حجم سد زاینده‌رود به ۲۸۳ میلیون متر مکعب رسید

بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا بیست‌وپنجم آذر، حجم آب پشت سد زاینده‌رود به ۲۸۳ میلیون متر مکعب رسیده که برابر ۲۳ درصد از حجم سد بوده و نسبت به سال گذشته ۸۷ درصد افزایش را ثبت کرده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، از ابتدای سال آبی تا بیست‌وچهارم آذر، ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۴۱.۱ میلی‌متر بوده است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۵۵.۳ میلی‌متر) ۲۶ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۳۸.۱ میلی‌متر) ۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

میزان کل خروجی سدهای کشور در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا بیست‌وپنجم آذر، ۵.۹۵ میلیارد متر مکعب بوده و نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد افزایش داشته است. در مدت زمان مشابه سال گذشته، میزان کل خروجی سدهای کشور ۴.۸۸ میلیارد متر مکعب بوده است.

میزان کل ورودی آب به سدهای کشور ۸ درصد افزایش داشته و در این بازه زمانی ۴.۰۹ میلیارد مترمکعب است؛ همچنین حجم کنونی آب موجود در مخازن ۱۹.۸۴ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به حجم ۱۸.۰۵ میلیارد مترمکعبی سال گذشته، ۱۰ درصد افزایش داشته است. با توجه به اینکه ظرفیت کل مخازن سدها ۶۰ میلیارد متر مکعب است، اکنون پُرشدگی سدها به ۴۰ درصد رسیده است.

حجم سد زاینده‌رود به ۵۲۶ میلیون متر مکعب رسید

بر اساس این گزارش، موجودی مخزن ۲۸ سد در کشور کاهش داشته است. بیشترین کاهش حجم سد مربوط به «رودبال داراب» در استان فارس است که نسبت به سال گذشته ۸۹ درصد کاهش یافته است، پس از «سد رودبال»، «سدهای چاه‌نیمه» در سیستان و بلوچستان با ۷۲ درصد کاهش، «سد طرق» و «سد دوستی» در خراسان رضوی به ترتیب با ۶۷ و ۵۶ درصد کاهش، «سد شمیل و نیان»، «سد استقلال» و «سد سرنی» در استان هرمزگان به ترتیب با ۶۲، ۵۶ و ۵۴ درصد بیشترین کاهش حجم را در بین مهم‌ترین سدهای کشور داشته‌اند.

از طرفی، بیشترین افزایش حجم مربوط به «سد اکباتان» در همدان است که نسبت به سال گذشته حجم آن ۵۷۰ درصد افزایش یافته است، مجموع ۱۳ سد دریاچه ارومیه اکنون ۳۸۸ میلیون متر مکعب آب دارد که برابر ۲۳ درصد از حجم این سدهاست و نسبت به سال گذشته کاهش ۱۵ درصدی داشته است.

وضعیت سدهای پنج‌گانه تهران نیز چندان مناسب نیست و اکنون ۲۸۷ میلیون متر مکعب آب دارد که برابر ۱۵ درصد از حجم این سدهاست.

در خوزستان که پرآب‌ترین جلگه کشور است نیز «زنجیره کارون» بیش از هفت هزار و ۵۵۶ میلیون متر مکعب، «سد دز» ۹۹۵ میلیون متر مکعب، «سد کرخه» بیش از هزار و ۵۲۱ میلیون متر مکعب، «سد جره» ۱۱۸ و «سد مارون» ۳۹۰ میلیون متر مکعب آب دارد که در این بین بیشترین افزایش حجم مربوط به «سد کرخه» است که نسبت به سال گذشته ۱۵۱ درصد افزایش را ثبت کرده است.

حجم آب پشت سد زاینده‌رود به ۲۸۳ میلیون مترمکعب رسیده که برابر ۲۳ درصد از حجم سد بوده و نسبت به سال گذشته ۸۷ درصد افزایش را ثبت کرده است.

حجم سد زاینده‌رود به ۵۲۶ میلیون متر مکعب رسید

کد خبر 712789

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.