتر از رشد بودجه (رقم تحقق‌یافته) می‌تواند کمی از هزینه‌های دولت را کاهش دهد.

تروریست‌زدایی بدون مرز

کد خبر 721380

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.