ناترازی ۵۵ میلیون تنی تولید و مصرف علوفه در کشور

مدیرکل غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر تولید و مصرف سالانه علوفه در کشور به ترتیب ۲۵ و ۸۰ میلیون تن است و ۵۵ میلیون تن ناترازی بین تولید و مصرف محصولات علوفه‌ای داریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، فرامک عزیز کریمی بعدازظهر امروز _چهارشنبه سیزدهم دی_ در دوره آموزشی اصلاح الگوی کشت محصولات علوفه‌ای و ارتقای بهره‌وری آب و خاک که با حضور کارشناسان فنی و بهره‌برداران بخش کشاورزی استان در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: سالانه ۲۵ میلیون تن محصول علوفه‌ای تولید می‌کنیم که این میزان محصول در سطح کمتر از یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور تولید و کشت می‌شود.

وی با بیان اینکه مهمترین سیاست وزارت جهاد کشاورزی کشت و توسعه گیاهان کم آب بر علوفه‌ای است، اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۸۰ میلیون تن خوراک دام و علوفه در کشور مصرف می‌شود که در محصولات آب‌بر ذرت و کنجاله واردکننده هستیم و لازم است برنامه‌ریزی لازم برای کشت محصولات جایگزین علوفه داشته باشیم.

مدیرکل غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: در طرح جهش تولید در دیمزارها ۲/۷ درصد سطح زیر کشت دیم کشور معادل ۱۶۰ هزار هکتار به کشت محصولات علوفه‌ای تخصیص یافته که پیش‌بینی می‌شود به ۳۰۹ هزار هکتار برسد.

عزیز کریمی یادآور شد: ۷۰ درصد سطح زیر کشت محصولات علوفه‌ای شامل محصولات تابستانه است که با توجه به محدودیت و کمبود منابع آبی بایستی کشت محصولات را از تابستانه به پاییزه و زمستانه جایگزین و تغییر دهیم.

وی یادآور شد: در حال حاضر وضعیت بارندگی و دما در کشور اصلاً مناسب نیست؛ چرا که کاهش بارندگی موجب کاهش تولید و عملکرد خواهد شد و بنابراین تولید کنندگان و بهره‌برداران بایستی به اهمیت بهره‌وری و کشت محصولات کم‌آب‌بر علوفه‌ای توجه داشته باشند.

مدیرکل غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: بایستی به سمت ایجاد تنوع در کشت انواع محصولات علوفه‌ای کم آب بر برویم و می‌توان کشت چغندر علوفه‌ای، ارزن، جو، علف جو و باقلای علوفه‌ای را در دستور کار برای کشت قرار داد.

وی یادآور شد: استان قزوین پتانسیل مستعد و دامداران پیشرو دارد و در تولید علف جو در کشور جایگاه خوبی دارد؛ بنابراین به منظور بهره‌وری بیشتر از آب بایستی از کشت‌های فصل پاییزه توسعه پیدا کند.

لزوم توسعه کشت محصولات علوفه‌ای با آب‌بری پایین

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم در این دوره آموزشی بیان کرد: برنامه‌ریزی لازم برای افزایش تولید علوفه با محصولات علوفه‌ای جدید در راستای الگوی کشت از مهمترین برنامه‌های این سازمان است.

علی راه‌انجام با بیان اینکه توسعه کشت گیاهان علوفه‌ای کم‌آب‌بر در پایداری تولید و بهره‌وری از منابع نقش مهمی دارد، اضافه کرد: تولید محصولات علوفه‌ای به عنوان یکی از محصولات مهم کشاورزی تأمین‌کننده خوراک دام است و در حفظ و امنیت غذایی نقش مؤثری دارد.

وی ادامه داد: شرایط نامساعد آب و هوایی، کمبود منابع آبی، عدم نزولات جوی، خشک‌سالی و همچنین فرونشست زمین در استان اتفاق افتاده که هشداری برای کشاورزی است.

معاون جهاد کشاورزی استان قزوین در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: طی دو سال اخیر طرح‌های خوبی در راستای تغییر آرایش و کشت محصولات علوفه‌ای جدید در استان در شهرستان‌های این استان اجرا شده که برنامه‌ریزی لازم برای استفاده از ایده‌های نوین و کشت اینگونه محصولات در دستور کار این سازمان قرار دارد.

راه‌انجام با یادآوری اینکه تولید محصولات علوفه‌ای کم‌آب‌بر، توزیع بذور رایگان، تغییر آرایش کشت و آبیاری موضعی از مهمترین اقدامات انجام‌شده این سازمان است، افزود: امیدواریم با اصلاح الگوی کشت و توسعه کشت محصولات کم‌آب‌بر و همچنین تغییر آرایش کشت در استان در راستای کاهش مصرف آب در مزارع و باغات حرکت کنیم.

کد خبر 717066

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.